אוהבים אייס קפה? ברור, בחום של יולי-אוגוסט בישראל אי אפשר שלא לאהוב. לכבוד הקיץ קפה עלית השיקו אבקה להכנת אייס קפה ביתי כמו בבית קפה – וכל מה שצריך זה חלב, קרח ובלנדר (עלית ממליצים על נינג'ה, אבל כל בלנדר טוב יעבוד).
האבקה החדשה (חלבית), שנקראת נמס אייס קפה, מגיעה במארז עם שמונה מנות אישיות. המתכון שמופיע על המארז פשוט מאוד: שקית אבקת אייס קפה אחת (מכילה 26 גרם), 100 גרם קוביות קרח ו-100 מ"ל חלב. את הכול מכניסים לבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. נשמע פשוט, אז ניסינו להכין בדיוק לפי המתכון.
והתוצאה: בדיוק כמו בבתי קפה, כמו אייס ארומה, לטוב ולרע. לטוב – כי הוא טעים מאוד, מתוק, קר ומרענן כמו שהייתם מצפים; לרע – כי הרכיבים.
גם בבתי קפה, כדי שהאייס יהיה טעים ובמרקם מתאים הוא צריך הרבה סוכר ועוד חומרים שיעזרו לו להתייצב. ואכן, שלושת הרכיבים הראשונים ברשימה הם סוכר לבן, סירופ גלוקוזה (סוג של סוכר) ושומן צמחי מוקשה. רק אחריהם מגיע קפה נמס (6% מסך האבקה, כלומר גרם וחצי במנה, בערך כפית), ואז חומרי טעם וריח ועוד ארבעה רכיבים שמתחילים ב-E. כל מנה שתכינו לפי המתכון תכיל כארבע כפיות סוכר ו-132 קלוריות. מבחינת קפאין, כל מנה מכילה כ-110 מ"ג.
אייס קפה ביתי מאבקה
מה צריך:
- נמס אייס קפה 1 שקית
- קוביות קרח 100 גרם
- חלב 100 מ"ל
מה לעשות:
- להכניס את כל הרכיבים לבלנדר
- לערבל עד קבלת מרקם אחיד, בין 25 ל-30 שניות
- וזהו
שטראוס עובדים קשה לאחרונה כדי להרחיב את סדרת נמס עלית. קצת לפני תחילת הקיץ הם השיקו קפה קר בפחית בטעם נוגט מסדרת נמס ICE שהושקה בשנה שעברה, ובינואר השיקו אבקה להכנת קפוצ'ינו.