מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

תה ירוק, שחור, לבן או מאצ'ה: אלו ההבדלים בין סוגי התה שונים

הוד אסולין | 10 בפברואר 2020, 21:20
כוס תה שחור עם תיון. צילום: freestocks.org

תה הוא המשקה הנפוץ בעולם. כל סוגי התה מופקים מאותו צמח – שיח התה, הידוע בשמו המדעי כ-Camellia Sinensis או קמליה סינית, שמכילה קפאין טבעי. ההבדלים בין הסוגים השונים נובעים מתהליך העיבוד של העלים וממשך החשיפה שלהם לחמצן, שמשנה את הצבע, הטעמים והאיכויות של העלים ושל החליטות שמכינים מהם.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

אלה הסוגים השונים של המשקאות והחליטות שמופקים מהקמליה:

תה שחור

סוג התה הנפוץ ביותר, זה שאם היו שואלים אתכם איזה תה תרצו הייתם קוראים לו "הרגיל". העלים של שיח התה, שבמקור הם בצבע ירוק, מקבלים את הצבע החום שלהם בעקבות חשיפה לכמות גדולה של חמצן. זה בעצם סוג התה המחומצן ביותר, ולכן מקבל טעמים עמוקים ומתובלים יותר ביחס לסוגי התה האחרים.

תה אוּלוֹנג

האולונג עובר תהליך של חימצון קצר יותר מהתה השחור. נחשב למיוחד וחגיגי, כי תהליך החמצון שלו דורש דיוק רב ולכן הוא נדיר יותר ובעל טעמים מיוחדים ומורכבים.

עלי תה אולונג. צילום: efirm
ירוק-חום: עלי תה אולונג. צילום: efirm

תה ירוק

עלי תה צעירים שכמעט לא עוברים חמצון, אלא מיובשים מיד לאחר שנקטפו. בגלל שהוא לא מעובד ולא מחומצן, התה הירוק מכיל כמות יחסית גבוהה של נוגדי-חמצון (אנטי אוקסידנטים) שהוכחו כבעלי סגולות בריאותיות רבות, כמו הורדת לחץ דם וכולסטרול רע, ואפילו הפחתת סיכוי לחלות בסרטן. לפעמים הוא נקרא "תה ירוק סיני" כי הוא נפוץ במיוחד בסין, כמו גם ביפן.

כוס תה ירוק. צילום: apple deng
כוס תה ירוק. צילום: apple deng

מאצ'ה

מאצ'ה הוא בעצם עלים יבשים של תה ירוק שנטחנו לאבקה דקה. שלא כמו שאר סוגי התה, את אבקת המאצ'ה לא חולטים אלא שותים אותה בשלמותה, קצת כמו שמכינים קפה נמס מאבקה, ולכן צבעו ירוק חזק, מרקמו סמיך והוא מכיל כמות גבוהה מאוד מאוד של קפאין. אם תתגברו על הטעם העז של המאצ'ה, שרבים יגדירו אותו פשוט כטעם של דשא, תוכלו ליהנות מאותם נוגדי חמצון ויתרונות בריאותיים של התה הירוק, אבל פי כמה וכמה.

מאצ'ה-לאטה, או אולי דשא-לאטה? צילום: Jason Leung
מאצ'ה-לאטה, או אולי דשא-לאטה? צילום: Jason Leung

תה לבן

התה הלבן מופק רק מהניצנים הצעירים של צמח התה, שמכוסים בשיערות לבנות קטנות. הוא לא עובר עיבוד או חמצון כלל, ולכן שומר על צבעו הלבן ועל כמות גבוהה במיוחד של אנטי אוקסידנטים.

תה לבן ורדים
תה לבן עם ורדים במומבאי

חליטות וסוגים נוספים

קיימים סוגי משקאות נוספים שנכנסו בטעות לקטגוריית התה למרות שאינם מופקים מעלי צמח התה, כמו תה מאטה, חליטות שונות של פירות, פרחים ותבלינים או תה רויבוש, שמופק מצמח הרויבוש שגדל בדרום אפריקה.

תה מאטה. צילום: Davide Ragusa
מאטה. צילום: Davide Ragusa
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
מאצ'ה תה

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים