קפה בפרנץ' פרס
מכשיר הפרנץ' פרס (או פּלָנגֶ'ר) לא מספיק נפוץ בארץ עדיין, וחבל. קפה שמכינים בפרנץ' פרס יוצא עשיר ועם גוף בינוני, איפשהו בין קפה בוץ לקפה פילטר, בגלל שהוא עובר סינון יחסית גס שמאפשר לחלקיקים ושמנים מפולי הקפה לעבור למשקה. להכין כוס קפה בפרנץ' פרס זה ממש קל, אבל כדי להוציא קפה מושלם צריך להיות מדויקים.
מה צריך:
- קפה - (טחון בעובי בינוני-גס) 8-10 גרם
- מים - (בהתאם לגודל הכוס הרצויה) 120-150 מ"ל
מה לעשות:
- לפתוח את הפרנץ' פרס, ולשים קפה טחון טרי בתחתית המכשיר, בהתאם לכמות כוסות הקפה הרצויה (8-10 גרם לכוס)
- להרתיח מים, ולחכות בין 45 שניות לדקה אחרי שהם מסיימים לרתוח
- לשפוך את המים על הקפה הטחון, ולערבב בעדינות
- לסגור את המכשיר כשהפילטר באוויר מעל הקפה ולא נוגע בו
- להמתין 4 דקות
- להוריד את הפילטר לתחתית הפרנץ' פרס כדי להפריד בין הקפה המוכן לגרגירים
- למזוג לכוס, ולהגיש
מה עוד צריך לדעת:
- כמויות הקפה הטחון והמים (יחס של 1 גרם קפה ל-15 גרם מים) הן בגדר המלצה, תוכלו להתחיל בכמויות האלה ולשנות בפעמים הבאות את היחס בהתאם לטעם הרצוי - יותר קפה למשקה יותר עשיר וחזק, או יותר מים למשקה יותר עדין
- אם אתם רוצים קפה פחות מריר, ניתן להמתין מעט פחות מ-4 דקות בין מזיגת המים לסינון הקפה
- אל תמתינו הרבה יותר מ-4 דקות, הקפה יגיע למיצוי יתר ויוציא טעמי לוואי מרירים
- דרגת הטחינה של הפולים להכנה בפרנץ' פרס צריכה להיות בינונית-פלוס. אם אתם קונים קפה טחון מראש, תבקשו מהמוכר שיטחן אותו לפרנץ' פרס