מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

מה עושים בשישי אביבי? נוסעים לסיור "סיפורי אוכל" בערבה הדרומית

הוד אסולין | 8 במרץ 2021, 19:05
סופר-פוד-טראק טבעוני בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית

השבוע נפתח באופטימיות זהירה של יציאה מהקורונה, עם הקלה בהגבלות ופתיחת בתי קפה ומסעדות (בהתאם לתו ירוק, תו סגול וכו' וכו'), ולצד מזג האוויר המושלם של תחילת האביב, זה זמן מצוין לחזור לתייר בארץ וליהנות מהקולינריה שיש לה להציע, ועל הדרך לתמוך בעסקים קטנים שסבלו בשנה האחרונה.

בשני ימי שישי הקרובים (12 ו-19 במרץ) תוכלו להצטרף לסיור "סיפורי אוכל" באזור הערבה הדרומית, לפגוש את חקלאי הערבה והיצרנים המקומיים ולטעום תוצרת מקומית, על הדרך לסופ"ש באילת או סתם בטיול של יום שישי.

ברכישת כרטיס תקבלו 5 טעימות מתוך 7 מתחמי הטעימה בקיבוץ נאות סמדר, קיבוץ יהל, קיבוץ לוטן, קיבוץ קטורה, קיבוץ יטבתה, קיבוץ אליפז וקיבוץ אילות.

במתחם 'בצל התמרים' בקיבוץ יהל תפגשו את גילה, ממקימי הקיבוץ, ותוכלו לפתוח את הבוקר עם כוס קפה ופרוסה מעוגת התמרים המפורסמת שלה. תוכלו להמשיך לארוחת בוקר (כשרה) של קיש כתום מירקות טריים בשילוב גבינות לצד סלט במסעדת כפות תמרים בקיבוץ אילות.

עוגת תמרים בקיבוץ יהל. צילום: הערבה הדרומית
עוגת התמרים של גילה בקיבוץ יהל. צילום: הערבה הדרומית

חוץ ממי שנוהג חזרה הביתה, כולם מגיל 18 יכולים לבקר ביקב הבוטיק האורגני בקיבוץ נאות סמדר ולקבל טעימות יין מענבים מדבריים לצד גבינת עזים מקומית וזיתים שנמסקו במטעי הקיבוץ, או לבקר ב-Beerצינות בקיבוץ קטורה, מבשלת הבירה היחידה בערבה הדרומית, ולטעום בירה מקומית בטעמים מפתיעים, כמו בירה "קול מג'הול" שעשויה מתמרים שגדלים במטעי הקיבוץ.

טעימת יין, גבינות וזיתים בקיבוץ נאות סמדר. צילום: הערבה הדרומית
טעימת יין, גבינות וזיתים בקיבוץ נאות סמדר. צילום: הערבה הדרומית

אפשר להמשיך לארוחת צהריים טבעונית בסופר-פוד-טראק בקיבוץ לוטן, עם טעימת גספאצ'ו (מרק קר) של עגבניות ירוקות ותבליני סופר-פוד מתוצרת מקומית, מוגש בתוך קערת לחם. ואם תרצו מנה בשרית, תוכלו להגיע לחממת חמשת החושים בקיבוץ אליפז ולטעום רול ירוק במילוי בשר מפורק וצ'ימיצ'ורי של השף רוברט ביטון. להשלמת החווייה, תצאו לקטיף תבלינים וצמחים לתה.

גספאצ'ו ירוק בלחם בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית
גספאצ'ו ירוק בלחם בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית
רול בשר של השף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז. צילום: הערבה הדרומית
רול בשר של השף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז. צילום: הערבה הדרומית

ולקינוח – גלידת יוגורט-תמרים בפונדק יטבתה. גלידת יטבתה בסגנון ג’לטו איטלקי מיוצרת בקיבוץ מדי בוקר מחלב טרי המגיע ממחלבת יטבתה שמעבר לכביש. התמרים לגלידה שתקבלו מגיעים מהמטעים של הקיבוץ. תקבלו גם הצצה אל מאחורי הקלעים של גלידת יטבתה והקמת הקיבוץ הראשון בערבה.

הסיורים ייערכו בימי שישי 12 ו-19 במרץ בין השעות 9:00-14:00. יש להירשם מראש באתר הקולינריה של הערבה הדרומית עד יום חמישי שלפני הסיור בשעה 18:00. מחיר: 90 ש"ח לאדם (מגיל 3).

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אירועים בירה גלידה יין

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים