מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

היישר מאמריקה: הבורבון הישראלי הראשון, נדד מאוהיו לנמל חיפה

הוד אסולין | 31 בינואר 2023, 19:14
בקבוק וויסקי ברבן הישראלי הראשון של מזקקת Thinkers. צילום: מגזין שותים

אמריקה בישראל: שחקן חדש בשוק הוויסקי הישראלי. מזקקת Thinkers הירושלמית משיקה את "הבורבון הישראלי הראשון" – וויסקי שזוקק ויושן לפי המסורת האמריקאית והתיישן בישראל.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

הבורבון החדש – Dew of B'Dolah (טל הבדולח, או טלא דבדולחא בארמית) – עבר דרך ארוכה מהרגע שהתירס והחיטה הפכו לנוזל ועד שהוא בוקבק ונמכר פה בארץ. הוא התחיל באוהיו, ארה"ב, שם זוקק ואוחסן ב-140 חביות עץ אלון חדשות. אחרי ארבעה חודשים במזקקה החביות שונעו לספינה, ששטה חצי שנה – דרך האוקיינוס האטלנטי והים התיכון – עד לנמל חיפה. באוויר הפתוח של הנמל החביות נשארו ליישון של עוד שלוש שנים וחצי, ואז בוקבקו עם אחוז אלכוהול של בין 47.01% ל-47.89%.

Dew of B'Dolah, הבורבון הישראלי הראשון. צילום: Steve Hellerstein
הבורבון הישראלי הראשון. צילום: Steve Hellerstein

הבורבון לא מסונן ונחשב ל-100% סינגל בארל, כלומר כל בקבוק מכיל וויסקי מחבית אחת בלבד ולא בלנד של כמה חביות. הבורבון  עוצמתי אך יחסית מאוזן, עם טעמים מעט קלויים ונגיעות של וניל וקרמל. בתוספת קוביית קרח, לפי המלצת מנכ"ל מזקקת ת'ינקרס בנט קפלן, המשקה מתעדן ומתרכך, הטעמים נפתחים, ומתקבל וויסקי חלק ונעים.

Dew of B'Dolah, הבורבון הישראלי הראשון. צילום: Steve Hellerstein
Dew of B'Dolah. צילום: Steve Hellerstein

הבורבון נמכר במחיר של כ-350 ש"ח לבקבוק, ו-90% ממנו מיועד לייצוא ולשיווק ברשת Total Wine & More בארה"ב, שבהסכם עם חברת "הכרם" קיבלה בלעדיות על ההפצה בצפון אמריקה. מזקקת Thinkers, בנוסף לבורבון החדש, מייצרת גם שני סוגים של וודקה ושני סוגים של ג'ין.

עוד מהכרם: טקילה Kah

הכרם החלה לשווק בישראל גם את טקילת הפרימיום המקסיקנית Kah. הטקילה מגיעה בבקבוק ייחודי המעוטר בגולגולת צבעונית, כמחווה למסורת המקסיקנית. זכתה קא בפרסים בינלאומיים רבים, ביניהם פרס כפול של זהב וכסף שניתן מ-The Tequila Masters ו-96 נקודות מהמכון לטעימת משקאות.

הקולקציה של קא מכילה שלוש טקילות, כולן כשרות ועשויות מ-100% אגבה כחולה: Kah Blanco (מחיר מומלץ: 195 ש"ח); Kah Reposado (רפוסאדו), מיושנת מעל חודשיים (מחיר מומלץ: 229 ש"ח); Kah Añejo (אנייחו), מיושנת מעל שנה בחביות עץ אלון אמריקאי (מחיר מומלץ: 258 ש"ח).

בקבוקי טקילה Kah. צילום: יח"צ
טקילה Kah
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
הכרם וויסקי חדש על המדף חיפה טקילה ירושלים

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים