מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

איך מכינים קפה בפרנץ' פרס

הוד אסולין | 15 באוגוסט 2018, 13:13
איך להכין קפה בפרנץ' פרס - אינפוגרפיקה
איך להכין קפה בפרנץ' פרס - אינפוגרפיקה

קפה בפרנץ' פרס

מכשיר הפרנץ' פרס (או פּלָנגֶ'ר) לא מספיק נפוץ בארץ עדיין, וחבל. קפה שמכינים בפרנץ' פרס יוצא עשיר ועם גוף בינוני, איפשהו בין קפה בוץ לקפה פילטר, בגלל שהוא עובר סינון יחסית גס שמאפשר לחלקיקים ושמנים מפולי הקפה לעבור למשקה. להכין כוס קפה בפרנץ' פרס זה ממש קל, אבל כדי להוציא קפה מושלם צריך להיות מדויקים.
כמה מנות 1 כוס
כמה קל קל מאוד

מה צריך:  

  • קפה - (טחון בעובי בינוני-גס) 8-10 גרם
  • מים - (בהתאם לגודל הכוס הרצויה) 120-150 מ"ל

מה לעשות: 

  • לפתוח את הפרנץ' פרס, ולשים קפה טחון טרי בתחתית המכשיר, בהתאם לכמות כוסות הקפה הרצויה (8-10 גרם לכוס)
  • להרתיח מים, ולחכות בין 45 שניות לדקה אחרי שהם מסיימים לרתוח
  • לשפוך את המים על הקפה הטחון, ולערבב בעדינות
  • לסגור את המכשיר כשהפילטר באוויר מעל הקפה ולא נוגע בו
  • להמתין 4 דקות
  • להוריד את הפילטר לתחתית הפרנץ' פרס כדי להפריד בין הקפה המוכן לגרגירים
  • למזוג לכוס, ולהגיש

מה עוד צריך לדעת:

  • כמויות הקפה הטחון והמים (יחס של 1 גרם קפה ל-15 גרם מים) הן בגדר המלצה, תוכלו להתחיל בכמויות האלה ולשנות בפעמים הבאות את היחס בהתאם לטעם הרצוי - יותר קפה למשקה יותר עשיר וחזק, או יותר מים למשקה יותר עדין
  • אם אתם רוצים קפה פחות מריר, ניתן להמתין מעט פחות מ-4 דקות בין מזיגת המים לסינון הקפה
  • אל תמתינו הרבה יותר מ-4 דקות, הקפה יגיע למיצוי יתר ויוציא טעמי לוואי מרירים
  • דרגת הטחינה של הפולים להכנה בפרנץ' פרס צריכה להיות בינונית-פלוס. אם אתם קונים קפה טחון מראש, תבקשו מהמוכר שיטחן אותו לפרנץ' פרס
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איך מכינים קפה פרנץ' פרס

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים