מגזין שותים
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
שותים › קפה

תשע"ט הייתה השנה של מהפכת הקפה של הגל השלישי בישראל

מגזין שותים 3 באוקטובר 2019
קפה פילטר Chemex של הגל השלישי

ראש השנה הוא הזדמנות לסכם את השנה שחלפה, ובכל מה שנוגע לתחום הקפה, אין ספק ששנת תשע"ט הייתה השנה של פריצתו של קפה של הגל השלישי בישראל.

הגל השלישי של הקפה הוא שלב בהתפתחות תרבות הקפה, שמייצג בין היתר התמקצעות ושימת לב לפרטים בתהליכי הגידול, ההפקה וחליטת הקפה, וגם התרחקות מסוימת ממסורת הקפה האיטלקית – שימוש בקפה חד-זני ולא רק תערובות, קלייה פחות כהה וחליטה בשיטות שונות שלא בהכרח מערבות מכונת אספרסו. וזה רק על קצה המזלג.

אחד ממשקאות הקפה שיותר מייצגים את הגל השלישי הוא קולד ברו (Cold Brew, חליטה קרה) – קפה שנחלט במים קרים במשך 10 עד 20 שעות. רק בחודשי הקיץ האחרון התברכנו בכמה מותגי בוטיק תל אביביים חדשים שמכינים ומשווקים קפה קולד ברו מבוקבק, כמו Erez Coffee Co, Wild Dog Cold Brew ועוד כמה שעוד לא הספקנו לכתוב עליהם. גם לא מעט בתי קפה שלא בהכרח משייכים את עצמם לגל השלישי קפצו השנה על העגלה וכבר מציעים בתפריט קפה קולד ברו מבוקבק או כזה שהם חולטים בעצמם.

בקבוק קפה קולד ברו של Wild Dog Cold Brew
בקבוק Wild Dog Cold Brew
בקבוק קפה קולד ברו Mayor of Java של Erez Coffee Co
Mayor of Java של Erez Coffee Co

אפרופו בתי קפה של הגל השלישי, כאלה שמכינים קפה בשיטות שונות וגם מגישים פולים חד-זניים ממוצאים שונים שאולי הם אפילו קולים בעצמם – הם אמנם קיימים כבר כמה שנים, אבל עד לא מזמן היה אפשר לספור אותם על כף יד אחת וחצי, הם היו כמעט רק במרכז תל אביב ופקדו אותם בעיקר יודעי ח"ן ומביני עניין. על הפריצה לציבור הרחב אחראיות, כמו תמיד, הרשתות הגדולות שהצטרפו השנה לתנועת הגל השלישי, כמו ארקפה, שהשיקה במאי משקאות דריפ וקולד ברו וארומה תל אביב, שכמה חודשים לאחר מכן השיקה גם היא משקאות V60 ו-Aeropress. יש לציין שאת המגמה התחילה רשת אילנ'ס על תשעת סניפיה, שכבר בסוף 2017 מיתגה את עצמה כרשת של "קפה אלטרנטיבי" של הגל השלישי.

כוס קפה פילטר של הגל השלישי בארומה תל אביב
קפה פילטר V60 בארומה תל אביב
קפה Coldy בחליטה קרה של ארקפה
קפה קולד ברו "Coldy" של ארקפה

ומעבר למותגים ולבתי קפה, גם הצרכנים הביתיים התחילו להבין יותר בתהליכי הכנת הקפה ולא להתבייש לדרוש איכות. כבר לא בעיה למצוא חנויות או בתי קפה שמוכרים פולים איכותיים וטריים מזנים שונים ובדרגות קלייה שונות. ברשתות החברתיות נפתחו קבוצות שונות של חובבי קפה ושיחות על קליית קפה, Specialty Coffee והתייעצויות על חודם של ברגים של מכונות קפה הן דבר שבשגרה. וזו ההזדמנות להזמין אותך להצטרף לקבוצת אוהבי קפה עילאיים ומתנשאים של מגזין שותים.

למרות שאפשר לשתות קפה יחסית טוב בהמון מקומות בארץ, ישראל עדיין לא נמצאת בחזית תרבות הקפה העולמית ויש עוד זמן עד ששותה הקפה הישראלי הממוצע יתוודע למה שעבר על הקפה שלו עד שהגיע לכוס. בינתיים, לנו נותר לברך על ההתקדמות ולקוות שמהפכת הקפה של הגל השלישי בישראל תמשיך להתרחב גם בשנת תש"ף שתבוא עלינו לטובה, ובעיקר שהמחירים יהיו נגישים יותר לציבור הרחב.

הגל השלישי
קבלו ראשונים את כל הסרטונים:
סאבסקרייב:
כתבות אחרונות:
HOC – 'בית של קפה' – החדש בנווה צדק לגמרי מספק את הסחורה

HOC – 'בית של קפה' – החדש בנווה צדק לגמרי מספק את הסחורה

יום האספרסו הבינלאומי: 6 עובדות מעניינות על המשקה הקצר

יום האספרסו הבינלאומי: 6 עובדות מעניינות על המשקה הקצר

קפה הפוך – בכוס זכוכית או חרס? [סקר]

קפה הפוך – בכוס זכוכית או חרס? [סקר]

6 סוגי כוסות שצריך בכל בר משקאות ביתי שמכבד את עצמו

6 סוגי כוסות שצריך בכל בר משקאות ביתי שמכבד את עצמו

סטארבקס: "לא מתכננים לפתוח סניפים בישראל"

סטארבקס: "לא מתכננים לפתוח סניפים בישראל"

שווה לעקוב בפייסבוק:
אנחנו בכל מקום:
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים