מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

מתכון לקוקטייל אפרול שפריץ: הקיץ בא

הוד אסולין | 22 ביולי 2018, 17:23
מתכון לקוקטייל אפרול שפריץ. צילום: מגזין שותים
מתכון לקוקטייל אפרול שפריץ. צילום: מגזין שותים

קוקטייל אפרול שפריץ

 בקוקטייל אפרול שפריץ נתקלנו לראשונה ביום שמשי וחמים ברומא, לא דבר נדיר במרכז ובדרום איטליה. בשעות הצהריים, כמעט בכל בית קפה שראינו, אנשים יושבים בשולחנות בחוץ ושותים את הקוקטייל עם הצבע הזרחני עם המון המון קרח. מקומיים ותיירים, בכל כיכר ובכל פינת רחוב. אם זה טוב לכולם זה טוב גם לנו. התיישבנו והזמנו אפרול שפריץ, ונגלה לגרוננו אחד הקוקטיילים הנעימים והמתאימים לשתות ביום קיץ. קוקטייל קלאסי, המתכון הרשמי פשוט להכנה ולא דורש הרבה מצרכים:
כמה מנות 1 כוס
כמה זמן 2 minutes mins
כמה קל הכי קל בארץ

מה צריך:  

  • פרוסקו (יין לבן מבעבע איטלקי) - (90 מ"ל) 3 מנות
  • אפרול - (60 מ"ל) 2 מנות
  • סודה - (30 מ"ל) 1 מנה
  • קוביות קרח כוס

לקישוט

  • תפוז פרוסת

כוס הגשה

  • כוס יין

מה לעשות: 

  • ממלאים כוס יין בקוביות קרח
  • מוזגים 3 מנות יין לבן מוגז
  • מוזגים 2 מנות אפרול
  • סוגרים עם דש סודה
  • מקשטים עם פרוסת תפוז
  • מגישים עם קשית

מה עוד צריך לדעת:

  • את הפרוסקו יכול להחליף כל יין לבן מבעבע אחר - קאווה, למברוסקו או אפילו שמפניה. יכול להיות יבש או חצי יבש, בהתאם לרמת המתיקות הרצויה. חצי יבש יותר מתוק.
  • אפשר להחליף את היין הלבן ביין רוזה מבעבע.
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק
קוקטייל אפרול שפריץ
קוקטייל אפרול שפריץ
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איטליה קוקטיילים רומא

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים