מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

אבקה להכנת אייס קפה בֵיתי כמוֹ של בית קפה? כן, לטוב ולרע

הוד אסולין | 26 ביולי 2023, 16:40
אייס קפה ביתי בנינג'ה כמו בבית קפה. צילום: מגזין שותים

אוהבים אייס קפה? ברור, בחום של יולי-אוגוסט בישראל אי אפשר שלא לאהוב. לכבוד הקיץ קפה עלית השיקו אבקה להכנת אייס קפה ביתי כמו בבית קפה – וכל מה שצריך זה חלב, קרח ובלנדר (עלית ממליצים על נינג'ה, אבל כל בלנדר טוב יעבוד).

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

האבקה החדשה (חלבית), שנקראת נמס אייס קפה, מגיעה במארז עם שמונה מנות אישיות. המתכון שמופיע על המארז פשוט מאוד: שקית אבקת אייס קפה אחת (מכילה 26 גרם), 100 גרם קוביות קרח ו-100 מ"ל חלב. את הכול מכניסים לבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. נשמע פשוט, אז ניסינו להכין בדיוק לפי המתכון.

והתוצאה: בדיוק כמו בבתי קפה, כמו אייס ארומה, לטוב ולרע. לטוב – כי הוא טעים מאוד, מתוק, קר ומרענן כמו שהייתם מצפים; לרע – כי הרכיבים.

אבקת אייס קפה נמס עלית. צילום: סטודיו שטראוס
אבקת אייס קפה של נמס עלית – כמו בבית קפה, לטוב ולרע. צילום: סטודיו שטראוס

גם בבתי קפה, כדי שהאייס יהיה טעים ובמרקם מתאים הוא צריך הרבה סוכר ועוד חומרים שיעזרו לו להתייצב. ואכן, שלושת הרכיבים הראשונים ברשימה הם סוכר לבן, סירופ גלוקוזה (סוג של סוכר) ושומן צמחי מוקשה. רק אחריהם מגיע קפה נמס (6% מסך האבקה, כלומר גרם וחצי במנה, בערך כפית), ואז חומרי טעם וריח ועוד ארבעה רכיבים שמתחילים ב-E. כל מנה שתכינו לפי המתכון תכיל כארבע כפיות סוכר ו-132 קלוריות. מבחינת קפאין, כל מנה מכילה כ-110 מ"ג.

אייס קפה ביתי בנינג'ה כמו בבית קפה. צילום: מגזין שותים

אייס קפה ביתי מאבקה

כמה מנות 1 כוס

מה צריך:  

  • נמס אייס קפה 1 שקית
  • קוביות קרח 100 גרם
  • חלב 100 מ"ל

מה לעשות: 

  • להכניס את כל הרכיבים לבלנדר
  • לערבל עד קבלת מרקם אחיד, בין 25 ל-30 שניות
  • וזהו
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק

שטראוס עובדים קשה לאחרונה כדי להרחיב את סדרת נמס עלית. קצת לפני תחילת הקיץ הם השיקו קפה קר בפחית בטעם נוגט מסדרת נמס ICE שהושקה בשנה שעברה, ובינואר השיקו אבקה להכנת קפוצ'ינו.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
ביקורת מוצרים בריאות חדש על המדף קפה נמס קפה עלית שטראוס

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים