מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

קאפינג: ככה טועמים קפה בצורה מקצועית, אבל מתי ולמה ככה?

הוד אסולין | 27 במאי 2025, 19:55
ככה נראתה תחרות "הקפה הטוב 2024". צילום: יעקב בלומנטל

יש מיליון ואחת דרכים להכין קפה, וכל שיטת חליטה מוציאה מהפולים טעמים ומאפיינים אחרים – זה חלק מהיופי.

אבל עם כל הכבוד לאספרסו, V60, מקינטה ושאר שיטות החליטה – כשרוצים לטעום קפה בצורה אובייקטיבית ואחידה, בלי השפעה של לחצים, כלים ואביזרים שונים על הטעם, משתמשים בטכניקה קבועה שנקראת קאפּינג (Cupping), עם פרוטוקול מקצועי שנקבע על-ידי הארגון העולמי לקפה ספיישלטי (Specialty Coffee Association, או בקיצור SCA).

הפרוטוקול מגדיר פרמטרים ברורים וקבועים, ששמירה עליהם מבטיחה טעימה אחידה ואובייקטיבית בין סוגי קפה שונים, למשל:

  • טמפרטורת המים (בין 92.5 ל-94.5 מעלות צלזיוס)
  • היחס בין כמות הקפה לכמות המים (18.2 מ"ל מים לכל 1 גרם קפה)
  • נפח הכוס (בין 200 ל-260 מ"ל) והקוטר שלה (75 עד 90 מ"מ)
  • עובי טחינת הקפה (טחינה יחסית גסה, דומה לפרנץ' פרס)
  • אופן הלגימה (באמצעות כף מיוחדת, בשאיפה רועשת שמכניסה הרבה אוויר, לא ישירות מהכוס)
מכינים את הטעימות בקאפינג - מוזגים מים בטמפרטורה של 94 מעלות על הקפה הטחון. צילום: יעקב בלומנטל
מוזגים מים בטמפרטורה של כ-93 מעלות על הקפה הטחון. צילום: יעקב בלומנטל
הבריסטה מסיר את הקפה הטחון הצף בעזרת שתי כפות. צילום: יעקב בלומנטל
אחרי שחיכינו שהקפה יצטנן מעט, הבריסטה מסיר את הקפה הטחון הצף בעזרת שתי כפות. צילום: יעקב בלומנטל

מתי משתמשים בטעימה בשיטת קאפינג?

כאמור, בשיטת קאפינג משתמשים כשרוצים למדוד את המאפיינים והטעמים האובייקטיביים של הקפה, למשל: כדי לקבוע לפולים דירוג בשוק הספיישלטי שמשפיע בהמשך על המחיר, כדי להחליט בבית הקלייה על דרגת הקלייה המתאימה ביותר לזן קפה ספציפי או לתערובת, כדי ללמוד על סוגים שונים של קפה ושיטות עיבוד – וגם בתחרויות קפה, כשרוצים להשוות בין סוגי קפה שונים ולתת להם ציון בצורה אובייקטיבית.

לכן זו השיטה שבחרנו לטעימה ולשיפוט בתחרות הקפה הטוב 2025, התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים, שתיערך ב-12.6.25.

קפה בכף קאפינג. צילום: יעקב בלומנטל
POV: טועמים קפה בשיטת קאפינג – ככה זה נראה בתחרות "הקפה הטוב" בשנה שעברה. צילום: יעקב בלומנטל
השופטים ממשיכים לטעום את כל כוסות הקפה. צילום: יעקב בלומנטל
השופטים בתחרות "הקפה הטוב" טועמים את כל סוגי הקפה המתחרים באמצעות כף. צילום: יעקב בלומנטל

צוות השיפוט יטעם בשיטת קאפינג, ובצורה עיוורת לחלוטין, את עשרות התערובות וזני הקפה שמשתתפים בתחרות, וייתן ציונים לכולם. בשיטה זו, עם הקפדה אדוקה על הפרוטוקול (ואפילו בפיקוח עו"ד), אפשר להבטיח שכל סוגי הקפה ייטעמו בצורה אחידה ואובייקטיבית, והשופטים יוכלו להכריע ולקבוע מי יזכו בתואר "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025.

והשנה גם אתם יכולים להגיע ולראות מקרוב את מאחורי הקלעים של הטעימות והשיפוט בתחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" – ואפילו לטעום חלק מהמתחרים, בשיטת קאפינג כמובן – קליק כאן לכרטיס VIP אל מאחורי הקלעים של התחרות.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
קאפינג קפה ספיישלטי תחרויות קפה תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים