מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

הזוכות שלנו #1: קוֹלוֹמביה Huila נטורל, הדובדבן מהשחקים | סיפורי קפה

איתי שקד | 18 ביוני 2023, 14:51
דובדבני קפה בשלים ב-Huila קולומביה. צילום: Leonel Barreto

השנה "קפה בשוק" השתתפה לראשונה בתחרות "הקפה הטוב" של מגזין שותים. זו תחרות איכותית, מקצוענית, ליודעי חן, ומשתתפים בה כל המי ומי של עסקי הקפה בארץ. באמצעות טעימה עיוורת ואובייקטיבית של קבוצת שופטים מקצועיים בתהליך קאפינג מסורתי נבחרים פולי הקפה המצטיינים בכל קטגוריה. שתי תערובות שלנו זכו בפרסים נכבדים. בטור זה נדבר על הקפה שזכה בקטגוריה היוקרתית ביותר בתחרות, קפה הפרימיום, שבה זכינו במקום השלישי – ממש כמו נועה קירל באירוויזיון – עם קולומביה ייחודית שאנו קולים ומוכרים בחנותנו הוותיקה שבלב שוק הכרמל.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

קפה הקולומביה Huila, שמקורו במחוז הְווִילָה הציורי שבדרום קולומביה, ידוע באיכותו יוצאת הדופן. חבל ארץ זה, הממוקם לאורך הרי האנדים, מציע סביבה אידיאלית לגידול קפה, עם רכסים גבוהים מאוד, קרקעות וולקניות עשירות וגשמים בשפע. גורמים טבעיים אלו תורמים למאפיינים הייחודיים שהופכים את הערביקה מפינה זו ברצועת הקפה הסב-טרופית לאהובה בקרב אניני קפה ברחבי העולם.

תעודת זכייה של חנות קפה בשוק בתחרות "הקפה הטוב 2023". צילום: איתי שקד
תעודת הזוכים של קפה בשוק בתחרות "הקפה הטוב 2023". צילום: איתי שקד

אחד המאפיינים המובהקים של קפה Huila הקולומביאני הוא פרופיל טעמיו המעולה. הזן הזה, שידוע באיכותו המעודנת ובחומציותו המאוזנת, מציג שילוב מענג של תווים פירותיים ושוקולדיים. המיקרו-אקלים של האזור, שמשתנה מעמק להר, תורם לטעמים המגוונים שמפיקים הפולים. חלקם עשויים להיות בעלי גווני הדרים, בעוד שאחרים מציעים רמזים של קרמל או אגוזים. בכל המקרים, כל לגימה מסתיימת במתיקות שוקולדית עדינה ונגיעות טעם של פרי טרופי. הייחוד של הקפה הזוכה שלנו נובע, בין השאר, מהגובה החריג של חוות הגידול האקסקלוסיבית שממנה הבאנו את פולי הקפה – כמעט 2,000 מטר מעל פני הים! בגובה כזה הבשלת הפרי היא איטית ומורכבת וזו הסיבה לעושר הטעמים המורגש. ברגע שטעמנו את האספרסו שהצלחנו ליצור מערביקה זו, מזן קטורה בעיבוד טבעי, היה לנו ברור שמדובר בקפה ייחודי ואיכותי במיוחד. והוא אכן זכה!

אם כן, כיצד מגדלים זן כה משובח?

החווה שממנה הבאנו את הקפה, "פינקה לאס דליסיאס" (Finca Las Delicias) של מגדל הקפה הידוע יסיד קסטניידה (Yesid Castañeda), נמצאת בגובה חריג ביותר. אם ממוצע הגובה של חוות גידול של ערביקה מסביב לעולם נע בין 1,200 ל-1,800 מטר מעל פני הים, לאס דליסיאס נמצאת בקו ה-2,000 מטר. המיעוט בחמצן בגובה כזה גורם לדובדבנים להבשיל לאט יותר כאמור, ובכך לפתח את מורכבות הטעם בצורה עשירה, עמוקה ומדויקת יותר. בנוסף, החקלאים בחווה של יסיד משתמשים בשיטות גידול מסורתיות וגם בוחרים ידנית, במסירות ומומחיות יוצאות דופן, את הדובדבנים הבשלים ביותר כדי להבטיח את האיכות הטובה ביותר.

הרים באזור Huila בקולומביה. צילום: Omri D. Cohen
גדל בגובה של 2,000 מטר – הרים באזור Huila בקולומביה. צילום: Omri D. Cohen
  • קוסטה ריקה טָרָזוּ, פירות של שמש ממרכז אמריקה
  • פולי קפה קניה AA: כי הגודל כן קובע

כמו חוות קפה רבות באזור, פינקה לאס דליסיאס היא בבעלות משפחתית, עם ידע וניסיון של דורות רבים, ומייחסת חשיבות רבה לשמירה על הסביבה. לכן, כמו חקלאים רבים בחבל ארץ קסום זה, המגדלים מפעילים שיטות חקלאות בנות קיימא, כגון גידול אורגני מלא וקפה שגדל בצל. שיטות אלו לא רק תורמות לשימור המערכת האקולוגית המגוונת של האזור כולו, אלא גם משפרות את הטעמים ואת איכות הקפה.

הנופים של חבל ארץ Huila בקולומביה. צילום: Valentina Diaz
הנופים של חבל ארץ Huila בקולומביה. צילום: Valentina Diaz

וכמה מילים לסיכום

ובכן, קפה Huila זכה להכרה בינלאומית והפך למרכיב עיקרי בבתי קפה מיוחדים ובבתי קלייה ספיישלטי ברחבי העולם. פרופיל הטעמים המגוון והמובהק שלו, בשילוב עם המחויבות האזורית לפרקטיקות של חקלאות בת קיימא, סחר הוגן ואיכות בלתי מתפשרת, הפכו אותו לאהוב בקרב מקצועני הקפה ולבחירה מבוקשת עבור חובבי קפה, שמעריכים את האומנות והמסירות הכרוכים בהפקת כוס קפה יוצאת מן הכלל. דוז פואה!

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חנויות קפה טורים אישיים סיפורי קפה פולי קפה תחרויות קפה תחרות הקפה הטוב תל אביב

איתי שקד

הכותב הוא אמן תל אביבי - צייר, סופר ("סרטים ביתיים", "סקס בינלאומי וסיפורים אחרים", "סיפורי העיר", והספר הרביעי החדש "טאבו ויצרים"), קולה קפה ומנהל את חנות "קפה בשוק" בשוק הכרמל.
לכל הכתבות והטורים של איתי שקד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים