מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

יש קולים בירושלים: טעמנו את סדרת הקליות הבהירות של שוק קפה ממחנה יהודה

הוד אסולין | 5 במרץ 2023, 18:17
סדרת הקפה בקלייה בהירה של שוקפה משוק מחנה יהודה בירושלים. צילום: מגזין שותים

לפני מספר שבועות יצא לי להגיע לירושלים, מה שלא קורה הרבה – לא יודע למה, אולי בגלל המרחק, אולי בגלל העליות, אולי זה ריח האורנים שנישא ברוח הערביים – אבל כשזה קורה, אני מקפיד על הסיבוב הקבוע בשוק מחנה יהודה, כפי שמצופה ממני כתייר, ועל חיפוש אחר קפה טוב, כפי שמצופה ממני כעורך מגזין שותים.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

אז יצאתי מעיר הקודש תל אביב לירושלים, וכהרגלי הגעתי לשוק. ברק לב-רן עמד בכניסה לבית הקלייה שלו שוק קפה, מסביר לאחד הלקוחות משהו על מכונת הקלייה החדשה – Probat UG22 מפלצתית שיכולה לקלות עד 100 ק"ג בשעה ויושבת לבד בחדר משלה, דלת אחת מימין לחנות הקפה. כשהוא שיחרר את הלקוח הוא סיפר לי בהתלהבות על הזנים החדשים והמיוחדים שהביא. מאז שהשתתף בתחרות "הקפה הטוב 2022", לב-רן מתכנן איזה זנים להגיש לתחרות של 2023 כדי לשחזר את ההישג ולשמור על התואר בית הקלייה שזכה בהכי הרבה מדליות (ארבע!).

ברק מספר לי שמצא חבית של קפה מרכס הבלו מאונטיין המפורסם בג'מייקה, ועוד כמה זנים נדירים – ולכן גם יקרים – מהוואי ומהגלפגוס, שהוא הולך לקלות בקלייה בהירה. ואז הוא תופס אותי ביד ולוקח אותי לתוך החנות, "בוא בוא", הוא אומר, "יש לי פה עוד כמה זנים שהתחלתי לקלות בהיר, אתה חייב לטעום". חשבתי יכין אספרסו. הוא לוקח שקית נייר גדולה ומכניס אליה ארבע שקיות פולים מהסדרה החדשה של הקליות הבהירות, "קח, תטעם בבית ותגיד לי מה אתה חושב".

קודם כל חשוב להצביע על העובדה שלא מדובר בקלייה מאוד בהירה, אלא יותר בהירה על הסקאלה הישראלית – כלומר בינונית מינוס (בערך City אם תרצו). הרי בתוך עמו הוא יושב, וברק יודע שהחך המקומי לא בשל לקליות בהירות באמת, סקנדינביות. מעניין לראות שגם במקבילה התל אביבית, "קפה בשוק" בשוק הכרמל, הסגנון השולט הוא עדיין הקליות הכהות. כי אם יש מי שיודע מה עם ישראל אוהב לשתות, אלה שתי החנויות שמגישות הכי הרבה קפה בשני השווקים העמוסים בארץ.

קפה אתיופיה Guji בקלייה בהירה של שוק קפה מירושלים. צילום: מגזין שותים
פירותי ולא חמוץ, אתיופיה גוג'י בקלייה בהירה
  • העיר האירופית הזו מציעה קפה ספיישלטי במחירים שבתל אביב יכולים לחלום עליהם
  • "אנחנו קפה ספיישלטי קיצוני, זה לא לכל אחד": נפתח הוק חדש בטרומפלדור

כך או כך, סדרת הקליות הבהירות החדשה של שוק קפה כוללת כמה זנים מעניינים מאפריקה, מברזיל וממרכז אמריקה, אבל גולת הכותרת לטעמי הוא האתיופיה Guji בעיבוד טבעי. בצורה אופיינית לאזור הגידול, הפולים יחסית קטנים ועם ריח שתמיד קצת מזכיר לי במבה אדומה. הקלייה מוציאה ממנו משקה מאוזן מאוד, עם טעמים של פירות אדומים וללא חמיצות – מתאים מאוד לפילטר מעניין ולקפוצ'ינו כיפי.

השני הוא קפה ברזילאי של Daterra. לא לחינם הקפה מאזור סראדו בברזיל לוקח חלק בהרבה תערובות – יש לו מעין מתקתקות וטעמים נייטרליים עדינים. הקלייה הבהירה של שוק קפה מוציאה ממנו מורכבות שהופכת אותו לקפה יומיומי מעולה, לכל שיטות ההכנה. הקפה השלישי, מאל סלבדור, מגיע בעיבוד דבש, מה שמעניק לו מתיקות מיוחדת ותווים של דבש ופירות בשלים. דומה לאל סלבדור שמגישים בסניפים של קפליקס בתל אביב אבל הרבה הרבה פחות חמוץ, מתאים מאוד לפילטר. קצת התקשיתי למצוא לו את הטחינה המתאימה לאספרסו, אז רוב הזמן ערבבתי אותו עם הקפה הברזילאי, ומתברר שלפעמים אחד ועוד אחד שווה שלוש.

קפה ברזיל דטרה בקלייה בהירה של שוק קפה ממחנה יהודה בירושלים. צילום: מגזין שותים
יומיומי מעולה, ברזיל דטרה של שוק קפה

את הקפה מקניה – שגדל בגובה 2,100 מטר – השארתי לסוף, כי בדרך כלל אני פחות מתחבר לטעמים הקשוחים של הקפה הקנייתי, במיוחד בקלייה בהירה. אז איזה מזל שלמרות הכתוב על האריזה, הקלייה בכלל לא בהירה, כמעט כהה אפילו, שמעלימה את הטעמים הירוקים שמאפיינים את הקפה מקניה, ומשאירה מתיקות של סוכר חום, חמיצות של קפה אפריקאי ומרירות קלילה מהקלייה היותר כהה – פיצוץ טעמים שעובד נהדר באספרסו טיפה חמצמץ או בקפוצ'ינו מיוחד.

סדרת הקליות הבהירות של בית הקלייה שוק קפה מירושלים. צילום: מגזין שותים
בהירות בסקאלה הישראלית
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
ביקורת מוצרים חדש על המדף חנויות קפה ירושלים פולי קפה תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים