אחרי שנה וחצי של יין, גבינות ואווירה מדויקת, בר היין "הופמן" מראשון לציון מוסיף לתפריט קפה מקומי, מתוצרת "חוות מטעים" – בית קלייה ישראלי עטור פרסים שיוצא לראשונה מגבולות המושב • ההשקה: הערב (22.7) מהשעה 19:00

עד היום, הייתם צריכים להרחיק עד מושב גני טל כדי לטעום את הקפה של חוות מטעים – מיזם יוצא דופן לגידול קפה מקומי בשיטות בנות קיימא, שהתחיל בשנה האחרונה גם לקלות תערובות קפה ייחודיות. עכשיו הפולים מהחווה מגיעים גם לראשון לציון, היישר לבר היין הופמן, שמרחיב את שעות הפעילות שלו לבקרים ומוסיף קפה לתפריט.
מאחורי הבר עומדת רתם לב-ארי, אשת יין שהקימה את הופמן לפני כשנה וחצי – מקום קטן, שכונתי אך מוקפד, שמבקש להיות בית לחובבי יין. רתם למדה ב-WSET ובחרה כל תווית בהופמן בעצמה, עם אוצרות אישית של יינות מאירופה ויקבים ישראליים בוטיקיים.
את הקפה להופמן המתחדש מספקות אופק ידידיה ודקלה פוקס, מייסדות חוות הקפה. הן מגדלות מטע של קפה בתוך במטע אבוקדו פעיל, רוקחות תערובות וקולות בעצמן קפה שזוכה בפרסים: בתחילת החודש זכה הקפה שלהן בשתי מדליות – זהב וארד – בתחרות "הקפה הטוב 2025" של מגזין שותים, התחרות השנתית לבתי קלייה כחול-לבן.
עכשיו, בפעם הראשונה, אפשר יהיה לרכוש את הקפה הזה גם מחוץ לגבולות החווה. תערובת ויוה איטליה, שתוגש ותימכר בהופמן, מורכבת מערביקה מברזיל ומגואטמלה עם רובוסטה מהודו (קאפי רויאל) – תערובת כהה, לאספרסו עשיר וסמיך בסגנון איטלקי, לכיוון המריר שלו.
במקביל להשקת הקפה והבקרים נכנס לפעולה גם תפריט אוכל חדש לערב, שיצרה השפית צרי אגמי – בוגרת Le Cordon Bleu ובעלת "חדר אוכל יפואי". אגמי בנתה להופמן תפריט שמתאים להתלוות ליין: גבינות ושרקוטרי, ירקות צלויים, מחמצת חמימה, מנות קטנות ומדויקות.

הקפה והתפריט החדש של ההופמן מושקים הערב, (שלישי) 22.7, החל מהשעה 19:00, במפגש חגיגי עם השפית צרי אגמי ורתם לב-ארי על היין. הזדמנות לטעום את הקפה של בית הקלייה זוכה הפרסים ואת התפריט החדש.
"הופמן תמיד היה ותמיד יהיה מקום של יין – זה ה-DNA שלו", אומרת לב-ארי. "אבל כמו יין טוב, גם המקום הזה תוסס, נושם, משתבח. ההתרחבות לקפה בוקר ותפריט ערב היא המשך טבעי למה שקורה כאן – מתוך הקשבה לרחשי הבטן של הקהל שלנו, שהוא קהל חכם ורגיש לטעם ולמקום. מבחינתי, הופמן הוא קודם כול מקום של אנשים. סוג של מתנ"ס רך לגחמות היומיות של כולנו – קפה של בוקר עם שכנים, זחילה איטית לתוך צהריים עם יין קליל ומנה שמלטפת, ומפגש ערב שהוא בדיוק מה שצריך – בלי התחייבות, בלי דרמה, אבל עם דיוק".
