מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

יום השוקולד הבינלאומי: 16 עובדות שלא ידעתם על שוקולד

הוד אסולין | 7 ביולי 2019, 17:14
יום השוקולד הבינלאומי

את יום השוקולד הבינלאומי מציינים בכל העולם ב-7 ביולי כל שנה, החל משנת 2009. יום החגיגות נחגג לכבוד הגעת השוקולד ליבשת אירופה ב-7 ביולי 1550. או לפחות כך מאמינים. את יום השוקולד הבינלאומי חוגגים, איך לא, באכילת שוקולד. אנחנו בעניין.

אז לרגל יום השוקולד הבינלאומי שחל היום, קבלו 16 עובדות מגניבות על שוקולד שבטח לא הכרתם:

  • שוקולד לבן אמנם מכיל חמאת קקאו, אבל בגלל שהוא לא מכיל מוצקי קקאו או עיסת קקאו, הוא לא נופל תחת ההגדרה הרשמית של שוקולד
  • בנוסף לשוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן, בשנת 2017 הומצא שוקולד רוּבִּי – שוקולד בצבע ורדרד
  • פולי הקקאו הגיעו במקור מאזור דרום ומרכז אמריקה, וממצאים מאזור מקסיקו מעידים על שימוש בקקאו כמצרך מזון החל משנת 1250 לפני הספירה
שוקולד לבן
שוקולד לבן. לא נחשב שוקולד
  • האצטקים באזור מקסיקו אפילו השתמשו בפולי הקקאו כמטבע (לא, זה לא נראה כמו מטבעות השוקולד שנותנים לילדים בחנוכה)
  • השימושים הראשונים לפולי הקקאו היו בצורה של משקה שוקו חם, והוא לא ממש היה מתוק כמו היום
  • את השוקולד המוצק למאכל המציאו מוכרי ממתקים בריטים רק בשנת 1847, על-ידי ערבוב של חמאת קקאו, עיסת קקאו וסוכר
  • ושוקולד החלב הומצא ב-1875 על-ידי שוקולטייר שוויצרי בשם דניאל פיטר, כשהוא הוסיף אבקת חלב לשוקולד המריר
  • שוקולד מריר הוא מקור טוב לנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים), שעוזרים מאוד לשמור על הבריאות ולמנוע כל מיני מחלות לא עלינו
  • אבל לא כדאי להגזים – אפשר לקבל "הרעלת שוקולד" (יותר נכון הרעלת תאוברומין); אכילת 5-6 ק"ג שוקולד מריר עם אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו בפרק זמן קצר יכולה להרוג אדם בוגר
שוקו חם ועוגיות שוקולד צ'יפס
גם משקה וגם מאכל
  • יש שלושה זנים עיקריים של פולי קקאו: בין 80 ל-90 אחוז מהפולים בצריכה העולמית הם מזן פוֹרָסְטֶרוֹ (Forastero), שהוא יותר קל לגידול ולכן יותר זול; הזן השני נקרא קְרִיוֹלוֹ (Criollo), זן יותר קשה לגידול ולכן הרבה יותר יקר, ונחשב למעדן יוקרתי; וזן שלישי נקרא טְרִינִיטָרְיוֹ (Trinitario), הוא הכלאה של שני הזנים הראשונים ונחשב יותר איכותי מפורסטרו
  • נקודת ההתכה של שוקולד היא יחסית נמוכה – בין 33.9 מעלות צלזיוס לשוקולד לבן לכ-37 מעלות לשוקולד מריר – טיפה פחות מטמפרטורת הגוף שלנו, ולכן הוא נמס מהר על הלשון ומשאיר סימנים על הידיים תוך כמה שניות
  • בני האדם אולי אוהבים מאוד שוקולד, אבל לכלבים וחתולים הוא עושה פחות טוב, ולא כדאי לתת להם לטעום ממנו בכלל
יד מרימה פרלין שוקולד מהשולחן
תודה רבה
  • למרות שהגיעו ממרכז אמריקה, היום רוב פולי הקקאו בעולם צומחים באפריקה
  • כל פרי מעץ הקקאו מכיל בין 20 ל-40 פולים
  • כדי להפיק טבלת שוקולד אחת (100 גרם) משתמשים בכ-90 פולי קקאו, כלומר בין 3 ל-5 פירות קקאו
  • יש עוד לא מעט ימי שוקולד בינלאומיים: יום שוקולד החלב הבינלאומי (28 ביולי), יום השוקולד הלבן (22 בספטמבר), יום גלידת שוקולד הבינלאומי (7 ביוני), יום חמאת בוטנים ושוקולד הבינלאומי (23 ביולי) ועוד
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
שוקולד

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מילקי ממולדה-תות, דוריטוס שום לצעירים וגבינת שמנת ללא חלב: חדש על המדף

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

מטחנה חדשה של KinGrinder, פופ-אפים בבתי קפה ומבצעי בלאק פריידיי: חדשות הקפה

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

כוס תרמית מתנה וקפה ב-10 ש"ח, באחד האזורים היקרים בתל אביב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים