מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

קרונאט, קורנטו או צרפתי קלאסי: 5 גרסאות של קרואסון מהעולם

הוד אסולין | 22 ביולי 2019, 18:25
ארוחת בוקר של קפה וקרואסון. צילום: מגזין שותים

קשה לחשוב על מאפה שיותר בא טוב ליד הקפה של הבוקר מקרואסון, ואנחנו ממש לא פוסלים אותו גם בהמשך היום. אחרי שגילינו שהמאפה הכי צרפתי הוא בכלל לא צרפתי, בדקנו אילו וריאציות וסוגים שונים של קרואסונים אוכלים ברחבי העולם:

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

קרואסון צרפתי קלאסי

הגרסה הקלאסית של המאפה שאנחנו מכירים ואוהבים. הקרואסון עשוי מבצק שמרים עתיר חמאה שמטופל בדרך דומה לבצק עלים, מה שיוצר בצק קראנצ'י עשוי דפים-דפים. בצרפת נמכר בדרך כלל עם שוקולד, עם שקדים או בלי מילוי, שאותו אפשר לאכול ריק או למרוח בחמאה או ריבה. המילה Croissant בצרפתית היא 'חצי סהר', ובהתאם האופים הצרפתים מקפידים על צורת הסהרון, וגם מתנשאים על מדינות שמכינים בהן קרואסונים ישרים.

Pain au Chocolat / שוקולטין

פּאן אוּ שוקולד, 'לחם שוקולד' בצרפתית. בדיוק כמו קרואסון שוקולד, עם אותו בצק ואותו מילוי, אבל אינו בצורת סהר אז אינו ראוי להיקרא Croissant חלילה. באזורים מסוימים בצרפת ייקראו לו שוקולטין, ומחוץ לצרפת הוא ייקרא פשוט… קרואסון.

Pain au Chocolat עם פיסטוק של Pierre Herme בפריז
Pain au Chocolat עם פיסטוק של Pierre Herme בפריז

Oranais, מאפה משמשים

עוד מאפה צרפתי שעשוי מאותו בצק של קרואסון הוא Oranais, או בשמו המלא Oranais aux abricots. אותו בצק שמרים מעולעל ופריך ממולא בשני חצאי משמש. מאפה המשמשים נפוץ גם במאפיות בארץ.

קורנטו, הקרואסון האיטלקי

לרוב דומה בצורתו לקרואסון הצרפתי, יכול להגיע גם במילויים שונים ופחות מסורתיים כמו פיסטוק או נוטלה. ההבדלים המרכזיים בין קורנטו לקרואסון הם שהמאפה האיטלקי יותר רך ונימוח ופחות קראנצ'י מהגרסה הצרפתית, ועשוי עם פחות חמאה ויותר סוכר. באופן אישי, כשהקורנטו עשוי טוב – כמו של Sant'Eustachio il Caffe ברומא – הוא הגרסה העדיפה עלינו.

קורנטו פיסטוק חלומי וקפה שקרטו קר
קורנטו הפיסטוק המושלם של Sant'Eustachio il Caffe ברומא

קרונאט, החידוש הניו-יורקי

Cronut, שילוב בין הקרואסון הצרפתי לדונאט האמריקאי, הומצא בשנת 2013 בניו-יורק על ידי השף-פטיסרי הצרפתי דומיניק אנסל. מאפה בצורת דונאט ועשוי מבצק דומה לבצק הקרואסון הקלאסי. הקרונאט לא אפוי אלא מטוגן בשמן, כאילו כמות השומן בבצק לא הספיקה. הקרונאט ממולא בקרם, ולפעמים גם עם גלייז צבעוני מלמעלה, כמו שהאמריקאים אוהבים על הדונאט שלהם.

עובדה מעניינת: השם 'קרונאט' נרשם כשם מסחרי ברשם הפטנטים של ארה"ב.

קרונאט אמריקאי. צילום: Jc2084
קרונאט אמריקאי. צילום: Jc2084, ויקיפדיה
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איטליה קינוחים קרואסון

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים