
מים, כובע, נעליים נוחות, המון מצב רוח – ופק"ל קפה כמובן. אלה דברים שלא יוצאים בלעדיהם לטיול בשטח. אבל אם הקפה הטורקי בפינג'אן עושה לכם הרגשה של מילואים (סליחה אביב אלוש, לא משהו אישי) יש עוד כמה דרכים להכין קפה איכותי בשטח.
איך בוחרים ערכת קפה שתתאים לשטח? קודם כל חשוב שתהיה קטנה, קלה ונוחה לנשיאה. דבר שני, שלא תהיה שבירה. כל מיני מכשירים שעשויים מזכוכית – לא הפעם. גם בשטח תצטרכו לרוב מים חמים, אז אפשר להביא בתרמוס או להרתיח על המקום עם גזייה. הנה ארבע דרכים להכין קפה איכותי בשטח שהן לא לבשל קפה שחור בפינג'אן:
AeroPress
AeroPress הוא אחד המכשירים שמייצגים את מהפכת הקפה של הגל השלישי. החליטה מתבצעת באמצעות לחץ שמופעל על המים ומעביר אותם דרך הקפה הטחון ופילטר הנייר. מתקבל קפה חלק, עשיר ומרוכז, שאפשר לדלל במים או חלב לפי הטעם. בזכות הגודל הקומפקטי שלו והפלסטיק הלא-שביר תוכלו לזרוק אותו לתיק ולקחת לכל מקום ללא חשש. חיסרון אחד לשימוש בשטח, שאפשר לראות אותו גם כיתרון: לא תוכלו להשתמש בכוס חד-פעמית, שפשוט תימעך תחת הלחץ שמופעל על המכשיר.
מה צריך כדי להכין: קפה טרי טחון דק-בינוני, מים רותחים, פילטר נייר ייעודי, כוס קשיחה ויציבה

מכונת אספרסו ניידת
הכותרת מדברת בעד עצמה – אם אתם אוהבים את מנת הקפאין שלכם בצורה הטהורה של אספרסו ולא יכולים לוותר עליו גם מחוץ לבית, מכונת האספרסו הניידת הזו היא מה שאתם צריכים כשאתם יוצאים לשטח. המכונה הקטנה הזו יודעת להוציא אספרסו טעים בקלות ובמהירות מקפה טחון או מקפסולות, ולא תצטרכו לשתות בכוס חד-פעמית כי היא מגיעה עם כוס זכוכית איכותית. ואין לכם מה לפחד עליה יותר מדי, כי שכבת הסיליקון שעוטפת אותה מגנה עליה יפה מפני חבטות וזעזועים. המכונה לא דורשת בטריות או חיבור לחשמל, רק מים חמים. באותה נשימה, כדאי לבדוק גם את Nanopresso.
מה צריך כדי להכין: קפה טחון לאספרסו או קפסולה תואמת נספרסו, מים רותחים

מקינטה
המקינטה האיטלקית יכולה לחולל פלאים בטיול שלכם – אין כמו להניח אותה על האש ולהמתין לקפה שיואיל בטובו לזרום מהמזרקה הקטנה. תוכלו לבחור מקינטה בגודל שמתאים לכמות האנשים וכל אחד יהנה מכוס מוקה מפנקת, שזה כמו אספרסו אבל נחלט בלחץ נמוך יותר ולכן אל תיבהלו כשהוא יוצא בלי שכבת קרמה.
מה צריך כדי להכין: קפה טחון דק-בינוני, מים בכל טמפרטורה, גזייה

קולד ברו
אמנם את הקולד ברו תצטרכו להכין (או לקנות) מראש ולא תזכו ליהנות מחוויית הכנת הקפה בשטח, אבל ביום חם בשטח אתם תודו לעצמכם על ההחלטה להביא קפה קר. הקולד ברו מתאפיין ברכות ועדינות ובטעמים מורכבים שאי אפשר למצוא בקפה שהוכן כרגיל במים חמים. כל מה שצריך הוא קפה טרי טחון גס, להשרות אותו במים קרים או בטמפרטורת החדר למשך 10-20 שעות ולסנן החוצה את הקפה הטחון. תוכלו למזוג אותו לכל בקבוק או תרמוס, ולשתות אותו בתוספת מים, קרח, חלב או גם וגם. כדאי לשתות קר מאוד.
מה צריך כדי להכין: מכינים או קונים מראש – כדאי להביא איתכם קרח, או לחלופין לסחוב את הקפה בתרמוס או בבקבוק אחר ששומר על הקור
