מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

לא פראייר: יקב רקנאטי השיק בָצִיר חדש ליין הדגל, ספיישל רזרב 2019

הוד אסולין | 25 ביולי 2023, 12:48
יין רקנאטי Special Reserve 2019 ומרכיביו. צילום: איל קרן

יין ספיישל רזרב של יקב רקנאטי מבטא את המיטב של היקב בכל שנת בציר, ומורכב מחלקות הכרם המובחרות ביותר של היקב באותה שנה. כדי לשמור על סטנדרטים גבוהים, ספיישל רזרב אדום של רקנאטי מושק רק בשנים שבהם הבציר היה משובח במיוחד לדעת הכורמים והייננים.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

בימים אלה מושק רקנאטי ספיישל רזרב בציר 2019, שדומה לבציר 2018 מבחינת הרכב הזנים והכרמים, עם שינויים קלילים מאוד ביחסים בין המרכיבים השונים של הממסך.

מהגליל העליון מגיעים קברנה סוביניון, שמהווה את השדרה המרכזית של היין, וסירה, שמוסיף תיבול ים תיכוני (35% כל אחד); מעמק יזרעאל מגיע פטיט סירה (12%), שמוסיף גוף וטעמים של פירות יער כהים; המרסלאן מרמת הגולן (10%) מעדן את הבלנד עם חמיצות ופרחוניות; ומשפלת יהודה מגיע קריניאן פרא (8% הנותרים), שמוריד את הבלנד לקרקע עם סגנון כפרי רך. כל המרכיבים מבציר 2019, ודרך אגב, כל אחד מהם גם נמכר כיין זני בפני עצמו, חוץ מהקברנה סוביניון, שנבצר במיוחד בשביל הבלנד של ספיישל רזרב.

לדברי רקנאטי, לאחר בציר ידני וסלקטיבי לכל זן בנפרד, הענבים הועברו להשריה קרה ודימום כדי להגדיל את יחס הקליפה ולהעלות את עושר היין ואת ריכוז הפרי. התסיסה התרחשה בטמפרטורות מתונות, ולאחר מכן תנועת נוזל חופשי בלבד (Free Run) ללא סחיטה. במשך תקופת היישון וההתבגרות בחביות אלון צרפתי גדולות למשך 20 חודשים, עבר היין סדרת טעימות בהן נקבע הבלנד הסופי.

התוצאה: בלנד מורכב עם גוף ונוכחות, חמיצות מאוזנת וטעמים כהים. לא פראייר בכלל. כדי ליהנות ממנו עד הסוף כדאי לתת לו להיפתח קצת בכוס או בדיקנטר, או לחלופין לתת לו להתיישן עוד קצת. מחיר מומלץ: 205 ש"ח.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חדש על המדף יין יין אדום

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים