מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

קאפינג: ככה טועמים קפה בצורה מקצועית, אבל מתי ולמה ככה?

הוד אסולין | 27 במאי 2025, 19:55
ככה נראתה תחרות "הקפה הטוב 2024". צילום: יעקב בלומנטל

יש מיליון ואחת דרכים להכין קפה, וכל שיטת חליטה מוציאה מהפולים טעמים ומאפיינים אחרים – זה חלק מהיופי.

אבל עם כל הכבוד לאספרסו, V60, מקינטה ושאר שיטות החליטה – כשרוצים לטעום קפה בצורה אובייקטיבית ואחידה, בלי השפעה של לחצים, כלים ואביזרים שונים על הטעם, משתמשים בטכניקה קבועה שנקראת קאפּינג (Cupping), עם פרוטוקול מקצועי שנקבע על-ידי הארגון העולמי לקפה ספיישלטי (Specialty Coffee Association, או בקיצור SCA).

הפרוטוקול מגדיר פרמטרים ברורים וקבועים, ששמירה עליהם מבטיחה טעימה אחידה ואובייקטיבית בין סוגי קפה שונים, למשל:

  • טמפרטורת המים (בין 92.5 ל-94.5 מעלות צלזיוס)
  • היחס בין כמות הקפה לכמות המים (18.2 מ"ל מים לכל 1 גרם קפה)
  • נפח הכוס (בין 200 ל-260 מ"ל) והקוטר שלה (75 עד 90 מ"מ)
  • עובי טחינת הקפה (טחינה יחסית גסה, דומה לפרנץ' פרס)
  • אופן הלגימה (באמצעות כף מיוחדת, בשאיפה רועשת שמכניסה הרבה אוויר, לא ישירות מהכוס)
מכינים את הטעימות בקאפינג - מוזגים מים בטמפרטורה של 94 מעלות על הקפה הטחון. צילום: יעקב בלומנטל
מוזגים מים בטמפרטורה של כ-93 מעלות על הקפה הטחון. צילום: יעקב בלומנטל
הבריסטה מסיר את הקפה הטחון הצף בעזרת שתי כפות. צילום: יעקב בלומנטל
אחרי שחיכינו שהקפה יצטנן מעט, הבריסטה מסיר את הקפה הטחון הצף בעזרת שתי כפות. צילום: יעקב בלומנטל

מתי משתמשים בטעימה בשיטת קאפינג?

כאמור, בשיטת קאפינג משתמשים כשרוצים למדוד את המאפיינים והטעמים האובייקטיביים של הקפה, למשל: כדי לקבוע לפולים דירוג בשוק הספיישלטי שמשפיע בהמשך על המחיר, כדי להחליט בבית הקלייה על דרגת הקלייה המתאימה ביותר לזן קפה ספציפי או לתערובת, כדי ללמוד על סוגים שונים של קפה ושיטות עיבוד – וגם בתחרויות קפה, כשרוצים להשוות בין סוגי קפה שונים ולתת להם ציון בצורה אובייקטיבית.

לכן זו השיטה שבחרנו לטעימה ולשיפוט בתחרות הקפה הטוב 2025, התחרות השנתית של מגזין שותים לבתי קלייה ישראליים, שתיערך ב-12.6.25.

קפה בכף קאפינג. צילום: יעקב בלומנטל
POV: טועמים קפה בשיטת קאפינג – ככה זה נראה בתחרות "הקפה הטוב" בשנה שעברה. צילום: יעקב בלומנטל
השופטים ממשיכים לטעום את כל כוסות הקפה. צילום: יעקב בלומנטל
השופטים בתחרות "הקפה הטוב" טועמים את כל סוגי הקפה המתחרים באמצעות כף. צילום: יעקב בלומנטל

צוות השיפוט יטעם בשיטת קאפינג, ובצורה עיוורת לחלוטין, את עשרות התערובות וזני הקפה שמשתתפים בתחרות, וייתן ציונים לכולם. בשיטה זו, עם הקפדה אדוקה על הפרוטוקול (ואפילו בפיקוח עו"ד), אפשר להבטיח שכל סוגי הקפה ייטעמו בצורה אחידה ואובייקטיבית, והשופטים יוכלו להכריע ולקבוע מי יזכו בתואר "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025.

והשנה גם אתם יכולים להגיע ולראות מקרוב את מאחורי הקלעים של הטעימות והשיפוט בתחרות "הקפה הטוב בישראל 2025" – ואפילו לטעום חלק מהמתחרים, בשיטת קאפינג כמובן – קליק כאן לכרטיס VIP אל מאחורי הקלעים של התחרות.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
קאפינג קפה ספיישלטי תחרויות קפה תחרות הקפה הטוב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים