
סיבה למסיבה: 8 בנובמבר הוא יום הקפוצ'ינו הבינלאומי, אותו משקה איטלקי שפה בארץ נקרא "קפה הפוך". שליש אספרסו, שליש חלב חם ושליש קצף – באמת צריך יותר מזה בשביל יום חגיגות בינלאומי? אנחנו חושבים שלא.
היסטוריה בקטנה
כמו הרבה דברים נפוצים שקיימים כבר המון זמן, הסיפור על המצאת הקפוצ'ינו הוא בגדר אגדה. לפי הסיפור, חיילי האימפריה העותמאנית, שניסו במאה ה-17 לכבוש את וינה, בירת אוסטריה, השאירו אחריהם במנוסתם פולים של קפה עותמאני. הקפה היה מר מדי לטעמם של הנוצרים המקומיים, אז הם הוסיפו לו חלב ודבש כדי להמתיק אותו, וקראו למשקה על שם נזירי המסדר הקפוצ'יני, שעזרו להבריח את העותמאנים. דומה לסיפור על המצאת הקרואסון.
בין אם הם עזרו במלחמה מול העותמאנים או לא, דבר אחד בטוח – המשקה האהוב נקרא על שמם של נזירי המסדר הקפוצ'יני, שנהגו לעטות על עצמם ברדס (קפוצ'ון) בצבע חום עמוק, שדומה לצבעו של קפה בתוספת חלב.
העדות הראשונה למשקה בסגנון קפוצ'ינו היא משקה בשם Kapuziner, שהוגש בבתי קפה אוסטריים לפני כ-200 שנה, בתחילת המאה ה-19, ותואר כ"קפה עם סוכר וקצפת". הקפוצ'ינו כפי שאנחנו מכירים אותו היום, תועד לראשונה באיטליה בסביבות 1930, והחל להיות נפוץ יותר עם המצאת מכונת האספרסו המודרנית אחרי מלחמת העולם השנייה בשנת 1945.

מאז הומצאו למשקה האהוב המון גרסאות, כמו קורטדו או פלאט ווייט, שמורכבות גם כן מאספרסו, חלב וקצף, אבל ביחסים שונים משל היחסים השווים בקפוצ'ינו. במקומות מסוימים כשתזמינו קפוצ'ינו תקבלו אותו עם מעט קקאו על הקצף (כמו בדרום איטליה) או עם קינמון (כמו בהרבה מקומות בתאילנד, למשל).
אז איך חוגגים את יום הקפוצ'ינו הבינלאומי?
תמיד מומלץ לפתוח את הבוקר עם כוס קפוצ'ינו טובה, אבל ביום הקפוצ'ינו כדאי לחגוג עם חברים ולהזמין מישהו אהוב לקפה עם המון קצף, ולשים לב שאתם מזמינים אותו נכון. ואם עדיין אין לכם מכונת קפה בבית, אולי זה היום המתאים להתחדש במכונת אספרסו חדשה עם מקציף חלב, כדי שתוכלו להכין לעצמכם כוס קפוצ'ינו ולשתות בנוחות של הספה בבית.

