מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

מבחן הקפוצ'ינו של מגזין שותים

13:43
כוס זכוכית שהיא דווקא סבבה

כשאנחנו באים לבדוק בית קפה, יש המון פרמטרים חשובים שאפשר לבחון – האווירה, התפריט, המחירים, השירות, המיקום וכו' – אבל קשה לערוך השוואה בין בתי קפה עם מדדים לא-אובייקטיביים כל כך רבים. הרי אתם יודעים איך אומרים, על טעם ועל ריח אין להתווכח.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

אז המצאנו את מבחן הקפוצ'ינו של מגזין שותים. זה המדד היחסית-אובייקטיבי שלנו, שאיתו אנחנו בודקים את בתי הקפה שאנחנו יושבים בהם. פשוט מזמינים קפוצ'ינו (או הפוך, תלוי איך קוראים לו בתפריט) קטן לשבת, ובוחנים את הקפה שקיבלנו. למה דווקא קפוצ'ינו קטן? כי זה הקפה שאנחנו הישראלים שותים הכי הרבה בבתי קפה, וכי הוא מעיד גם על האיכות והטעם של פולי הקפה וגם על הטכניקה והמיומנות של הבריסטה בזמן הקצפת החלב.

הפרמטרים

על מה אנחנו מסתכלים כשמפעילים את מבחן הקפוצ'ינו? אז ככה:

  1. הכוס – הכוס שבה מגיע הקפוצ'ינו חשובה מאוד לחוויית השתייה, כי יש כוסות שמתאימות ויש כוסות שלא מתאימות לקפוצ'ינו. נבדוק למשל את החומר שממנו עשויה הכוס, את עובי הדפנות והאם יש או אין ידית.
  2. ההקצפה של החלב – החלב מרכיב כשני שליש מכוס הקפוצ'ינו שלכם, ופה הכי קל לבריסטה לפקשש. אנחנו מסתכלים על המרקם של הקצף, על הטמפרטורה של החלב וכן, גם על הציור על הקצף, למה לא?
  3. הטעם – כמובן. כאמור על טעם ועל ריח וגו', אבל אנחנו מביעים את דעתנו. אילו טעמים מרגישים בפה – מתיקות, חמיצות, מרירות וכו'.
קפה הפוך בכוס זכוכית
כוס שפחות מתאימה לקפוצ'ינו, למשל
קפוצ'ינו בכוס פורצלן קךאסית
כוס קלאסית, אבל יותר מדי בועות בקצף
קפוצ'ינו עם ציור של סנופקין בקפה מומין בבנגקוק
אחלה קצף וציור של סנופקין במומין קפה בבנגקוק
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בתי קפה קפוצ'ינו

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

בית הקפה הזמני הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

בית הקפה הזמני הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים