לא כל פולי הקפה נוצרו שווים. הטעם של הקפה שמגיע לכוס שלכם מושפע מהמון פרמטרים במסלול חייהם של הפולים – החל מהזן, אזור הגידול והאקלים, ועד שיטת העיבוד, ההובלה והקלייה של הפולים. רשימה חלקית מאוד. כדי לבקר ולבחון את הקפה בשלבים שונים בתהליך, מבצעים טעימה של הקפה – Cupping בשפה המקצועית.
קאפינג מקצועי הוא אומנות שדורשת דיוק ודקדוק באבחון הטעמים והארומות של הקפה, ותפקיד של הטועמים הוא חשוב מאין כמוהו בזיהוי פגמים בקפה, דירוג האיכות של התוצרת, איפיון הטעמים, בחירת קלייה מתאימה ויצירת תערובות מוצלחות. תהליך טעימת הקפה מתבצע לרוב לפי סטנדרטים אחידים של ארגון SCA הבינלאומי (Specialty Coffee Association), לפעמים באירוע עם מספר משתתפים וטועמים, וקיימות גם תחרויות קאפינג.
אירוע טעימת הקפה הגדול בעולם
היוטיובר ג'יימס הופמן מארגן זו השנה השנייה את אירוע טעימת הקפה הגדול בעולם, שבמסגרתו כל המשתתפים מרחבי העולם בו-זמנית ילגמו ברעש גדול ויערבבו בחלל הפה חמישה סוגי קפה מבית הקלייה הבריטי Square Mile שבבעלות הופמן. וכראוי לתקופת קורונה, כל משתתף יעשה את הקאפינג אצלו בבית באירוע טעימות שייערך בלייב ביוטיוב ב-3 באוקטובר, וגם אתם יכולים להשתתף.
כדי להשתתף באירוע הטעימות יש להזמין את ערכת הקאפינג באתר האירוע, שגם מגיעה עם משלוח לישראל. הערכה כוללת 5 שקיות פולי קפה לטעימה (30 גרם כל אחת), דוגמית של קפה טחון בעובי שמתאים לקאפינג כדי שתדעו לאיזה עובי לטחון את הפולים לטעימה, ושקיק מינרלים של Third Wave Water שצריך לשים במים מזוקקים לצורך הטעימה, כדי שכל הטועמים באירוע יקבלו בדיוק את אותה תוצאה ללא השפעות של המים השונים. אם אין לכם מים מזוקקים, תשתמשו פשוט במים מסוננים ועזבו את שקיק המינרלים בצד. מחיר הערכה: 7 ליש"ט (כ-31 ש"ח) ועוד 3 או 7.4 ליש"ט למשלוח לישראל, תלוי בסוג המשלוח. הקפה ייקלה ב-16 בספטמבר ויישלח למשתתפים, בתקווה שדואר ישראל יספיקו למסור לכם אותו לפני האירוע.
אם לא השתתפתם באירוע קאפינג בעבר, אתר האירוע מספק מידע חשוב על תהליך הקאפינג ועל הכלים הנדרשים שתצטרכו להכין, כולל לינק להורדת מסמך התיעוד שממלאים בזמן הטעימות.