מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

לבן, אדום או רוזה – היינות שתשתו בקיץ 2023; ואיפה תחגגו את יום המלפפון הבינלאומי

הוד אסולין | 11 ביוני 2023, 19:32
פסטיבל היין White במרינה הרצליה. צילום: ולדיסלב גורניך

אם למדנו משהו מהשבועיים האחרונים, זה שהקיץ כבר פה – ואיתו הביקוש שגדל למשקאות צוננים ומרעננים כדי להקליל את מזג האוויר. כאן נכנסים לתמונה יינות קלילים חדשים, מיובאים ושל יקבים ישראליים, שתלגמו בקיץ הקרוב:

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

יקב טורא השיק את Snow בציר 2022 – בלנד שמורכב מסוביניון בלאן ושרדונה. היין היבש תסס שלושה שבועות ולא ראה חבית מבפנים, מה שנתן לו צבע צהבהב בהיר וגוף יחסית קליל. פירותי, עדין וחמצמץ עם מינרליות מרעננת ו-12.5% אלכוהול – יילך מעולה עם ארוחות קלות בחום של יולי-אוגוסט. מחיר: 84 ש"ח. ההשקה מגיעה לצד זכייה של יקב טורא בשתי מדליות בתחרות היין Decanter בשבוע שעבר: הבלנד האדום מאונטיין פיק 2018 זכה בציון 95 ומדליית זהב, והקברנה סוביניון 2018 קיבל 90 ומדליית כסף. ברכות.

יין לבן סנואו 2022. צילום: יח"צ יקב טורא
סנואו 2022. צילום: יח"צ יקב טורא

כשלושה חודשים אחרי שהשיקו את קריניאן "פרא", יקב רקנאטי משיקים לו אח קטן, הבציר הראשון (2021) של קריניאן גפנים צעירות. הגפנים הצעירות ניטעו בשנת 2017, רק 10 מטרים מהחלקה של הקריניאן הפראי הוותיק במורדות הרי יהודה. גיל הגפנים הצעירות, הבציר הידני, היבול הנמוך, הגרגרים הקטנים וההתבגרות במיכלי נירוסטה – כל אלה מייצרים יין כפרי אך רענן וקליל, עם גוף בינוני וקטיפתי. אדום ים-תיכוני מודרני שמתחשב במזג האוויר הקיצי. מחיר: 85 ש"ח.

יין קריניאן גפנים צעירות של יקב רקנאטי. צילום: סטודיו שמשי אגמון
יקריניאן גפנים צעירות של רקנאטי, אדום אבל קיצי. צילום: סטודיו שמשי אגמון

נמשיך ליינות קיציים נוספים אבל פחות ים-תיכוניים: חברת שקד מביאה לארץ את היינות של היינן הגרמני ארנסט לוסן (Ernst Loosen), שנותנים תמורה גבוהה ביחס למחיר, שנע בין 55 ל-65 ש"ח לבקבוק. ביקב Dr. Loosen בעמק המוֹזל, ששייך למשפחת לוסן כבר מעל 200 שנה, הם מייצרים יינות ריזלינג מוקפדים וקלילים, נאמנים לטרואר של עמק המוזל, עם פירותיות ומינרליות מעניינות. המפתיע ביניהם הוא ה-Riesling Dry, שלמרות דרגת היובש מציע מתיקות מרעננת. בשנת 1996 רכש ארנסט לוסן את אחוזת Villa Wolf בפפאלץ, שם הוא מגדל ומייצר יינות מזנים נוספים, כמו הרוזה האלגנטי והעמוק בצבע סלמון שעשוי מענבי פינו נואר, או הגוורצטרמינר המתקתק והכיפי, פירותי עם ניחוחות טרופיים.

יינות של ארנסט לוסן מגרמניה. מימין: דר' לוסן ריזלינג יבש, וילה וולף גוורץ, וילה וולף רוזה פינו נואר
יינות של ארנסט לוסן מגרמניה. מימין: דר' לוסן ריזלינג יבש, וילה וולף גוורץ, וילה וולף רוזה פינו נואר

ממשיכים עם היינות הלבנים לקיץ: בתאריכים 14 ו-15 ביוני (ימים רביעי וחמישי), בין השעות 18:00 ל-23:00, יתקיים פסטיבל White במרינה הרצליה, שכל כולו חגיגה של יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, כל מה שאתם צריכים לקראת הקיץ. זו השנה ה-15 של הפסטיבל. באי הפסטיבל יקבלו כוס יין ויוכלו לטעום ללא הגבלה ממגוון רחב של יינות מהארץ ומחו"ל. המחיר לכרטיס לרוכשים בקופות נע בין 79 ש"ח לסטודנטים, לתושבי הרצליה ולעוגנים במרינה, ועד 120 ש"ח לכרטיס רגיל. מחירים מוזלים למי שרוכשים במכירה המוקדמת באתר של "איש הענבים".

ואירוע אחרון וחביב: ב-14 ביוני חוגגים את יום המלפפון הבינלאומי, אז החל מהיום (11.6) אפליקציית אונטופו ומותג הג'ין הסקוטי הנדריקס, בייבוא חברת הכרם, יוצאים בפרויקט מיוחד בעשר מסעדות וברים ברחבי הארץ. הברים והמסעדות יציעו במשך שבועיים תפריט חגיגי עם מנות ספיישל קלילות וקיציות המשלבות מלפפונים, לצד תפריט קוקטיילים על בסיס ג'ין הנדריקס, שגם יכללו כמובן מלפפון – כמו Hendrick's Cucumber Lemonade על בסיס ג'ין הנדריקס, לימון, טוניק ופרוסות מלפפון.

קוקטייל הנדריקס לימונדה-מלפפון. צילום: זבוב סטודיו
קוקטייל הנדריקס לימונדה-מלפפון לחגיגות יום המלפפון הבינלאומי. צילום: זבוב סטודיו

בין המסעדות והברים המשתתפים בחגיגות המלפפון ניתן למצוא את: Selas וקיצ'וקאי של השף אור גינסבורג, מסעדת אונזה, מסעדת טפאו הרצליה, מסעדת גוצ'ה בתל אביב ורמת החייל, מסעדת קיוטו בהרצליה, מסעדת פטוש בחיפה, מסעדת אליבי ופארוק בשוק בתל אביב. בנוסף, במסגרת חגיגות יום המלפפון, הרוכשים בקבוק הנדריקס ממגוון המהדורות, בחנויות האלכוהול המתמחות, יקבלו טוניק מיקסר מבית תומס הנרי 750 מ"ל במתנה.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אירועים ג'ין חדש על המדף יין יין לבן יין רוזה

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים