מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

דיקלה דנינו | 8 בנובמבר 2025, 20:54

היצרנית הישראלית Coffee-Tech Engineering, שמייצרת ומשווקת מכונות קלייה חדשניות בארץ ובעולם, אירחה עשרות קולים, מומחי קפה ואנשי תעשייה. בין שיטות עיבוד שונות, תערובות אספרסו ויינות טבעיים, בלטה גאווה אחת משותפת: תעשיית הקפה הישראלית ממשיכה לצמוח • דיקלה דנינו מדווחת מאירוע Roasters Summit 2025

רם אבגי וצוות Sybaris בעמדת הקפה באירוע Roasters Summit 2025. צילום: Coffee-Tech Engineering

בשבוע שעבר נערך הכנס השנתי של חברת Coffee-Tech Engineering, שמייצרת מכונות קליית קפה. מדובר בחברה ישראלית שעשתה פריצת דרך מקומית והשאירה גם חותם בינלאומי בתחום. החברה מייצרת פתרונות יצירתיים לקולים פרטיים ומסחריים, ויש לה השפעה רבה על שוק הקפה בארץ ותרומה משמעותית להתפתחות תרבות הקפה המקומית.

בכנס Roasters Summit 2025 של קופי-טק השתתפו קולים מבתי קלייה גדולים וקטנים, אשר מניעים את תחום הקפה בארץ ומשפיעים על שוק הקפה לצריכה ביתית ובבתי קפה, לצד קולים פרטיים שקולים בבית – לצריכה פרטית, לצרכי מחקר ולמידה של תחום הקפה או למכירה בקרב קהל לקוחות מצומצם ונאמן. בנוסף לקולים הגיעו אנשי קפה ומומחים בתחום, שהגיעו מכל קצוות הארץ עד למושב מצליח – המקום שבו הקים רם אבגי לפני 26 שנים את המפעל המשפחתי, שעדין עומד וניצב כגאווה שהיא הרבה מעבר לפרטית, או כזו השמורה רק לעולם הקפה. היא כבר מזמן גאווה ישראלית שעומדת איתנה אל מול העולם שבחוץ, גם ברגעי משבר ומלחמה.

תוכניית אירוע Roasters Summit 2025. צילום: דיקלה דנינו
תוכניית Roasters Summit 2025 במפעל של Coffee-Tech Engineering. צילום: דיקלה דנינו

הסוד שלהם, כמו אצל חברות ישראליות מצליחות נוספות בעידן הגלובלי, הוא העזה, אמונה, חדשנות ויצירתיות. הרבה מבתי הקפה שזכו בתחרות "הקפה הטוב" קולים במכונות של קופי-טק. זה מעיד שיש לאיכות מכונת הקלייה השפעה ישירה על טעם הקפה והאיכות שלו.

בכנס קיבלנו הרצאה מ-Pablo Contreras, מומחה קפה שהגיע ממקסיקו והסביר על הקשרים בין תהליכי עיבוד חדשניים בקפה ירוק לבין תכנון פרופיל הקלייה. עיבוד הקפה הירוק נועד במהותו להכין את הפולים לאחסון בטוח לאורך זמן עד הקלייה, ובתהליך הזה יש חשיבות לתנאי הסביבה של הפולים, כשכל שינוי בתהליך העיבוד משפיע על פרופיל הקלייה שיתאים לקפה. לכן חשוב להכיר את תהליכי העיבוד והחידושים בתחום כדי לבחור ולתכנן כראוי את אופן הקלייה.

פבלו קונטררס מסביר על הקשרים בין תהליכי עיבוד חדשניים בקפה ירוק לבין תכנון פרופיל הקלייה. צילום: דיקלה דנינו
פבלו קונטררס מסביר על הקשרים בין תהליכי עיבוד חדשניים בקפה ירוק לבין תכנון פרופיל הקלייה. צילום: דיקלה דנינו

לאחר מכן מייסד החברה רם אבגי העביר הרצאה על פרקטיקה באיזון תערובות אספרסו ומבוא טכנולוגי לחליטה ("אקסטרקציה") – תהליך המיצוי של הטעמים מהקפה הטחון בעזרת מים חמים. רם חשף אותנו לעולם ומלואו והדגים עד כמה הרכב התערובת של הפולים – כמו גם אופי הטחינה, סוג הפולים ואופן העיבוד והאחסון שלהם משפיעים על הטעם, ואפילו חלקי המכונות שאיתן טוחנים ומפיקים את הקפה. למדנו גם על התפתחות הטכנולוגיות של מכונות אספרסו וגם צפינו באוסף המכונות של רם. מרתק!

רם אבגי מסביר על ההתפתחות הטכנולוגית של מכונות אספרסו. צילום: דיקלה דנינו
רם אבגי מסביר על ההתפתחות הטכנולוגית של מכונות אספרסו. צילום: דיקלה דנינו

כמובן שאת כל הערב הזה ליוו כיבוד טעים וחברה טובה. שתינו יינות טבעיים מקומיים של היקב של המשק המשפחתי M28, לצד משקה קסקרה, משקה שמכינים מהקליפה היבשה של פירות הקפה, שהוכן על-ידי צוות קופי-טק וזהר אבגי, בתו של רם ואשת קפה בפני עצמה (שגם שפטה בתחרות "הקפה הטוב 2025"). את עמדת הכנת הקפה לאורחים תפסו זו השנה השנייה קבוצת Sybaris של בית הקפה והקלייה הירושלמי, שהגישו קפה קלוי בעץ על מכונת קלייה של Farina משנות ה-20 של המאה הקודמת מאוסף העתיקות של משפחת אבגי. אכלנו פיצות טריות צלויות וקינחנו בעוגות טעימות מבית דה-לה-פה. ובעיקר הכרנו, דיברנו, החלפנו רעיונות, שאלנו שאלות ונהנו מההזדמנות להתכנס כולם יחד, אנשים שאוהבים קפה וגם כאלו שדואגים שתרבות הקפה בארץ תשגשג, תגדל ותתפתח. בסיום האירוע יצאנו עם שקיות קפה ספיישלטי מקולומביה של סיבריס, שנקלה במכונת Ghibli R15 של קופי-טק.

קפוצ'ינו באירוע Roasters Summit 2025 במפעל של Coffee-Tech Engineering במושב מצליח. צילום: דיקלה דנינו
כמובן שאת כל הערב הזה ליוו כיבוד טעים וחברה טובה. צילום: דיקלה דנינו
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חודש הקלייה הישראלית טורים אישיים קליית קפה

דיקלה דנינו

הכותבת היא בלוגרית קפה, יוצרת תוכן ואמנית סושיאל. בדרך כלל מנהלת קהילה, ומטיילת בארץ ובעולם עם מזרן יוגה ותרמיל ואוספת חוויות וסיפורי קפה.
לכל הכתבות והטורים של דיקלה דנינו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

Roasters Summit 2025: קהילת קולי הקפה הישראלית התכנסה לערב של חדשנות, השראה וקסקרה

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

קפה בעיבוד טבעי, שטוף, דבש או אנאירובי? כך תחלטו אותם נכון

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים