מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

איך מכינים קפה בפרנץ' פרס

הוד אסולין | 15 באוגוסט 2018, 13:13
איך להכין קפה בפרנץ' פרס - אינפוגרפיקה
איך להכין קפה בפרנץ' פרס - אינפוגרפיקה

קפה בפרנץ' פרס

מכשיר הפרנץ' פרס (או פּלָנגֶ'ר) לא מספיק נפוץ בארץ עדיין, וחבל. קפה שמכינים בפרנץ' פרס יוצא עשיר ועם גוף בינוני, איפשהו בין קפה בוץ לקפה פילטר, בגלל שהוא עובר סינון יחסית גס שמאפשר לחלקיקים ושמנים מפולי הקפה לעבור למשקה. להכין כוס קפה בפרנץ' פרס זה ממש קל, אבל כדי להוציא קפה מושלם צריך להיות מדויקים.
כמה מנות 1 כוס
כמה קל קל מאוד

מה צריך:  

  • קפה - (טחון בעובי בינוני-גס) 8-10 גרם
  • מים - (בהתאם לגודל הכוס הרצויה) 120-150 מ"ל

מה לעשות: 

  • לפתוח את הפרנץ' פרס, ולשים קפה טחון טרי בתחתית המכשיר, בהתאם לכמות כוסות הקפה הרצויה (8-10 גרם לכוס)
  • להרתיח מים, ולחכות בין 45 שניות לדקה אחרי שהם מסיימים לרתוח
  • לשפוך את המים על הקפה הטחון, ולערבב בעדינות
  • לסגור את המכשיר כשהפילטר באוויר מעל הקפה ולא נוגע בו
  • להמתין 4 דקות
  • להוריד את הפילטר לתחתית הפרנץ' פרס כדי להפריד בין הקפה המוכן לגרגירים
  • למזוג לכוס, ולהגיש

מה עוד צריך לדעת:

  • כמויות הקפה הטחון והמים (יחס של 1 גרם קפה ל-15 גרם מים) הן בגדר המלצה, תוכלו להתחיל בכמויות האלה ולשנות בפעמים הבאות את היחס בהתאם לטעם הרצוי - יותר קפה למשקה יותר עשיר וחזק, או יותר מים למשקה יותר עדין
  • אם אתם רוצים קפה פחות מריר, ניתן להמתין מעט פחות מ-4 דקות בין מזיגת המים לסינון הקפה
  • אל תמתינו הרבה יותר מ-4 דקות, הקפה יגיע למיצוי יתר ויוציא טעמי לוואי מרירים
  • דרגת הטחינה של הפולים להכנה בפרנץ' פרס צריכה להיות בינונית-פלוס. אם אתם קונים קפה טחון מראש, תבקשו מהמוכר שיטחן אותו לפרנץ' פרס
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איך מכינים קפה פרנץ' פרס

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים