מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

מתכון לטירמיסו קלאסי עם אלכוהול, לאירוח אלגנטי

תוכן מקודם | 19 במאי 2025, 13:08
טירמיסו קלאסי בכוס זכוכית. צילום: Melanie Dompierre

אם אתם מארחים בבית – בין אם ארוחת ערב אינטימית, ערב טעימות יין או פשוט קפה טוב עם חברים – תמיד יש רגע שבו רוצים לקנח עם משהו לא מתוק מדי, לא כבד מדי, אבל כזה שאי אפשר להישאר אדישים אליו. ופה בדיוק נכנס הטירמיסו: קינוח איטלקי קלאסי שמחבר בין מרירות הקפה, העדינות של גבינת המסקרפונה, והחמימות האלכוהולית של מרסלה ורום. השכבות, הקרמיוּת, האבקה של הקקאו.

זה ללא ספק אחד הקינוחים האהובים, קינוח עם אופי. והכי חשוב? זה קינוח של מארחים, כזה שמכינים מראש, מוגש קר, משתבח בלילה ומשאיר רושם בלי צורך בזיגוגים מיותרים.

למה דווקא טירמיסו עם אלכוהול?

מתכון של טירמיסו מסורתי כמעט תמיד כולל אלכוהול, בדרך כלל יין מרסלה, ולעתים גם רום כהה, שילוב שנותן לקינוח ניחוח חמים, גוף, ועומק שלא תמצאו בגרסאות נטולות אלכוהול. לא מדובר בקינוח ש"מריח מאלכוהול", אלא כזה שהטעמים האלכוהוליים משולבים לתוך הקרם והקפה באופן שמזכיר שוקולד מריר משובח או דובדבן אמרנה. ואם אתם בכל זאת מעדיפים ללא, אפשר פשוט להמיר את האלכוהול בעוד אספרסו ולוותר על המרכיב המחזק. אבל בינינו, שווה לנסות לפחות פעם אחת עם.

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי עם מרסלה ורום

מרכיבים:

לשכבת הקפה:

  • 1¼ כוסות אספרסו או קפה חזק אחר (שחור / מקינטה / נס בלי חלב), מקורר לטמפ' החדר
  • 7 כפות יין מרסלה יבש
  • ⅓ כוס רום כהה (אפשר להמיר בעוד מרסלה, או להשמיט למי שמעדיף בלי)

לקרם:

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כוסות גבנת מסקרפונה איכותית
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 כפית מחית וניל אמיתית
  • ¼ כפית מלח

לבסיס:

  • כ־40 עוגיות בישקוטי

לקישוט:

  • אבקת קקאו איכותית (לא שוקולית)
  • שוקולד מריר מגורר (לא חובה, אבל מוסיף)

כמה מילים על וניל:

במקום תמצית וניל תעשייתית, כדאי להשתמש במחית וניל טהורה, כזו שמכילה גרגרי וניל אמיתיים. ההבדל מורגש כבר מהשלב שבו מקציפים את השמנת: הארומה מדויקת, עמוקה, לא מתוקה מדי, וכשמשלבים אותה עם האלכוהול והמסקרפונה, זה פשוט עובד. במתכון הזה, כפית מחית וניל תספיק בהחלט, אל תתפתו לשים יותר.

אופן ההכנה:

1. מכינים את תערובת הקפה־אלכוהול:
מערבבים אספרסו, מרסלה ורום בקערה שטוחה. מניחים בצד.

2. מכינים את קרם הטירמיסו:

  • מקציפים את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר עד שהתערובת בהירה וסמיכה
  • מבשלים את התערובת מעל בן מארי (קערה מעל סיר מים רותחים), תוך טריפה עד שמסמיך מעט (כ־5 דקות). מצננים
  • בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עם המלח והווניל לקצפת רכה
  • מערבבים את המסקרפונה לקרם חלק, ואז מאחדים אותו עם הקצפת ועם תערובת החלמונים המצוננת בתנועת קיפול

3. מקציפים חלבונים בנפרד:
מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר עד לקצף מבריק ויציב. מקפלים בעדינות לתוך הקרם לקבלת מרקם אוורירי.

4. מרכיבים את הקינוח:

  • טובלים כל בישקוטי לשנייה בלבד בתערובת הקפה־אלכוהול (לא להרטיב יותר מדי!)
  • מסדרים שכבה אחת בתבנית בגודל 20×30 ס"מ
  • יוצקים חצי מהקרם ומיישרים.
  • חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של בישקוטים ושאר הקרם
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־8 שעות לפחות (רצוי לילה שלם)

5. לפני ההגשה:
אבקת קקאו מסוננת מעל, קצת שוקולד מריר מגורד, וזהו. בלי קצפת. בלי פירות. הקינוח מדבר בעד עצמו.

בשורה התחתונה

טירמיסו עם אלכוהול הוא קינוח המהווה חלק מהאירוח. הוא נסגר אחרי יין אדום טוב, הולך ליד אספרסו קצר, ומתאים כמו כפפה לאירועים שבהם הקינוח הוא לא רק סיום אלא שיא. ואם כבר אתם טורחים, אל תתפשרו: גבינות איכותיות, וניל אמיתי, יין מרסלה אמיתי ופתאום כל הטעמים מסתדרים. בדיוק כמו באיטליה.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
מתכונים מתכונים עם קפה קינוחים תוכן שיווקי

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 3: צפון איטליה בדרום תל אביב

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 3: צפון איטליה בדרום תל אביב

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים