
על הגבול בין השראה להעתקה באומנות אפשר לדון עד אינסוף, אבל לפי השף-קונדיטור ערן שוורצברד, המקרה הזה חצה את הקו האדום. והירוק. והצהוב.
"בואו נדבר רגע על העתקות", כך נפתח (אתמול) הפוסט בעמוד הפייסבוק של שוורצברד, שף-קונדיטור שמייעץ למיטב השפים והקונדיטוריות בארץ ובחו"ל, וחיבר את הספר 'אפייה עילית'. "אני מדבר על קונדיטוריה מאוד ספציפית, אורבן בייקרי תל אביב, שבאופן קבוע מעתיקים אחד לאחד את כל מה שאני יוצר ומפתח. אך הפעם הם חצו את הקו האדום".
"אני מפתח ומייצר לחמניות בריוש צבעוניות עם כיפה צבעונית עבור לקוחות שלי, והם מחליטים לייצר גם לחמניות כאלו בהסבה ללחמניות בוקר, ולציין שזה פיתוח שלהם" הוא ממשיך, "יש לי כמה דברים להעביר לאותו קונדיטור ואותה קונדיטוריה: חוסר היצירתיות שלכם תלך איתכם לאורך כל הקריירה שלכם. חסר המעוף שלכם – שם מתחילה ושם נגמרת המוטיבציה שלכם. חוסר היושרה – זה אומר הרבה על העסק שלכם".


לטענת שוורצברד, אורבן בייקרי השיקו השבוע את הלחמניות הצבעוניות שלהם למרות שנתבקשו שלא לעשות זאת, אחרי ששוורצברד ראה אייטם בתוכנית בוקר בטלוויזיה על הלחמניות הצבעוניות של אורבן בייקרי. יש לציין שהלחמניות הצבעוניות של שוורצברד הופיעו בעמוד האינסטגרם שלו כבר בחודש יוני, ונמכרות היום בבאלי בורגרס ברחובות.
אורבן בייקרי מסרו למגזין שותים: "אנחנו כרגע לא מגיבים על הטענות של ערן".