תחרות הקפה הטוב בישראל של מגזין שותים יוצאת לדרך זו השנה השלישית, בתקופה שבה חשוב לתמוך בתעשיית הקפה המקומית ולקדם אותה • ככה התחרות תעבוד השנה, וככה בתי קלייה יכולים להירשם:
מי קולה את הקפה הכי טעים בארץ? תחרות "הקפה הטוב בישראל" של מגזין שותים – תחרות הקפה השנתית לבתי קלייה כחול-לבן – יוצאת לדרך בפעם השלישית, בחסות La Marzocco. ההרשמה לתחרות נפתחת היום, וכל בתי הקלייה הישראליים, גדולים כקטנים, מוזמנים להירשם ולהשתתף בתחרות (קליק כאן).
פאנל שיפוט מקצועי, שמורכב מחמישה שופטים ושופטות אובייקטיביים ממגוון תחומים בעולם הקפה המקומי, יטעם את כל הזנים והתערובות בטעימה עיוורת, כדי למצוא את פולי הקפה שהכי קולעים לטעם של חובבי הקפה הישראליים. במיוחד בתקופה כזו, חשוב לחגוג ולקדם את תעשיית הקפה המקומית המצוינת שלנו, לתמוך בה ולהנגיש אותה לקהל הרחב של חובבי קפה בארץ ובעולם. בשנה שעברה נרשמו 26 בתי קלייה ישראליים שהגישו 90 זנים ותערובות קפה לשיפוט!
איך התחרות עובדת?
כל התערובות וזני הקפה שמשתתפים בתחרות יחולקו לקטגוריות – קפה חד-זני יחולק לקטגוריות לפי מיקום גאוגרפי, ותערובות יחולקו לקבוצות לפי אחוז הרובוסטה שהן מכילות. לדוגמה: בקטגוריה אחת יתחרו כל זני הערביקה מברזיל, בקטגוריה שנייה יתחרו זנים מאתיופיה, בקטגוריה שלישית קפה מקולומביה וכן הלאה; תערובות 100% ערביקה יתחרו בקטגוריה נוספת, ובקטגוריה אחרת יהיו תערובות שמכילות גם רובוסטה. תערובות שמיועדות לקפה שחור יקבלו גם הן קטגוריה נפרדת. לשם ההוגנות, זני קפה שעולים לצרכן מעל 200 ש"ח לק"ג יתחרו בקטגוריה נפרדת של קפה פרימיום.
התערובות והזנים שיקבלו את הציונים הגבוהים ביותר בכל קטגוריה יפורסמו ברוב כבוד ויזכו בתואר הקפה הטוב בישראל לשנת 2024, שכבר הפך בשנים האחרונות לחותמת יוקרתית של איכות. זו הזדמנות מצוינת לבתי קלייה ומותגי קפה ישראליים, קטנים כגדולים, להציג לראווה את הקפה שלהם, לתת לו את הכבוד שמגיע לו ולהגדיל את החשיפה לקהלים חדשים של חובבי קפה בארץ ובעולם.
השיפוט ייערך ב-30 ביוני 2024 בטעימה עיוורת, בשיטת קאפינג (Cupping) לפי הפרוטוקול של SCA (התערובות בקטגוריית קפה שחור ייטעמו כקפה בוץ). הטעימה תהיה עיוורת לחלוטין: השופטים לא יידעו מי קלה את הקפה שהם טועמים. גם הם וגם הבריסטה שיכין את הטעימות לא יידעו בכלל מי בתי הקלייה שמשתתפים בתחרות. כל אחד מהשופטים – בלי להתייעץ עם השופטים האחרים – יעניק לכל קפה ציון בין 1 ל-10, לפי ההתרשמות מהארומה והטעם ולפי רמת ההנאה הכללית מהקפה. הציון הממוצע של כל חמשת השופטים יהווה את הציון הסופי של כל זן ותערובת. המובילים בכל קטגוריה יזכו לפרסום נרחב בכל המדיות ויוענק להם התואר "הקפה הטוב בישראל לשנת 2024". אין מפסידים, רק הזוכים יפורסמו.
היכנסו לעמוד התחרות כדי לקבל תשובות לכל השאלות החשובות: קליק כאן.
צוות השיפוט
צוות השיפוט של תחרות "הקפה הטוב בישראל 2024" מורכב מפאנל של חמישה שופטים ושופטות מקצוענים, שמאחוריהם שנים רבות של טעימות ועבודה בתחומים שונים ומגוונים של עולם הקפה. כל השופטים אובייקטיביים לחלוטין ולא קשורים לאף בית קלייה שמשתתף או שלא משתתף בתחרות. יחד כקבוצה הם מייצגים את החך הישראלי של אוהבי הקפה שמבינים במה שהם שותים. חברי וחברות פאנל השיפוט ייחשפו בימים הקרובים ברשתות החברתיות, כדאי לעקוב אחרי תחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים בפייסבוק, באינסטגרם וברשת X.
מי יכולים וצריכים להשתתף בתחרות?
ההשתתפות בתחרות "הקפה הטוב בישראל 2024" של מגזין שותים מיועדת לכל מי שקולה קפה בישראל ומציע אותו למכירה לקהל הרחב: בתי קלייה מכל הסוגים והגדלים, מותגי קפה, בתי קפה פרטיים שקולים בעצמם, רשתות בתי קפה, מי שקולה כמויות קטנות בבית, ואפילו חנויות או בתי קפה שלא קולים בעצמם אבל יש להם תערובת ייחודית Private Label שנקלית עבורם – וזה ממש לא חייב להיות רק קפה ספיישלטי יוקרתי. שני התנאים היחידים להשתתפות: הקלייה מתבצעת בישראל, והקפה הקלוי זמין ומוצע למכירה לקהל הרחב.
ההרשמה לתחרות "הקפה הטוב בישראל 2024" נפתחת ממש עכשיו ותיסגר ב-20.6, וכל מי שעומדים בתנאים כאמור מוזמנים להירשם ולהשתתף בתחרות עם כל הזנים והתערובות שהם גאים בהם ומקבלים עליהם מחמאות. אפשר כמובן להירשם ליותר מקטגוריה אחת, וגם להכניס יותר מקפה אחד לאותה קטגוריה. לחצו על הלינק הזה להרשמה.
והשנה, לראשונה, תוכלו גם אתם להגיע לאירוע השיפוט של התחרות ולראות מקרוב איך הכול קורה – קליק כאן לכרטיס אל מאחורי הקלעים.