
הקיץ כבר פה והגיע הזמן לעשות חורף-קיץ לא רק בארון הבגדים, אלא גם באזור המטבח – הרגלים שהתאימו לתקופת החורף יוחלפו בהרגלים שיותר מתאימים לחום של הקיץ הישראלי. במקום להקציף חלב לקפוצ'ינו, בחודשים הקרובים נמצא את עצמנו יותר דואגים שתמיד יהיה קרח זמין במקפיא.
לאחרונה השיקה נספרסו בישראל את 'Barista Creations for Ice', סדרה חדשה של תערובות שבאות טוב עם קרח ומתאימות להכנת משקאות קפה קר – שתי קפסולות חדשות למכונות Original ושתי קפסולות למכונות Vertuo, כולן 100% ערביקה. בנספרסו טוענים שכדי להכין קפה קר טוב, צריך תערובת עם פרופיל טעמים שיהיו טעימים יותר בקור וישתלבו יפה עם קרח.
זה לא שאי אפשר להכין מהקפסולות החדשות גם אספרסו או קפוצ'ינו (או להכין קפה קר עם קפסולות רגילות), אלא שהתערובות החדשות ימצו את מלוא הפוטנציאל שלהן ויהיו יותר טעימות בשילוב עם קרח, בזכות התאמה בין זני הקפה בתערובת לפרופיל הקלייה.
תערובת Freddo Delicato למכונות Original ותערובת Ice Leggero למכונות Vertuo הן תערובות עם טעמים עדינים ופירותיים, בזכות מקורות המוצא של הפולים (קניה וג'אווה בפרדו דליקטו, אתיופיה ופרו באייס לגרו) ובזכות הקלייה הבהירה יחסית. לעומתן, הטעמים של תערובת Freddo Intenso למכונות Original ושל Ice Forte ל-Vertuo יותר חזקים עם מרירות טיפה יותר גבוהה בזכות קלייה יחסית כהה ומוצא הפולים (פרו וג'אווה בפרדו אינטנסו, קולומביה ואינדונזיה באייס פורטה).

בבוטיקים של נספרסו ובאתר, שרוול קפסולות לקפה קר למכונות Original עולה 25.5 ש"ח, ולמכונות Vertuo שרוול עולה 27.5 ש"ח.
במקביל לסדרת הקפסולות Barista Creations for Ice, השיקה נספרסו מהדורה מוגבלת של סירופים בטעמים של המותג Monin בשלושה טעמים חדשים – דומדמניות שחורות, אפרסק לבן וקרמל מלוח. את הסירופים אפשר להוסיף לקפה הקר כדי לתת לו קצת יותר עניין וטעם מיוחד, או אפילו להשתמש בקוקטיילים, מי אנחנו שנחליט. שלושה בקבוקונים (50 מ"ל כל אחד) ב-25 ש"ח.