יין ספיישל רזרב של יקב רקנאטי מבטא את המיטב של היקב בכל שנת בציר, ומורכב מחלקות הכרם המובחרות ביותר של היקב באותה שנה. כדי לשמור על סטנדרטים גבוהים, ספיישל רזרב אדום של רקנאטי מושק רק בשנים שבהם הבציר היה משובח במיוחד לדעת הכורמים והייננים.
בימים אלה מושק רקנאטי ספיישל רזרב בציר 2019, שדומה לבציר 2018 מבחינת הרכב הזנים והכרמים, עם שינויים קלילים מאוד ביחסים בין המרכיבים השונים של הממסך.
מהגליל העליון מגיעים קברנה סוביניון, שמהווה את השדרה המרכזית של היין, וסירה, שמוסיף תיבול ים תיכוני (35% כל אחד); מעמק יזרעאל מגיע פטיט סירה (12%), שמוסיף גוף וטעמים של פירות יער כהים; המרסלאן מרמת הגולן (10%) מעדן את הבלנד עם חמיצות ופרחוניות; ומשפלת יהודה מגיע קריניאן פרא (8% הנותרים), שמוריד את הבלנד לקרקע עם סגנון כפרי רך. כל המרכיבים מבציר 2019, ודרך אגב, כל אחד מהם גם נמכר כיין זני בפני עצמו, חוץ מהקברנה סוביניון, שנבצר במיוחד בשביל הבלנד של ספיישל רזרב.
לדברי רקנאטי, לאחר בציר ידני וסלקטיבי לכל זן בנפרד, הענבים הועברו להשריה קרה ודימום כדי להגדיל את יחס הקליפה ולהעלות את עושר היין ואת ריכוז הפרי. התסיסה התרחשה בטמפרטורות מתונות, ולאחר מכן תנועת נוזל חופשי בלבד (Free Run) ללא סחיטה. במשך תקופת היישון וההתבגרות בחביות אלון צרפתי גדולות למשך 20 חודשים, עבר היין סדרת טעימות בהן נקבע הבלנד הסופי.
התוצאה: בלנד מורכב עם גוף ונוכחות, חמיצות מאוזנת וטעמים כהים. לא פראייר בכלל. כדי ליהנות ממנו עד הסוף כדאי לתת לו להיפתח קצת בכוס או בדיקנטר, או לחלופין לתת לו להתיישן עוד קצת. מחיר מומלץ: 205 ש"ח.