מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

מה עושים בשישי אביבי? נוסעים לסיור "סיפורי אוכל" בערבה הדרומית

הוד אסולין | 8 במרץ 2021, 19:05
סופר-פוד-טראק טבעוני בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית

השבוע נפתח באופטימיות זהירה של יציאה מהקורונה, עם הקלה בהגבלות ופתיחת בתי קפה ומסעדות (בהתאם לתו ירוק, תו סגול וכו' וכו'), ולצד מזג האוויר המושלם של תחילת האביב, זה זמן מצוין לחזור לתייר בארץ וליהנות מהקולינריה שיש לה להציע, ועל הדרך לתמוך בעסקים קטנים שסבלו בשנה האחרונה.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

בשני ימי שישי הקרובים (12 ו-19 במרץ) תוכלו להצטרף לסיור "סיפורי אוכל" באזור הערבה הדרומית, לפגוש את חקלאי הערבה והיצרנים המקומיים ולטעום תוצרת מקומית, על הדרך לסופ"ש באילת או סתם בטיול של יום שישי.

ברכישת כרטיס תקבלו 5 טעימות מתוך 7 מתחמי הטעימה בקיבוץ נאות סמדר, קיבוץ יהל, קיבוץ לוטן, קיבוץ קטורה, קיבוץ יטבתה, קיבוץ אליפז וקיבוץ אילות.

במתחם 'בצל התמרים' בקיבוץ יהל תפגשו את גילה, ממקימי הקיבוץ, ותוכלו לפתוח את הבוקר עם כוס קפה ופרוסה מעוגת התמרים המפורסמת שלה. תוכלו להמשיך לארוחת בוקר (כשרה) של קיש כתום מירקות טריים בשילוב גבינות לצד סלט במסעדת כפות תמרים בקיבוץ אילות.

עוגת תמרים בקיבוץ יהל. צילום: הערבה הדרומית
עוגת התמרים של גילה בקיבוץ יהל. צילום: הערבה הדרומית

חוץ ממי שנוהג חזרה הביתה, כולם מגיל 18 יכולים לבקר ביקב הבוטיק האורגני בקיבוץ נאות סמדר ולקבל טעימות יין מענבים מדבריים לצד גבינת עזים מקומית וזיתים שנמסקו במטעי הקיבוץ, או לבקר ב-Beerצינות בקיבוץ קטורה, מבשלת הבירה היחידה בערבה הדרומית, ולטעום בירה מקומית בטעמים מפתיעים, כמו בירה "קול מג'הול" שעשויה מתמרים שגדלים במטעי הקיבוץ.

טעימת יין, גבינות וזיתים בקיבוץ נאות סמדר. צילום: הערבה הדרומית
טעימת יין, גבינות וזיתים בקיבוץ נאות סמדר. צילום: הערבה הדרומית

אפשר להמשיך לארוחת צהריים טבעונית בסופר-פוד-טראק בקיבוץ לוטן, עם טעימת גספאצ'ו (מרק קר) של עגבניות ירוקות ותבליני סופר-פוד מתוצרת מקומית, מוגש בתוך קערת לחם. ואם תרצו מנה בשרית, תוכלו להגיע לחממת חמשת החושים בקיבוץ אליפז ולטעום רול ירוק במילוי בשר מפורק וצ'ימיצ'ורי של השף רוברט ביטון. להשלמת החווייה, תצאו לקטיף תבלינים וצמחים לתה.

גספאצ'ו ירוק בלחם בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית
גספאצ'ו ירוק בלחם בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית
רול בשר של השף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז. צילום: הערבה הדרומית
רול בשר של השף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז. צילום: הערבה הדרומית

ולקינוח – גלידת יוגורט-תמרים בפונדק יטבתה. גלידת יטבתה בסגנון ג’לטו איטלקי מיוצרת בקיבוץ מדי בוקר מחלב טרי המגיע ממחלבת יטבתה שמעבר לכביש. התמרים לגלידה שתקבלו מגיעים מהמטעים של הקיבוץ. תקבלו גם הצצה אל מאחורי הקלעים של גלידת יטבתה והקמת הקיבוץ הראשון בערבה.

הסיורים ייערכו בימי שישי 12 ו-19 במרץ בין השעות 9:00-14:00. יש להירשם מראש באתר הקולינריה של הערבה הדרומית עד יום חמישי שלפני הסיור בשעה 18:00. מחיר: 90 ש"ח לאדם (מגיל 3).

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אירועים בירה גלידה יין

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

בית הקפה הזמני הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

בית הקפה הזמני הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים