מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

4 מתכונים לקוקטיילים קלאסיים עם ליים עסיסי

הוד אסולין | 17 באוגוסט 2020, 20:01
כוס מרטיני עם קוקטייל עם ליים ולימון

כשמגיע הקיץ מתחילים לראות אותו אצל הירקנים בשוק ועל המדפים ברשתות השיווק – ליים, האח הקטן והמתקתק של הלימון. אל תתבלבלו בין לימון לליים, הם אמנם חולקים אב-גנטי משותף וטעמים שמזכירים אחד את השני, אבל יש ביניהם כמה הבדלים משמעותיים – הליים קטן יותר, עגול יותר, ירוק יותר וטיפה מריר יותר מהלימון. לליים גם אין גרעינים, וזה מספיק הבדל כדי לגרום לנו לחבב אותו קצת יותר, והקליפה שלו דקה מאוד.

הבדל נוסף וחשוב בין לימון לליים הוא העונה. בעוד שהעונה של הלימון היא בין אוקטובר למאי, ואפשר למצוא אותו על המדפים גם בשאר השנה, הליים צומח ומגיע לשיאו בקיץ – פחות או יותר מיולי עד אוקטובר. וכשהעולם נותן לנו ליים, אנחנו מעדיפים לעשות איתו קוקטייל, אז הנה ארבעה מתכונים של קוקטיילים קלאסיים עם ליים שתוכלו להכין בקלות גם בבית:

מרגריטה

קוקטייל מרגריטה קפואה בכוס מרגריטה קלאסית. צילום: Kim van Vuuren
מרגריטה קפואה בכוס מרגריטה קלאסית
קוקטייל מרגריטה קפואה בכוס מרגריטה קלאסית. צילום: Kim van Vuuren

מרגריטה קלאסית

אמרתם קוקטייל קלאסי עם מיץ ליים, אמרתם מרגריטה. כל כך קלאסית שקיבלה כוס מיוחדת על שמה. אפשר להפוך את הקוקטייל הקלאסי למרגריטה קפואה, כמו ברד, אם מערבבים את כל המרכיבים עם הרבה קרח בבלנדר.
כמה מנות 1
כמה זמן 1 minute min
כמה קל קל מאוד

מה צריך:  

  • טקילה 50 מ"ל
  • ליקר טריפל סק 20 מ"ל
  • מיץ ליים 15 מ"ל
  • קרח 4 קוביות

לקישוט

  • מלח
  • ליים פרוסת

כוס הגשה

  • כוס מרגריטה או כוס קוקטיילים - שהייתה במקרר

מה לעשות: 

  • מרטיבים את שפת הכוס במעט מיץ ליים
  • טובלים את שפת הכוס במלח לקישוט
  • לתוך שייקר מוסיפים קרח, טקילה, טריפל סק ומיץ ליים
  • משקשקים נמרצות כ-15 שניות
  • מסננים לכוס, ומקשטים עם פרוסת ליים

מה עוד צריך לדעת:

  • כדי להכין מרגריטה קפואה, אפשר להכניס את כל המרכיבים עם עוד קצת קרח לבלנדר, ולטחון עד ליצירת מרקם של ברד
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק

מוחיטו

שורת כוסות הייבול עם מוחיטו
מוחיטו בכוסות הייבול. צילום: David Pennington
קוקטייל מוחיטו קלאסי בכוס לואו-בול

קוקטייל מוחיטו

מוחיטו הוא קוקטייל קלאסי שהגיע מקובה, והוא מוכר רשמית על-ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הגרסה הרשמית של המתכון מעט מסובכת (לגרוס את הקרח, סוכר חום, לכתוש את המרכיבים, בלגן), אז רקחנו מתכון פשוט שכל אחד עם שתי ידיים שמאליות יכול להכין בקלות בלי צורך באביזרים מיוחדים.
כמה מנות 1 כוס
כמה זמן 2 minutes mins
כמה קל הכי קל בארץ

מה צריך:  

  • סוכר 1 כפית
  • מיץ ליים סחוט - (25 מ"ל) 1 מנה
  • ליים 2 פרוסות
  • רום לבן - (40-50 מ"ל) 2 מנות
  • עלי נענע 10-15
  • קוביות קרח כוס
  • סודה

כוס הגשה

  • כוס היי-בול

מה לעשות: 

  • מוסיפים את הסוכר לכוס היי-בול, וממיסים אותו עם מעט מים רותחים
  • מוסיפים לכוס את עלי הנענע, ומנערים מעט את הכוס כדי שכל העלים יירטבו
  • מוסיפים שתי פרוסות ליים
  • ממלאים את הכוס בקרח
  • מוסיפים לכוס מיץ ליים ורום
  • סוגרים עם סודה
  • מגישים עם קשית, אפשר לקשט עם גבעול נענע

מה עוד צריך לדעת:

  • אם אין ליים אפשר להשתמש בלימון, עדיין עובד מצוין (ע"ע מתכון למוחיטו בגרסה ישראלית)
  • במקום סודה אפשר להשתמש בספרייט, אבל אז כדאי לוותר על הסוכר, שלא יהיה מתוק מדי
  • שימו לב שכדאי מאוד להשתמש ברום לבן ולא ברום מתובל, כדי לשמור על הטעם הקלאסי של הליים והנענע
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק

Vodka Collins

קוקטייל Tom Collins עם וודקה. צילום: Will Shenton
וודקה קולינס
קוקטייל Tom Collins עם וודקה. צילום: Will Shenton

Vodka Collins

גרסה של הקוקטייל הקלאסי Tom Collins, אבל את הג'ין מחליפה וודקה. מוגש בכוס קולינס, כוס גבוהה וצרה שנקראת ככה בגלל הקוקטייל, או בכל כוס גבוהה אחרת. תוודאו שיש לכם שייקר בהישג יד וקדימה:
כמה מנות 1
כמה זמן 1 minute min
כמה קל הכי קל בארץ

מה צריך:  

  • קרח 6 קוביות
  • וודקה - (50-60 מ"ל) 2 מנות
  • אבקת סוכר - (אם אין, אפשר גם סוכר רגיל) 1 כפית
  • מיץ מליים אחד שלם
  • סודה

לקישוט

  • ליים או לימון פרוסת
  • (לא חובה) דובדבן מסוכר

כוס הגשה

  • קולינס או היי-בול כוס

מה לעשות: 

  • לתוך שייקר מכניסים 3 קוביות קרח, וודקה, מיץ ליים וסוכר
  • משקשקים כ-20 שניות, ומוזגים לכוס גבוהה
  • מוסיפים לכוס 3 קוביות קרח
  • סוגרים עם סודה
  • מוסיפים פרוסת ליים ודובדבן מסוכר לקישוט
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק

קובה ליברה

קוקטייל קובה ליברה - קולה עם רום וליים
קוקטייל קובה ליברה – קולה עם רום וליים

Cuba Libre, (או "רום עם קולה") הוא קוקטייל קלאסי, מתוק, קל להכנה וקל לשתייה. הומצא כמובן בקובה בתחילת המאה ה-20 עם הגעת האמריקאים לקובה, ואיתם קוקה-קולה. באופן מסורתי מכינים קובה ליברה עם רום לבן של בקרדי וקוקה קולה קלאסית, אבל כל רום לבן אחר יתאים, כמו גם קולה זירו או דיאט או מותגים אחרים של קולה.

קוקטייל קובה ליברה - קולה עם רום וליים

קוקטייל קובה ליברה

קרח, קולה, רום לבן וקצת ליים יישלחו אתכם ישר לחופי הוואנה
כמה מנות 1
כמה זמן 1 minute min
כמה קל קל מאוד

מה צריך:  

  • רום - לבן 50 מ"ל
  • קולה 120 מ"ל
  • מיץ ליים 10 מ"ל
  • קרח

לקישוט

  • ליים פרוסת

כוס הגשה

  • כוס היי-בול

מה לעשות: 

  • ממלאים את הכוס בקוביות קרח
  • מוזגים לכוס את הרום ואת מיץ הליים
  • סוגרים עד הסוף עם קולה
  • מקשטים עם פרוסת ליים
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק

בונוס: מתכון לקוסמופוליטן.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
וודקה טקילה קוקה קולה קוקטיילים רום

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים