מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

כרם אודם של רקנאטי מפיק יינות שעושים כבוד לטרואר מהגבוהים בארץ

הוד אסולין | 25 בפברואר 2024, 20:40

בשנת 2017, כשהתחילו ברקנאטי לתכנן ולבנות את היקב החדש בגליל העליון שהושק לאחרונה, הם נטעו גפנים חדשות בכרם אודם ברמת הגולן – וגם הן הבשילו לאחרונה והניבו עכשיו את הבציר הראשון שלהן, עם שלושה יינות חדשים מסדרת הכרם היחידני של היקב

יינות רקנאטי כרם אודם. צילום: איל קרן

סדרת כרם יחידני של רקנאטי נועדה לתת ביטוי ייחודי לטרואר – אזור היין מהגבוהים ביותר בארץ, כ-1,050 מטר מעל פני הים – תוך כדי התייחסות למיקרו האקלים של חלקת הכרם, סוג הקרקע, זני הענבים ושיטות הגידול. קובי ארביב, היינן הראשי של רקנאטי: "סדרת אודם היא אבן דרך וחלק משמעותי בהתפתחות היקב על ציר הזמן. סדרה השואפת לדיוק, אותנטיות והתאמה של זן לאזור גידול. יינות סדרה זו משקפים מורכבות עוצמה וגסטרונומיות, כזו התואמת אקלים ומכבדת את הטרואר ממנו הגיעה".

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

סדרת אודם החדשה כוללת כאמור שלושה יינות חדשים:

  1. סוביניון בלאן, בציר 2021: אחרי התיישנות על המשקעים בחביות אלון צפתי במשך 9 חודשים, מתקבל יין לבן עשיר, מורכב ואלגנטי, עם שילוב מרענן של פירותיות, עשבוניות ומינרליות עדינה. מחיר מומלץ: 169 ש"ח.
  2. מרלו, בציר 2020: אחרי שהתיישן שנה וחצי בחביות אלון צרפתי גדולות, המרלו מכרם אודם מקבל סגנון צרפתי, שונה מהמרלואים הישראליים הקלאסיים – עם טעמים מורכבים, פירות כהים ואפילו מעין חריפות מעניינת. מהיקב מוסרים שליין יש פוטנציאל יישון גבוה. מחיר מומלץ: 189 ש"ח.
  3. קברנה סוביניון, בציר 2020: גם הוא התיישן שנה וחצי בחביות אלון צרפתי גדולות, מה שמקטין את החשיפה לחמצן בזמן ההתיישנות. קברנה סוביניון ישראלי קלאסי, כהה ואלגנטי. מחיר מומלץ: 189 ש"ח.
יין רקנאטי כרם אודם מרלו. צילום: איל קרן
יין רקנאטי כרם אודם מרלו – לא המרלו הישראלי הקלאסי. צילומים: איל קרן
יין רקנאטי כרם אודם סוביניון בלאן. צילום: איל קרן
סוביניון בלאן. צילום: איל קרן
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חדש על המדף יין יין אדום יין לבן

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים