מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

שוקו לגדולים: משקה קקאו פראי שאולי יחליף לכם את הקפה של הבוקר

הוד אסולין | 30 ביוני 2022, 18:31
שיקוי - משקה קקאי פראי. צילום: דרור להט

"רק בגיל 45 הבנתי שלא טעמתי קקאו אמיתי בחיי, למרות שאכלתי הרבה שוקולד", מספר אלכס וסרמן, הילר ויועץ רוחני. ההבנה הזו נפלה אצלו אחרי טקס אינדיאני מסורתי שהשתתף בו לפני שמונה שנים, ובו השאמן נתן לו לשתות משקה קקאו אינדיאני מיוחד – קר, מר ודלוח. הוא היה בטוח שמישהו חיזק את המשקה בצמחים משני תודעה כאלה או אחרים, כי תחושה כמו שהוא קיבל אחרי ששתה את הקקאו הוא לא הרגיש מעולם.

רק אחרי חצי שנה של מחקר הוא הבין שהסוד טמון בקקאו עצמו. "לאחר שחקרתי קצת הבנתי שהאנושות עובדת קשה להוזיל מאוד את הקקאו. הן מבחינת זנים, חקלאות, ותהליכי ייצור שונים שפוגעים משמעותית באיכויותיו. עד אז הבנתי שהקקאו שטעמתי בחיי היה סוג של צל, או הד, לקקאו הפראי שגיליתי אצל השאמן", מספר וסרמן.

שותה משקה קקאו חם Sheecooi. צילום: דרור להט
קקאו אמיתי. צילום: דרור להט

קקאו מכיל כמות גדולה של נוגדי חימצון ומיוחסים לו יתרונות בריאותיים רבים, כמו הפחתת לחץ-דם, מניעת שבץ והתקפי לב, שיפור זרימת דם למוח ועוד. "בהיבט הפסיכולוגי", מסביר וסרמן, "הוא משפר זיכרון, מחדד יכולות קוגניטיביות, משפר קואורדינציה, והאפקט הכי משמעותי שהוא יוצר זה אפקט 'פתיחת הלב'. וכשהלב נפתח הכול נפתח". אבל, וזה אבל חשוב, וסרמן מחדד שהיתרונות הבריאותיים נכונים רק לקקאו איכותי, ולא לקקאו תעשייתי וזול.

משקה קקאו חם מאקוודור. צילום: דרור להט
פולי קקאו איכותיים מאקוודור. צילום: דרור להט

אחרי כשנה מהטקס הוא החל להתנסות בייצור עצמי של שוקולד, והחל לחקור וללמוד ולהתנסות בהכנת משקה קקאו במטבח ביתו. אחרי שטעם זנים שונים של פולי קקאו וחקר את הנושא, הוא מצא קקאו אורגני איכותי מאקוודור, מזן יוקרתי בשם Arriba Nacional. הוא החל מחקר ופיתוח כדי להפוך את פולי הקקאו למשקה שיהיה איכותי וישחזר את התחושה מאותו טקס אינדיאני, אבל שיהיה גם טעים, בריא וקל להכנה.

התוצאה היא שיקוי (Sheecooi) – משקה קקאו להכנה אינסטנט, טבעוני וכשר, שכבר לא מוכן במטבח הביתי אלא במפעל נורמלי עם כל התקנים הנדרשים. מכיל רק קקאו, תמר מג'הול להמתקה ותערובת תבלינים סודית. "לתבלינים יש תפקיד מאוד חשוב, הם אקטיבטורים, כשהם במינון הנכון הם מפעילים את הקסם של הקקאו", הוא מסביר, ומספר שכמה חברים קרובים כבר סיפרו לו שהשיקוי החליף להם את הקפה של הבוקר, שהרי גם קקאו מכיל קצת קפאין.

שיקוי מגיע בשלושה טעמים: קלאסי, צ'ילי מקפיץ והל מכושף, ובמחיר של 44 ש"ח לשקית של 200 גרם, או 88 ש"ח לשקית של 420 גרם.

שיקוי משקה קקאו פראי בשלושה טעמים. צילום: שייקה איתן
שלושה טעמים. צילום: שייקה איתן

טעמנו את השיקוי הקלאסי. ההכנה פשוטה מאוד: מוסיפים לכוס כף אחת (כ-15 גרם) של גרגרים יבשים, שנראים כמו ביסלי פלאפל בטעם שוקולד, מוזגים 35 גרם של מים רותחים, ומערבבים טוב טוב עד שכל הגרגרים נמסים – עדיף עם כפית עץ, שמצורפת בערכה. אפשר להכין כמות כפולה אם רוצים משקה ארוך יותר. לגרגרים לוקח קצת זמן להתמוסס לגמרי, ועד אז המשקה כבר מגיע לטמפרטורה נוחה לשתייה. המשקה סמיך ועשיר, חורפי מאוד, עם ארומות כמעט אלכוהוליות וטעמים עמוקים ומורכבים של קקאו שמזכירים פרלינים. התמרים מוסיפים מתיקות במידה הנכונה וממש אין צורך להוסיף סוכר. אפשר להוסיף טיפונת חלב ולקבל טעמים עדינים יותר.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
ביקורת מוצרים חדש על המדף שוקולד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים