שבוע יין ראשון באילת, חילופי דורות ביקב מדברי, מהדורות חגיגיות לחנוכה והשנה החדשה, השקת קטלוג חדש ויין בוז’ולה שחזר כהרגלו בנובמבר • חדשות היין לחורף

שבוע היין הראשון באילת
השבוע נפתח, לראשונה, שבוע היין באילת (14 עד 20 בדצמבר) שיתפרס על פני ברי יין, מסעדות, חנויות משקאות וגם היקב הדרומי בישראל. היוזמה, של עיריית אילת בשיתוף תאגיד התיירות והעסקים המקומיים, מבקשת למקם את היין כחלק מתרבות הבילוי העירונית – לא רק כתוספת לארוחה, אלא כעוגן של תוכן (בתמונה בראש הכתבה, צילום: איל שחר).
במרכז האירועים: יקב הים האדום, הפועל בלב המדבר, יארח תערוכת אמנות מקומית בשם "דמיון", בה משתתפים 26 אמנים מקומיים, לצד סיורים וטעימות יומיות. במקביל, ברחבי העיר יתקיימו ערבים חד-פעמיים, כמו הופעה של סינגולדה וחברים בבר היין רכטר, ארוחת שף עם זוכה "משחקי השף" שחר תמיר במסעדת ברנז'ה, ערב יווני ביינות אילת, חגיגה ספרדית במסעדת פדרו, ערבי יינן, מסיבות רחוב וטעימות מודרכות. את השבוע יחתום ערב צרפתי במחבוא של אדי, עם שנסונים ויינות מבורדו, בורגונדי ואלזס. קליק לכל הפרטים על אירועי השבוע.
יקב רמת נגב מציין 25 שנה וחילופי דורות
יקב רמת נגב חוגג 25 שנות פעילות – אבן דרך משמעותית ליקב שפעל מראשיתו בתנאים מדבריים לא שגרתיים. השנה מציינת גם העברת המושכות: אלון צדוק, ממייסדי היקב, העביר את הניהול לבנו, יוגב צדוק, היינן הראשי, בוגר לימודי טכנולוגיית יין בפירנצה והתמחות ביקב אנטינורי בטוסקנה.
היקב מייצר כיום כ-400 אלף בקבוקים בשנה, ובוחן במקביל כיוונים פחות מובנים מאליהם, בהם נטיעת זן אסרטיקו היווני – לראשונה בישראל. בין היינות הבולטים: יין כתום מסדרת "נווה מדבר", בלנד של 50% פינו גרי ו-50% סמיון, עם תסיסה והשרייה על הקליפות, שמדגים את השילוב בין אקלים מדברי לחשיבה ייננית עכשווית. פתיחת מרכז מבקרים חדש מתוכננת לאפריל 2026.

מבעבע לסוף שנה: כרמל משיקים למברוסקו במהדורה חגיגית
ביקבי כרמל מציגים מהדורה מיוחדת של למברוסקו Giacobazzi, יין מבעבע לבן חצי יבש, לקראת חגיגות השנה החדשה. מדובר ביין קליל, ארומטי, עם מתיקות עדינה, שמכוון לשימוש כאפריטיף או ללווי מנות פשוטות – ובעיקר לשולחן קליל ולא מחייב או סתם הרמת כוסית חגיגית. המחיר הנגיש (כ-45 ש"ח מחיר מומלץ) והעיצוב המעודכן מבהירים את קהל היעד הצעיר שמכוון לשתייה קלילה-אך-חגיגית.

קטלוג יין שקד 2026: היצע רחב, קלאסיקות לצד טרנדים
חברת שקד השיקה לקראת השנה החדשה את קטלוג היין של 2026, הכולל 29 יקבים חדשים ו-98 יינות חדשים. הקו הכללי ברור: שילוב בין יינות נגישים ליינות עם סיפור אזורי או מסורתי מובהק – גם ממדינות יין קלאסיות וגם ממדינות של העולם החדש.
בין הדוגמאות: מלבק טבעי של סנטה חוליה ממנדוסה בארגנטינה, יין כתום מגיאורגיה מבית ואזיסובאני, לבן איקוני מספרד של C.V.N.E מונופול, יינות מבורדו, רוזה קליפורני של Angels & Cowboys, מבעבע 0% אלכוהול של JP Chenet מצרפת, לצד יינות מקומיים כמו ארגמן של יקב עמק יזרעאל וספיישל רזרב אדום של רקנאטי. הטווח הרחב – גם במחיר וגם בסגנון – מדגיש את האסטרטגיה של שקד, שפונה לקהלים שונים ורחבים, עם יינות קלאסיים ומסורתיים לצד התעדכנות בטרנדים החדשים.

הבוז’ולה נובו של דובף חזר – כהרגלו
כמדי שנה, שקד מפיצה בישראל את הבוז'ולה נובו של ז'ורז' דובף, אחד הסמלים המובהקים של היין הצעיר. היין, מזן גמה נואר, מיוצר בתסיסה קרבונית, מבוקבק זמן קצר לאחר הבציר ונועד לשתייה מיידית. מאחורי הבקבוק עומדת מסורת שיווקית ותרבותית ותיקה, שמגיעה לשיאה ביום חמישי השלישי של נובמבר, עם איסור עולמי לפתוח את היין לפני השעה הייעודית.
זהו יין קל, חמאתי, פירותי ולא יומרני, שמסמן יותר מכול את סיומה של שנת הבציר ופתיחתה של שנת יין חדשה. מומלץ לשתות אותו קריר, בלי מחשבות על יישון – ובלי לקחת אותו כבד מדי. לחיים.
