שיבולת שועל ממשיכה לככב כתחליף החלב המועדף על הצרכנים שמעדיפים להתרחב מחלב הפרה, והקיץ נרשמים כמה חידושים בגזרת השיבולת: אלפרו עם טעם אחד חדש, טעם אחד חוזר וגרסה מוקטנת לבריסטות ביתיים, ומותג נוסף עם קפה קר חדש בכוס מוכנה לקחת

וניל-עוגיות חדש לקורנפלקס, וקפה קר חוזר לקיץ
Alpro, מהמותגים הבולטים בתחום תחליפי החלב, מוסיף למקררים בסופר שני משקאות חדשים על בסיס שיבולת שועל. החידוש הטרי הוא משקה בטעם וניל-עוגיות, עם טעם ונילי עדין, שמתחבר מצוין לקורנפלקס של הבוקר, יכול להשתלב בשייקים, אולי אפילו בנס קפה, ואפשר גם לשתות אותו כמו שהוא. לצידו, חוזר אלפרו אייס קפה במהדורת קיץ מוגבלת – משקה קפה קר על בסיס שיבולת שועל, לשתייה עם או בלי קרח.
לפני כשנה וחצי הושקו בסדרת משקאות השיבולת של אלפרו שני טעמים אחרים – משקה בטעם בננה ומשקה בטעם קרמל.

גם יטבתה משיקה קפה קר שיבולת
מחלבת יטבתה – גם כן מבית שטראוס, כמו אלפרו – ממשיכה להרחיב את ההיצע לצרכנים השונים של הקפה הקר הארוז לדרכים, ונכנסת למשחק השיבולת עם כוס קפה קר חדשה על בסיס שיבולת שועל. הקפה הקר החדש מצטרף לסדרת כוסות הקפה האישיות של המותג (230 מ"ל), שכוללת קפה קלאסי, קפה מעודן, קפה חזק וקפה ללא תוספת סוכר שהושק בשנה שעברה – כולם מכילים קפה 100% ערביקה
זו כניסה מעניינת של שטראוס לקטגוריית הקפה הקר המתחממת – אחרי שבקיץ שעבר השיקה קפה עלית את הגרסה שלה לקפה קר משיבולת שועל, תחת סדרת 'נמס'.

לבריסטה בקטן
עוד חידוש מבית אלפרו הוא גרסת חצי ליטר למשקה אלפרו שיבולת שועל בריסטה, שמיועדת בעיקר למשקאות שדורשים הקצפה, כמו קפוצ'ינו, קורטדו או פלאט ווייט. מדובר באותו מוצר מוכר מסדרת הבריסטה רק באריזה קטנה ונוחה יותר, שמתאימה למי שרוצה לקחת לדרכים או דווקא למי שמעדיפים חלב רגיל אבל רוצים לשמור כמות קטנה במקרר למקרה שיגיע אורח טבעוני.
בינואר האחרון השיקו באלפרו גם את Not Milk Barista שיבולת שועל, למי שחשובה לו ההקצפה, מהסדרה שמתיימרת להיות יותר דומה לחלב פרה רגיל מבחינת המרקם והטעם.
