לראשונה בישראל: תחרות 'הקפה הטוב' של מגזין שותים – תחרות הקפה השנתית לבתי קלייה מקומיים, הראשונה בישראל – יוצאת לדרך, והיום (ראשון) ההרשמה לתחרות נפתחה.
במסגרת התחרות, שתיערך ב-2 ביוני 2022, צוות שיפוט מקצועי ואובייקטיבי יטעם את הקפה בטעימה עיוורת, כדי למצוא את הזנים ותערובות הקפה של בתי הקלייה המקומיים שהכי קולעים לטעם של חובבות וחובבי הקפה הישראליים, במטרה לחגוג את הקלייה הישראלית המצוינת, להעלות את המודעות לקלייה המקומית בקרב הצרכנים ולהנגיש אותה לקהל הרחב.
- פורסמו התוצאות! לחיצה כאן לזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2022" >>
- לתמונות מאירוע הטעימות ומידע על אופן עריכת התחרות >>
התחרות, בחסות Loveramics וחברת קרמה פלוס, מיועדת לכל מי שקולה בישראל קפה טוב ומציע אותו למכירה: בתי קלייה מכל הסוגים והגדלים, מותגי קפה, בתי קפה פרטיים שקולים בעצמם, רשתות בתי קפה ואפילו מי שקולה כמויות קטנות בבית – כל עוד הקפה הקלוי מוצע למכירה לקהל הרחב. וזה ממש לא חייב להיות רק קפה ספיישלטי.
התערובות והזנים המובילים בכל קטגוריה יפורסמו ברוב כבוד ויזכו בתואר 'הקפה הטוב' – חותמת יוקרתית של איכות שיוכלו גם להשתמש בה בפרסומים שונים. זו הזדמנות מצוינת לבתי קלייה ישראליים, קטנים כגדולים, להציג לראווה את הקפה שלהם, לתת לו את הכבוד שמגיע לו ולהגדיל את החשיפה לקהלים חדשים של חובבי קפה בארץ ובעולם.
כל התערובות וזני הקפה שמשתתפים בתחרות יחולקו לקטגוריות בהתאם לסוג הפולים ומקור הקפה. לדוגמה: בקטגוריה אחת יתחרו כל זני הערביקה מברזיל, בקטגוריה שנייה יתחרו זנים מאינדונזיה, בקטגוריה שלישית זנים מקולומביה וכן הלאה. תערובות 100% ערביקה יתחרו בקטגוריה משלהן, ובקטגוריה נוספת תערובות עם רובוסטה. לשם ההוגנות, זני קפה פרימיום (שעולים מעל 200 ש"ח לק"ג) יתחרו בקטגוריה נפרדת.
השיפוט ייערך ב-2 ביוני 2022 בטעימה עיוורת, בהליך קאפינג (Cupping) עם הספלים המקצועיים והמהממים של Loveramics. השופטות והשופטים שיטעמו את כל התערובות וזני הקפה המשתתפים לא יידעו שום דבר על הקפה שהם טועמים – לא מאיזה בית קלייה, לא את דרגת הקלייה, לא כמה הוא עולה, לא מאיזו מדינה הוא הגיע ואפילו לא אם מדובר בתערובת או בקפה חד-זני. ממש כלום. כל אחד מהשופטים – בלי להתייעץ עם השופטים האחרים – יעניק לכל קפה ציון בין 1 ל-10, לפי ההתרשמות הכללית ורמת ההנאה מהקפה. הציון הסופי של כל זן ותערובת יהיה הציון הממוצע שהוא קיבל מכל השופטים יחד, והמובילים בכל קטגוריה יפורסמו בכל המדיות ויזכו בתואר הקפה הטוב לשנת 2022. אין מפסידים – רק הזוכים יפורסמו.
צוות השיפוט של תחרות 'הקפה הטוב 2022' מורכב מחמישה שופטים ושופטות מקצוענים, שמאחוריהם שנים רבות של טעימות ועבודה בתחומים שונים ומגוונים של עולם הקפה. יחד הם מייצגים את החך הישראלי של אוהבי הקפה שקצת יותר מבינים ומתעניינים במה שהם שותים:
אורי קטן – יועץ בתחום הקפה ומעביר הדרכות וסדנאות לבריסטות ולאנשים פרטיים; מאיה לפידות – כותבת בלוג הקפה caffe-in וחיפאית; אורלי דוד – סמנכ"לית מכירות ופיתוח עסקי בחברת קרמה פלוס; אור שיפר – מ-oroast coffee products, יבואן מכונות קלייה ומטחנות; יעקב בלומנטל – אומן מיניאטורות, צלם קפה ואוכל, בריסטה ביתי ושותה בין 3 ל-4 ליטר קפה ביום. כל השופטות והשופטים אובייקטיביים ולא שייכים או מקושרים לאף אחד מבתי הקלייה שמשתתפים בתחרות. התחרות מפוקחת על-ידי עו"ד.
ההרשמה לתחרות 'הקפה הטוב 2022' נפתחה, וכל הקולים והקולות שעומדים בתנאים כאמור מוזמנים להירשם ולהשתתף בתחרות עם כל הזנים והתערובות שהם גאים בהם, ואפשר להירשם ליותר מקטגוריה אחת.