
כשמגיע הקיץ מתחילים לראות אותו אצל הירקנים בשוק ועל המדפים ברשתות השיווק – ליים, האח הקטן והמתקתק של הלימון. אל תתבלבלו בין לימון לליים, הם אמנם חולקים אב-גנטי משותף וטעמים שמזכירים אחד את השני, אבל יש ביניהם כמה הבדלים משמעותיים – הליים קטן יותר, עגול יותר, ירוק יותר וטיפה מריר יותר מהלימון. לליים גם אין גרעינים, וזה מספיק הבדל כדי לגרום לנו לחבב אותו קצת יותר, והקליפה שלו דקה מאוד.
הבדל נוסף וחשוב בין לימון לליים הוא העונה. בעוד שהעונה של הלימון היא בין אוקטובר למאי, ואפשר למצוא אותו על המדפים גם בשאר השנה, הליים צומח ומגיע לשיאו בקיץ – פחות או יותר מיולי עד אוקטובר. וכשהעולם נותן לנו ליים, אנחנו מעדיפים לעשות איתו קוקטייל, אז הנה ארבעה מתכונים של קוקטיילים קלאסיים עם ליים שתוכלו להכין בקלות גם בבית:
מרגריטה


מרגריטה קלאסית
מה צריך:
- טקילה 50 מ"ל
- ליקר טריפל סק 20 מ"ל
- מיץ ליים 15 מ"ל
- קרח 4 קוביות
לקישוט
- מלח
- ליים פרוסת
כוס הגשה
- כוס מרגריטה או כוס קוקטיילים - שהייתה במקרר
מה לעשות:
- מרטיבים את שפת הכוס במעט מיץ ליים
- טובלים את שפת הכוס במלח לקישוט
- לתוך שייקר מוסיפים קרח, טקילה, טריפל סק ומיץ ליים
- משקשקים נמרצות כ-15 שניות
- מסננים לכוס, ומקשטים עם פרוסת ליים
מה עוד צריך לדעת:
- כדי להכין מרגריטה קפואה, אפשר להכניס את כל המרכיבים עם עוד קצת קרח לבלנדר, ולטחון עד ליצירת מרקם של ברד
מוחיטו


קוקטייל מוחיטו
מה צריך:
- סוכר 1 כפית
- מיץ ליים סחוט - (25 מ"ל) 1 מנה
- ליים 2 פרוסות
- רום לבן - (40-50 מ"ל) 2 מנות
- עלי נענע 10-15
- קוביות קרח כוס
- סודה
כוס הגשה
- כוס היי-בול
מה לעשות:
- מוסיפים את הסוכר לכוס היי-בול, וממיסים אותו עם מעט מים רותחים
- מוסיפים לכוס את עלי הנענע, ומנערים מעט את הכוס כדי שכל העלים יירטבו
- מוסיפים שתי פרוסות ליים
- ממלאים את הכוס בקרח
- מוסיפים לכוס מיץ ליים ורום
- סוגרים עם סודה
- מגישים עם קשית, אפשר לקשט עם גבעול נענע
מה עוד צריך לדעת:
- אם אין ליים אפשר להשתמש בלימון, עדיין עובד מצוין (ע"ע מתכון למוחיטו בגרסה ישראלית)
- במקום סודה אפשר להשתמש בספרייט, אבל אז כדאי לוותר על הסוכר, שלא יהיה מתוק מדי
- שימו לב שכדאי מאוד להשתמש ברום לבן ולא ברום מתובל, כדי לשמור על הטעם הקלאסי של הליים והנענע
Vodka Collins


Vodka Collins
מה צריך:
- קרח 6 קוביות
- וודקה - (50-60 מ"ל) 2 מנות
- אבקת סוכר - (אם אין, אפשר גם סוכר רגיל) 1 כפית
- מיץ מליים אחד שלם
- סודה
לקישוט
- ליים או לימון פרוסת
- (לא חובה) דובדבן מסוכר
כוס הגשה
- קולינס או היי-בול כוס
מה לעשות:
- לתוך שייקר מכניסים 3 קוביות קרח, וודקה, מיץ ליים וסוכר
- משקשקים כ-20 שניות, ומוזגים לכוס גבוהה
- מוסיפים לכוס 3 קוביות קרח
- סוגרים עם סודה
- מוסיפים פרוסת ליים ודובדבן מסוכר לקישוט
קובה ליברה

Cuba Libre, (או "רום עם קולה") הוא קוקטייל קלאסי, מתוק, קל להכנה וקל לשתייה. הומצא כמובן בקובה בתחילת המאה ה-20 עם הגעת האמריקאים לקובה, ואיתם קוקה-קולה. באופן מסורתי מכינים קובה ליברה עם רום לבן של בקרדי וקוקה קולה קלאסית, אבל כל רום לבן אחר יתאים, כמו גם קולה זירו או דיאט או מותגים אחרים של קולה.

קוקטייל קובה ליברה
מה צריך:
- רום - לבן 50 מ"ל
- קולה 120 מ"ל
- מיץ ליים 10 מ"ל
- קרח
לקישוט
- ליים פרוסת
כוס הגשה
- כוס היי-בול
מה לעשות:
- ממלאים את הכוס בקוביות קרח
- מוזגים לכוס את הרום ואת מיץ הליים
- סוגרים עד הסוף עם קולה
- מקשטים עם פרוסת ליים
בונוס: מתכון לקוסמופוליטן.