אמריקה בישראל: שחקן חדש בשוק הוויסקי הישראלי. מזקקת Thinkers הירושלמית משיקה את "הבורבון הישראלי הראשון" – וויסקי שזוקק ויושן לפי המסורת האמריקאית והתיישן בישראל.
הבורבון החדש – Dew of B'Dolah (טל הבדולח, או טלא דבדולחא בארמית) – עבר דרך ארוכה מהרגע שהתירס והחיטה הפכו לנוזל ועד שהוא בוקבק ונמכר פה בארץ. הוא התחיל באוהיו, ארה"ב, שם זוקק ואוחסן ב-140 חביות עץ אלון חדשות. אחרי ארבעה חודשים במזקקה החביות שונעו לספינה, ששטה חצי שנה – דרך האוקיינוס האטלנטי והים התיכון – עד לנמל חיפה. באוויר הפתוח של הנמל החביות נשארו ליישון של עוד שלוש שנים וחצי, ואז בוקבקו עם אחוז אלכוהול של בין 47.01% ל-47.89%.
הבורבון לא מסונן ונחשב ל-100% סינגל בארל, כלומר כל בקבוק מכיל וויסקי מחבית אחת בלבד ולא בלנד של כמה חביות. הבורבון עוצמתי אך יחסית מאוזן, עם טעמים מעט קלויים ונגיעות של וניל וקרמל. בתוספת קוביית קרח, לפי המלצת מנכ"ל מזקקת ת'ינקרס בנט קפלן, המשקה מתעדן ומתרכך, הטעמים נפתחים, ומתקבל וויסקי חלק ונעים.
הבורבון נמכר במחיר של כ-350 ש"ח לבקבוק, ו-90% ממנו מיועד לייצוא ולשיווק ברשת Total Wine & More בארה"ב, שבהסכם עם חברת "הכרם" קיבלה בלעדיות על ההפצה בצפון אמריקה. מזקקת Thinkers, בנוסף לבורבון החדש, מייצרת גם שני סוגים של וודקה ושני סוגים של ג'ין.
עוד מהכרם: טקילה Kah
הכרם החלה לשווק בישראל גם את טקילת הפרימיום המקסיקנית Kah. הטקילה מגיעה בבקבוק ייחודי המעוטר בגולגולת צבעונית, כמחווה למסורת המקסיקנית. זכתה קא בפרסים בינלאומיים רבים, ביניהם פרס כפול של זהב וכסף שניתן מ-The Tequila Masters ו-96 נקודות מהמכון לטעימת משקאות.
הקולקציה של קא מכילה שלוש טקילות, כולן כשרות ועשויות מ-100% אגבה כחולה: Kah Blanco (מחיר מומלץ: 195 ש"ח); Kah Reposado (רפוסאדו), מיושנת מעל חודשיים (מחיר מומלץ: 229 ש"ח); Kah Añejo (אנייחו), מיושנת מעל שנה בחביות עץ אלון אמריקאי (מחיר מומלץ: 258 ש"ח).