
בירה וקפה במחשבה ראשונה יכולים להישמע כמו חיבור מעט מוזר, אבל מדובר בטרנד עולה שנולד עם פריחת תעשיית הקראפט והמבשלות הקטנות בשנים האחרונות. סטאוטים, איילים ולאגרים – מבשלות ברחבי העולם משלבות סוגים שונים של בירה עם סוגים שונים של קפה.
בימים אלה, בית הקפה והקלייה החיפאי טלק משוק תלפיות משיק בירה חדשה במהדורה מוגבלת – לאגר עם קפה וטעמי וניל. הבירה החדשה מגיעה כחלק ממהלך להרחבת היצע המשקאות בבית הקפה והוספת מקרר עם בירות של חברת "הכרם", שמשווקת מגוון בירות קראפט ישראליות ומיובאות, כמו נגב, מלכה, מיקלר, Brewdog ועוד. "זו בירת לאגר בבישול ביתי, מועשרת במיצוי קפה מבית הקלייה שלנו, שיתוף פעולה ניסיוני עם פיליפ לוין בשלן העל", מספר טל פרידמן מקפה טלק למגזין שותים.
- "קפה חד-זני זה משעמם": המומחים מסבירים איך קולים תערובת זוכת פרסים
- גלגוליו של קפה שחור בארץ ישראל, או: מיהו קפה נח'לה המקורי?
רוב הבירות עם קפה האחרות שהושקו בשנים האחרונות – כמו Barista Beer של Coffeeshop51 ובירה שפירא, הסטאוט עם קפה של גינס, ובירה 'ערביקה' שמבשלת הדובים השיקה לכבוד פסטיבל הקפה – השתמשו בקפה קולד ברו לשילוב עם הבירה. "אנחנו ניסינו עם קולד ברו וזה לא יצא מספיק טוב", מסביר טלק. הוא בחר ללכת בכיוון קצת שונה:
במקום קולד ברו טלק השתמש בשיטה שנקראת טינקטורה – את תערובת האספרסו של בית הקלייה (אתיופיה, קוסטה ריקה וקולומביה בקלייה כהה) הוא השרה באלכוהול למשך חודש (אם חשבתם שכמה שעות לקולד ברו זה הרבה). לאחר מכן מיצוי הקפה עורבב עם הלאגר שבושל יחד עם פולי טונקה, שמוסיפים טעמים וניליים.
התוצאה: לאגר בהירה בטעמי קפה ווניל, לקראת האביב המתקרב. מהשבוע בקפה טלק בשוק תלפיות במהדורה מוגבלת. ואם אתם כבר שם, תנסו את תערובת השוק של טלק, שזכתה בתחרות "הקפה הטוב 2022" של מגזין שותים.