מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

מבית קפה למשרד פרודוקטיבי: ככה תהפכו את השולחן בקפה למקום עבודה מנצח

שלי ביסטרי-כהן | 2 בפברואר 2025, 19:02
לעבוד בבית קפה עם הלפטופ בצורה אפקטיבית

יש משהו מיוחד בבתי קפה – אותם מקומות קטנים או גדולים, מלאים באנשים, קולות של מכונת אספרסו וניחוחות הקפה. זה מקום שבו כל החושים עובדים, מקום שמרגישים בו גם את הציבורי וגם את הפרטי, מרחב שאפשר למצוא בו גם השראה וגם ריכוז.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

איך הופכים את העבודה בבתי קפה ליעילה ומהנה? הנה כמה טיפים, מיני-מדריך, לכל מי שאוהב לקחת את הלפטופ, את המחברת או את הספר ולעבוד או ללמוד במרחב בית הקפה:

1. בחירת בית הקפה הנכון (לי)

החוויה שלנו מתחילה בבחירה הנכונה. לא כל בית קפה מתאים לעבודה, ויש כמה שאלות שכדאי לשאול את עצמנו:

  • רעש רקע: האם המקום שקט יחסית או רועש מדי? באופן כללי, רעש רקע מתון הוא אידיאלי, אבל רעש מוגזם יכול להפוך להסחת דעת
  • Wi-Fi: האם יש במקום אינטרנט זמין ומהיר? בררו מראש – זה מציל זמן וחוסך תסכול
  • שולחנות נוחים: האם יש מקום לשבת בנוחות? מקום שמציע שולחנות מרווחים ותאורה נעימה עדיף על מקומות צפופים מדי
  • שקעי חשמל: זמן עבודה ממושך דורש זמינות של חשמל לטעינת הלפטופ (אלא אם כן אנחנו נוקטים את שיטת האולד סקול, עם מחברת ועט)

טיפ זהב:

אם אתם עובדים לאורך זמן רב, העדיפו בתי קפה עם תחלופה גבוהה של אנשים, וגם – היו נדיבים. במקומות שבהם הלקוחות מתחלפים לעיתים קרובות, הישיבה הממושכת פחות "מפריעה בעין" לצוות, ואם זו ישיבה ממושכת שמגיעה עם הזמנה של יותר מקפה (מה שראוי לעשות) וטיפ מכבד, אז זה בכלל נהדר.

2. הכנת "ערכת עבודה" לבתי קפה

לעבודה יעילה, כדאי להיות ערוכים עם כל מה שצריך:

  • לפטופ ומטען: ודאו שהמחשב שלכם טעון ותמיד קחו מטען למקרה שתצטרכו
  • אוזניות: אם הרעש מסביב חזק מדי, אוזניות עם ביטול רעשים או מוזיקה שקטה יעזרו לכם להתרכז. וכמובן שזה פריט הכרחי לשיחות זום (קצרות ולא כאלה שדורשות דיסקרטיות, אל תשכחו שאתם במקום ציבורי)
  • בקבוק מים: לא כל בית קפה מציע קנקני מים, וכדאי לשמור על עצמנו ולשתות לאורך היום
  • כרטיס אשראי או מזומן: כמו שאמרנו, אם אתם מתכננים להישאר הרבה זמן, תהיו מנומסים ותרכשו משהו מדי פעם

טקס קטן לתחילת העבודה:

הזמנת קפה או מאפה יכולה לסמן למוח שלכם שהגיע הזמן לעבוד. זה טריק פשוט אבל עובד.

3. אזור עבודה מסודר

כשאתם יושבים לעבוד או ללמוד בבית קפה, נסו ליצור לעצמכם פינה מסודרת:

  • מקמו את הלפטופ כך שתהיה לכם גישה נוחה להקלדה
  • שמרו את המחברת וכלי הכתיבה קרוב אליכם
  • השתמשו באוזניות אם אתם צריכים יותר פרטיות (וגם כדי לשמר רמת התחשבות מסוימת בסביבה שלכם)

בקיצור:

סידור נכון של מרחב העבודה בבית הקפה לא רק תורם לריכוז, אלא גם גורם לכם להרגיש מקצועיים וממוקדים יותר.

4. ניהול זמן אפקטיבי

התחושה בבתי קפה היא תחושה נהדרת של חופש. אבל בתוך התחושה הזו, באנו לעבוד, ועדיף שנעשה זאת מתוכנן וטוב:

  • עבודה מחזורית (שיטת פומודורו): עבדו ברצף 25 דקות ואז קחו הפסקה של 5 דקות. השיטה הזו מתאימה במיוחד לאווירה הדינמית של בתי קפה.
  • התרעננות: עצרו. קחו כמה דקות לשתות קפה, להביט סביבכם, ואפילו לצאת לרגע החוצה, או לזוז קצת. זה משאיר את המוח רענן.
  • תכנון: הגדירו לעצמכם מטרות ברורות, ואם אפשר גם תחומות בזמן, לפני שאתם מגיעים לבית הקפה. לדוגמה: "אסיים לכתוב את המצגת הזו תוך שעה"

כדאי לזכור:

בתי קפה מעודדים יצירתיות, אבל קל להיסחף לשיחות סביבכם או לגלישה באינטרנט. שימו לב למטרות שלכם ונסו לא להתפזר.

5. השתלבות באווירה המקומית

בתי קפה הם לא רק מרחב עבודה – הם גם מרחב חברתי. כבדו את המקום ואת האנשים סביבכם:

  • התחשבו באחרים: שמרו על עוצמת קול נמוכה בשיחות שלכם או בשיחות הטלפון או הזום
  • אל תשתלטו: אם המקום עמוס, פנו מקום או עברו לשולחן קטן יותר
  • תנו טיפ: אם אתם נשארים שעות, התנהגו בנדיבות כלפי הצוות

בונוס:

האנרגיה החברתית בבית הקפה יכולה להמריץ אתכם. לפעמים שיחה קצרה עם הבריסטה או חיוך לאדם בשולחן לידכם יכולים לשפר את היום באופן משמעותי.

6. ניצול האווירה ליצירתיות

לבתי קפה יש קסם מיוחד שמזמין השראה. רעשי הרקע המתונים, האנשים והאווירה יוצרים סביבה שבה המוח מרגיש דרוך ורגוע בו-זמנית.

  • תנו למחשבות לזרום: קחו הפסקה קטנה כדי להסתכל סביבכם ולחפש רעיונות חדשים
  • כתבו רעיונות שצצים: לפעמים הרעיון הטוב ביותר יגיע ברגע הכי לא צפוי, כשאתם סתם בוהים בכוס הקפה שלכם

תזכורת:

בתי קפה הם מקום שבו אנשים כותבים ספרים, מפתחים רעיונות ומתכננים פרויקטים. תנו לעצמכם להיות חלק מההיסטוריה האנושית הזו.

7. איך להתמודד עם האתגרים?

לצד היתרונות, קיימים גם שלל אתגרים בעבודה בבתי קפה, הנה כמה מהם, וככה תתמודדו איתם:

  • רעש חזק מדי? האוזניות הן חברות טובות
  • שולחנות או כיסאות לא נוחים? חפשו מקומות עם ריהוט שמותאם גם לישיבה ממושכת
  • אין שקע חשמל? תמיד בדקו מראש אם יש שקעים זמינים באזור הישיבה שלכם

בתי קפה כמקור להשראה

עבורי, בתי קפה הם הרבה מעבר למקום לשתות בו קפה. זה המקום שבו אני מרגישה חופש, יצירתיות ומיקוד. זה המקום שבו רעיונות נולדים ושיחות קטנות הופכות לתובנות גדולות.

מתי ואיך זה קורה? כמו בכל דבר, כשעושים את זה נכון – כשבוחרים את מה שמתאים לנו, וכשנהנים.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה טורים אישיים טיפים וטריקים

שלי ביסטרי-כהן

הכותבת היא חוקרת וכותבת, יוצרת "פינת קפה" – פלטפורמה ייחודית העוסקת בקשר שבין בתי קפה - וקפה - לבין אנשים, עבודה ויצירה (פייסבוק, אינסטגרם).
לכל הכתבות והטורים של שלי ביסטרי-כהן

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים