הגבלות היציאה מהבית, העבודה מרחוק וסגירת בתי הקפה בתקופת הקורונה גזרו על כולנו ללמוד להכין קפה טוב יותר בבית. מכונת אספרסו יש היום כמעט בכל בית – בין אם של קפסולות או של קפה טחון – אבל פינת הקפה הביתית ממש לא חייבת להסתכם בכך.
עם כל הכבוד לתרבות הקפה האיטלקית, לא כל כוס קפה חייבת להתחיל בשוט של אספרסו. עולם הקפה רחב ומלא באפשרויות, וגם בבית אפשר להכין קפה במגוון צורות ודרכים, כשכל שיטת חליטה מוציאה מפולי הקפה משקה אחר, עם טעמים ייחודיים וחוויית שתייה שונה. ואם לוקחים בחשבון גם את מבחר זני הקפה מרחבי העולם, התערובות, שיטות עיבוד הקפה, דרגות הקלייה ואפילו כמות סוגי החלב ותחליפיו – האפשרויות הן בלתי מוגבלות.
כדי להכיר שיטות חליטה וסוגי קפה שונים ולהרחיב בסופו של דבר את פינת הקפה הביתית, אפשר לצלול למים העמוקים של עולם הקפה, לראות שעות של סרטונים, לקרוא מאמרים, לגלול בפורומים, לקנות אביזרים, לנסות, לטעום ולטעות.
ואפשר פשוט לסמוך על אחרים שיעשו את כל זה בשבילכם, כמו ליאורה ומיטל, שאחרי סבבי טעימות ארוכים ולילות ללא שינה מרוב קפאין, הקימו בתחילת החודש את The Coffee Club – שירות קופסאות קפה למנויים.
"הבנו שבדיוק כמו בשאר התחומים בחיים בהם אנחנו חוקרות ומנסות דברים חדשים", מספרת מיטל למגזין שותים, "גם מאחורי הקפה שלנו יש עולם שלם לחקור ולגלות. את החוויה שאנחנו עברנו רצינו להנגיש לאחרים – חוויה איכותית, טעימה, מרגשת ומעניינת. את ההרגל של אותה כוס קפה בכל פעם החלטנו לגוון עם סגנונות לא מוכרים, וגילינו שיש עוד כל כך הרבה טעמים ליהנות מהם".
בכל חודש יקבלו המנויים עד הבית קופסת הפתעה שתכיל מכשיר להכנת קפה בבית, 500 גרם קפה ועוד הפתעה קטנה. כל קופסה כמובן ייחודית ושונה מחברותיה, כך שכל חודש המנויים יוכלו להתנסות בשיטת חליטה חדשה. מקינטה, V60, פרנץ' פרס או דריפר לקפה ויאטנמי – כל חודש מכשיר אחר, ואם אתם לא מכירים ולא יודעים איך להכין קפה במכשיר החדש, לקופסה מצורפות גם הוראות שימוש, לצד מידע על פולי הקפה שקיבלתם בקופסה.
"גילינו עולם מטורף של מוצרים מכל העולם", מסבירות מיטל וליאורה, "ולא כל מכונה להכנת קפה ביתי חייבת לעלות אלפי שקלים. אנחנו מאוד אוהבות קפה ממכונת אספרסו, אבל מבינות שגם בתקציבים צנועים יותר אפשר ליהנות מקפה מצוין. אלו חוויות שונות".
כדי להגדיל את החשיפה של המנויים לטעמים חדשים, הקפה בכל קופסה מחולק לשתי שקיות של 250 גרם – אחת תערובת ואחת קפה חד-זני. "חשוב לנו במסגרת הקופסאות לתת חשיפה להתפתחות המדהימה של בתי הקלייה הקיימים בארץ ולאפשר למנויים שלנו לטעום בכל חודש פולי קפה אחרים", הן מספרות. הקפה יגיע טחון מראש בהתאם לדרגת הטחינה המתאימה למכשיר שהגיע באותה קופסה, אבל אם רוצים לטחון בעצמכם בבית אפשר לבקש ולקבל את הפולים לא טחונים.
הקופסה הראשונה למשל, זאת של חודש ינואר, הכילה פרנץ' פרס של ביאלטי, 250 גרם של תערובת טריאסט (90% ערביקה ו-10% רובוסטה) ו-250 גרם קפה חד-זני מגואטמלה של בית הקלייה הישראלי Minuto, לצד שוקולד מריר עם 62% מוצקי קקאו.
מחיר הקופסאות משתנה בהתאם לאורך מסלול המנוי – קופסה בודדת תעלה 279 ש"ח, מסלול של שלושה חודשים יעלה 259 ש"ח לקופסה, ומנוי חצי שנתי יעלה 229 ש"ח לקופסה. המחירים כוללים משלוח עד הבית.
עדכון: 'מועדון הקפה' הפסיק לפעול.