מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

יין, קולנוע ופסטיבל שוקולד: פעילויות, אירועים ומבצעים מיוחדים לחול המועד סוכות וחודש אוקטובר

מגזין שותים | 9 באוקטובר 2022, 12:39
צילום: פסטיבל השוקולד בנוף הגליל

מה עושים בחול המועד סוכות? אז ככה:

מירוץ "סובב טורקי" תל אביב בחול המועד

אירוע "סובב טורקי" תל אביב, בחסות קפה טורקי עלית, חוזר זו הפעם השמינית לאחר שנתיים בהם האירוע בוטל בעקבות משבר הקורונה. אירוע האופניים הגדול בישראל יתקיים בחול המועד סוכות בתאריך 14/10/22 בין השעות 05:30-10:30. במסגרת האירוע תתקיים חגיגת אופניים ואורח חיים ספורטיבי לרוכבים ולתושבי תל אביב, כאשר ניתן להשתתף באחד ממסלולי הרכיבה השונים (8 ק"מ, 21 ק"מ, 40 ק"מ, או 60 ק"מ) הממוקמים ברחבי העיר, מותאמי גיל וקטגוריה רלוונטית. טווח המחירים יהיה בהתאם למקצים וינוע בין 110-130 ש"ח לנרשם יחיד ו-290 ₪ עבור משפחה (4 נפשות).

מירוץ אופניים סובב טורקי תל אביב 2022. צילום: סטודיו שטראוס
סובב טורקי תל אביב. צילום: סטודיו שטראוס

יקב רקנאטי לכבוד חודש המודעות לסרטן השד

לרגל חודש המודעות לסרטן השד, שחל בחודש אוקטובר, גם השנה נרתם יקב רקנאטי לתמוך בהעלאת המודעות לגילוי מוקדם ולתמיכה בנשים המתמודדות עם המחלה, ולסייע לעמותת גמאני – העמותה הישראלית לסרטנים נשיים, אשר מלווה יום יום, ובהתנדבות מלאה, נשים חולות ומחלימות. במהלך חודש אוקטובר יימכרו היינות הוורודים של יקב רקנאטי – רוזה וגרי דה מרסלאן, כשהם עטופים בחבק מיוחד עם ההאשטאג #גמאני_מרימה_כוס_ לַחַיִּים. 25 אחוזים מהרווחים על מכירת בקבוקים אלה יעברו לטובת פעילות עמותת גמאני, אשר מעניקה תמיכה נפשית ורגשית, יוזמת פעילויות ואירועים לנשים חולות בסרטן השד ופועלת להעלאת המודעות לגילוי מוקדם. זו השנה השלישית של שיתוף פעולה מתמשך ותמיכה בפרויקטים שונים של העמותה.

יינות רוזה של יקב רקנאטי לכבוד חודש המודעות לסרטן השד. צילום: שמשי אגמון/סטודיו קריאטיב
יינות רוזה של יקב רקנאטי לכבוד חודש המודעות לסרטן השד. צילום: שמשי אגמון/סטודיו קריאטיב

ליאת משען, מנהלת השיווק של יקב רקנאטי: "אנו גאים להמשיך בשיתוף הפעולה המרגש והעוצמתי עם עמותת "גמאני", שיתוף הפעולה לא מסתכם רק בהעברת תרומה כספית אלא תפיסת עולם כוללת של אופטימיות, חשיבה חיובית ואמונה בחיים, שהם מיסודות העמותה ולפיכך גם החסות של היקב ניתנת לחוויות מעצימות ותמיכה בעשייה המבורכת שלה". שרית צאיג ויפית אלפרסון אלמליח מנהלות גמאני – העמותה הישראלית לסרטנים נשיים: "שיתופיות, תמיכה, חברות וקהילה מחבקת אלו אבני הדרך שמחזקות אותנו בדרכנו הפתלתלה. אנו מודות על הצעידה המשותפת ביחד עם יקב רקנאטי. החיבוק והשותפות הופכים את דרכנו לקלה יותר, מודות גם השנה על החשיבות בהעלאת המודעות, שנמשיך לצעוד ביחד באופטימיות ונרים כוס לַחַיִּים"

יפית אלפרסון אלמליח, ליאת משען ושרית צאיג. צילום: צוות רקנאטי
יפית אלפרסון אלמליח, ליאת משען ושרית צאיג. צילום: צוות רקנאטי

Cooltura – סרט, יין והרצאה של שף חיים כהן

היכל התרבות תל אביב משיק את קולטורה, מיזם חדש, בשיתוף סרטי שובל וסרטי יונייטד קינג במסגרתו יוקרנו בכל חודש באולם צוקר סרטים בהצגות טרום בכורה לצד הרצאות מפי מיטב המרצים בנושאים הרלוונטיים לסרטים שיוקרנו. לפני האירועים ובמהלך ההפסקה יוכל הקהל ליהנות מבר יין איכותי ואווירה ייחודית. השקת "קולטורה" תתקיים ביום חמישי, 20 באוקטובר, במסגרת הקרנת טרום הבכורה של הסרט המדובר "השף" (Boiling point) לצד הרצאה של השף חיים כהן על מסעותיו ודרכו הקולינרית ברחבי הארץ והעולם, על התפתחותו של המטבח הישראלי לאורך השנים, ועל חוויותיו האישיות כשף. באירוע יוגש יין וכיבוד קל. מחיר לכרטיס: 149 ש"ח, לרכישה באתר היכל התרבות.

"השף" נבחר לאחד מ- 10 הסרטים הטובים ביותר של השנה על ידי סקרין אינטרנשיונל. מצולם בשוט אחד רציף של 90 דק׳, ללא עריכה. משחק עוצר נשימה של צוות שחקנים מובחר שהתאמן חודשים לקראת הפרויקט המיוחד, מגיע למסך הגדול. בכיכובו של סטיבן גראהם (״כנופיות ניו יורק״, ״אימפריית הפשע״, ״בשירות החוק״). כמו כן, ביום שישי, 21 באוקטובר תתקיים הקרנת טרום הבכורה לסרט "הדרך לחיים" לצד הרצאה של מורן סמואל, אלופת העולם בחתירה ומדליקת המשואה בחגיגות העצמאות ה-71 למדינה.

שף חיים כהן. צילום: ירון ברנר
שף חיים כהן. צילום: ירון ברנר

פסטיבל השוקולד ללא תשלום בחול המועד

נוף הגליל כבר מתמרקת לקראת חול המועד סוכות, אז יתקיים במשך שלושה ימים (11-13.10) פסטיבל השוקולד. במסגרת הפסטיבל, מתחם "נופארק" יהפוך לממלכת השוקולד של ישראל, יוצבו מגוון ענק של מייצגים מיוחדים, יתקיימו סדנאות והקהל יוכל להתרשם ולרכוש מגוון מתוקים מיוחדים שהכינו שישה מהשוקולטיירים הבולטים בגליל בפרט ובישראל בכלל.

דורי וולשטן (50) מקריית טבעון, בעל בוטיק השוקולד "דוריס", הוא אחד הוותיקים בתחום. כבר למעלה מ-20 שנה בעסק ומייצר, בין השאר, פרלינים, ליקרים וטראפלס. וולשטיין הוא דור שני ליצרני שוקולד, כשאביו – יורם וולשטיין בן ה-80 – יכול להתהדר בכך שהוא אחד ממציאי חטיף "פסק זמן". "אני הולך בעקבותיו", מספר וולשטן בחיוך, "הוא עדיין נותן טיפים ואני עדיין שואל אותו אם משהו מתפקשש לי". ריקי דדיה (45), בעלת בוטיק השוקולד "ריקולטה" בקיבוץ הגושרים, תציג שוקולדים בעבודת יד, מחומרי הגלם האיכותיים בעולם. את הידע רכשה ריקי אצל מיטב המומחים בבירות השוקולד באירופה – צרפת ובלגיה. לפני כעשר שנים התחילה ריקי ליצור את השוקולד גם בביתה שבגליל העליון, והיום עורכת גם סדנאות שוקולד שונות בסטודיו שלה. "מעבר לזה שהשוקולד הוא מאכל טעים, זה בעיקר משהו לנשמה ולנפש", מסבירה דדיה. "לעבוד בשוקולד זו זכות. אני עד היום לא אומרת לאנשים שאני 'עובדת' בזה, אלא עושה מה שאני אוהבת ומייצרת שוקולד".

השוקולטיירית ריקי דדיה
השוקולטיירית ריקי דדיה. צילום: מהאלבום הפרטי

עוד שלושה שוקולייטרים מהצפון הם חיים ביסמוט (35), נועם איתן (51) ורונית קציר (49). ביסמוט, תושב חיפה, יצרן ביתי של שוקולד, מחזיק במותג "בון דליס" לפרלינים, טבלאות וליקרים שמבוססים כולם על פולי קקאו. איתן מהיישוב נופית, בעל בוטיק השוקולד "לה פואם", היה תלמידו של מישי בלוג, אחד מיצרני השוקולד הראשונים והאגדיים של מדינת ישראל. רונית קציר מייצרת בביתה שוקולד ותציג בפסטיבל פרלינים, טראפלס וחטיפי שוקולד מיוחדים. ממושב גן הדרום הסמוך לאשדוד יגיעו לממלכת השוקולד של ישראל ערן ואולגה הסל, הבעלים של "אולה לה מקרון בוטיק", מפעל המקרונים הגדול בדרום. הם יציגו את כל סוגי המקרונים שלהם, בכל הסוגים, הטעמים וכמובן גם הצבעים שמייחדים את העוגיה הממכרת הזו.

פסטיבל השוקולד ה-5 בנוף הגליל יתקיים במתחם 'נופארק' וייפתח ב-11.10 בשעה 19:00 בערב במופע מיוחד של אברהם טל. ביומיים הבאים של הפסטיבל (12-13.10) הפארק כולו יהפוך לממלכת השוקולד של ישראל. ברחבי הממלכה יוצבו מגוון ענק של מייצגים מיוחדים משוקולד, יתקיימו לא פחות מ-15 סדנאות ויתקיימו 4 מופעי ענק לילדים: יובל המבולבל, דוד חיים, משפחת ספיר ומני ממטרה. הכניסה לפסטיבל ולמופעים ללא תשלום.

פסטיבל השוקולד בנוף הגליל בחול המועד סוכות. צילום: פסטיבל השוקולד בנוף הגליל
פסטיבל השוקולד בחול המועד סוכות. צילום: פסטיבל השוקולד בנוף הגליל
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אירועים חג יין קפה עלית שוקולד שטראוס

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים