בסוף השבוע האחרון נכנסנו רשמית לעונת הקיץ ואיתו היקבים והיבואנים משיקים יינות קיציים קלילים שירעננו לכם את התקופה החמה, הנה כמה השקות מעניינות • וגם: פופ-אפ בר יין יוקרתי וחד פעמי בתל אביב • חדשות היין לפתיחת הקיץ
לאחר ההצלחה של יינות הגרסה הכשרה של Porta 6, שהגיעו לארץ מפורטוגל לראשונה בדיוק לפני שנה, חברת שקד השיקה לקראת פתיחת הקיץ שני יינות לבנים חדשים שממשיכים את קו היינות הכשרים של המותג הצעיר עם היינות הרעננים והנגישים: פורטה 6 רזרבה לבן הוא יין שמיוצר במיוחד עבור השוק הישראלי, בעקבות ביקוש של חברת שקד, ולפי ההנחיות ספציפיות של זני הענבים וסגנון היין המבוקש. אנשי פורטה 6 נענו לאתגר בשמחה, וייצרו יין קליל וכיפי בעל גוון זהוב בהיר וניחוחות של פרי הדר ופירות טרופיים, שמורכב מענבי אלבריניו ולוריירו (מחיר מומלץ: 70 ש"ח). בנוסף, גם פורטה 6 וינו ורדה הגיע לארץ לראשונה בגרסה כשרה – רענן וצעיר עם בעבוע טבעי עדין, פירותי וקליל שאפשר לחסל במהירות (מחיר מומלץ: 50 ש"ח).
יקב רקנאטי השיק בציר חדש ליין הדגל הלבן של היקב – ספיישל רזרב לבן 2021. יין עשיר ומורכב, בלנד של זני רוסאן ומרסאן, עם גוף בינוני-פלוס, חומציות מאוזנת, פירותיות בהירה ומינרליות ברורה אך נעימה. בציר 2021 התאפיין בחורף חם המלווה בכמות משקעים נמוכה מהממוצע ולאחריו אביב וקיץ מתונים, שהובילו ליבול נמוך יחסית ולבציר איכותי עם הבשלה מהירה אך אופטימלית, אשר הביאה לידי ביטוי יין עם מאפיינים זניים שחברו יחדיו לבלנד אחד המציג שלם העולה על סך חלקיו. יין לא זול (159 ש"ח) אך מספק תמורה הולמת מאוד למחיר.
יקבי כרמל מרחיבים ומשדרגים לקראת הקיץ את היינות של הסדרה האזורית הנגישה, שמביאה לידי ביטוי את הייחודיות של אזורי גידול נבחרים בגליל ובהרי יהודה. הסדרה האזורית מתרחבת עם סובניון בלאן 2023, "כמענה למגמת הצמיחה בפופולריות של הזן סובניון בלאן" – יין לבן יבש מענבי סוביניון בלאן מאזור הגליל, שתסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה והמשיך להתיישן במכלי נירוסטה כשלושה חודשים. התוצאה: יין מרענן וארומטי, בעל גוון זהוב ירקרק, המתאפיין בניחוחות של אננס וליים. בנוסף, הסדרה מתחדשת בבציר 2023 לרוזה מאזור חבל מודיעין – יין יבש מענבי סירה שגם כן תסס והתיישן כשלושה חודשים במכלי נירוסטה. הרוזה, יחסית כהה, הוא בעל גוף בינוני, ומאופיין בחומציות מאוזנת (מחיר מומלץ לסדרה האזורית: 60 ש"ח).
בנוסף, יקבי כרמל השיקו גם שני חידושים בסדרת BUZZ – סדרת היינות המבעבעים המתוקים בטעמים: אחד בטעם פינה-קולדה, שמבוסס על יין מוסקטו בתוספת טעם וריח של קוקוס-רום-אננס, והשני בטעם קוקטייל קוסמופוליטן, שמבוסס על יין רוזה בתוספת טעם וריח של לימון-תפוז-חמוציות. עם פקק הברגה, בעבוע קל ואחוז אלכוהול נמוך (6%), מדובר במוצר שמספק חוויה של מעין קוקטיילים מבוקבקים, קלילים וטעימים (מחיר מומלץ: 35 ש"ח).
ומעניין לעניין עדיין ביקבי כרמל, הם מביאים את מותג יינות היוקרה שלהם, Carmel Signature, לפופ-אפ מיוחד וחד פעמי לערב אחד בלבד בתל אביב, בשיתוף פעולה עם "חדרפרטי" בבניין פנורמה. בהגעה כל אורח יקבל כוס יין עם השם שלו, אליה יימזגו טעימות של יינות Carmel Signature, ואחר כך יוכלו המבקרים לרכוש בתשלום בבר בקבוק יין לבחירתם ומנות לבחירה ממנות השף המוצעות בתפריט. בין היינות שיוגשו באירוע ניתן למצוא יינות מסדרת ויניארדס המופקים מחלקות כרמים איכותיים המאופיינים בטרואר דומה וממקומים באותו אזור גידול, ומסדרת סינגל ויניארדס – יינות "הכרם היחידני" המופקים מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד ומבטאים את האופי הייחודי המזוהה עם הטרואר של הכרם. היינות שיוגשו באירוע: ויניארדס רוזה, ויניארדס שרדונה, ויניארדס קברנה פטי ורדו, ויניארדס וולקני לבן, סינגל ויניארדס ריזלינג מכרם הר אביטל וקריניאן גפנים בוגרות מכרם ואדי מילק. יום חמישי, 27 ביוני, החל מ-18:30. הכניסה בהרשמה מראש, התשלום במקום בהתאם ליינות ולמנות אשר יוזמנו, המכירה בבקבוקים בלבד (מינימום 100 ש"ח לאדם). פרטים נוספים והזמנת מקומות באתר אונטופו.