פרסום ראשון: בית הקלייה Jera עובר מראשון לציון לתל אביב, ואנחנו מביאים לכם הצצה ראשונה ובלעדית לעיצוב של בית הקלייה, שיכיל גם אזור ייעודי להדרכות וסדנאות קפה.
רק לפני פחות משלוש שנים הקים אנטון נדוסקוב את בית הקלייה ג'רה בקניון הבאר בראשון לציון, וכבר צבר עדת מעריצים ומקום של כבוד בצמרת בתי הקלייה המקומיים הפופולריים. מתברר שהסניף שפתח באבן גבירול כשנה אחר כך, בשיא הקורונה, תרם לכך משמעותית: "בסניף בתל אביב קונים הרבה יותר פולי קפה מאשר בסניף בראשון", מספר אנטון בשיחה עם מגזין שותים. זו גם אחת הסיבות המרכזיות שהוא החליט כעת להעביר את בית הקלייה מעיר הקניונים לתל אביב, ממש צמוד לבית הקפה באבן גבירול. "מכונת הקלייה כל כך יפה, ובראשון יש פחות תנועת לקוחות שייהנו ממנה", הוא מסביר.
הסניף בראשל"צ לא ייסגר, הוא יהפוך לקונדיטוריה וחנות, אבל עיקר פעילות הקפה תעבור לתל אביב. מתחם בית הקלייה החדש – עם ציוד חדש ואזור הדרכות חדש לבריסטות – יהיה מקום למי שרוצה להעמיק בקפה, להתייעץ, לטעום, לקנות פולים, להריח את ריחות הקלייה ולעבור הדרכות וסדנאות של קפה ולאטה ארט. בית הקפה הקיים יוותר על תפקידו השני כחנות קפה, ויתמקד בעיקר באירוח עם קפה מבית הקלייה הסמוך ומאפים מהקונדיטוריה בראשון.
מתחם ההדרכות של ג'רה יצויד בבר מודולרי שיוכל לזוז ולאפשר גישה נוחה למכונת האספרסו לטובת הדרכות. מכונת האספרסו, שנמצאת כרגע בדרכה מאיטליה, היא הראשונה בארץ מהדגם Storm Barista Attitude FRC מבית Astoria – המכונה הרשמית של אליפות הבריסטה העולמית (WBC) – עם ידית לשליטה בלחץ המים תוך כדי החליטה ומסך דיגיטלי מתקדם. זו מכונה מצוינת להדרכות, מסביר אנטון, כי אפשר לראות בזמן אמת נתונים וגרפים על הלחץ וזרימת המים וללמוד איך כל שינוי קטן משפיע על חליטת האספרסו.
בנוסף, מכונת הקלייה תצויד בפילטר מיוחד ויחיד מסוגו בארץ, הוא מסביר. במקום לשרוף את העשן שנפלט בקלייה תוך שימוש בגז, הפילטר לוכד את העשן באמצעות ערפל מים, וכך מפחית דרסטית את הפליטות ואת הסיכון לשריפה.
כרגע בית הקלייה החדש של ג'רה באבן גבירול נמצא בשלבי הקמה, ואם לא יהיו עיכובים נוספים חלילה, הוא צפוי להיפתח בשבועות הקרובים עם תחילת הקיץ.