מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

הוד אסולין | 13 בינואר 2021, 14:46
פולי קפה קלויים של עלית עם מקינטה

בעקבות הסגרים והעבודה מרחוק, תקופת הקורונה הביאה לגידול משמעותי בצריכת הקפה הביתית, ובהיעדר בתי קפה, חובבי קפה רבים כבר לא מוכנים להתפשר על הקפה שהם שותים בבית.

החבר'ה בשטראוס, שמנהלים את "קהילת אוהבי קפה שגם קצת מבינים בזה", קבוצת הפייסבוק הגדולה בישראל לחובבי קפה, שמו לב לביקוש ההולך וגובר לפולי קפה שלמים לצריכה ביתית, ולא יכלו להישאר מחוץ למשחק. עד היום אפשר היה למצוא על המדפים קפה של עלית טחון לאספרסו ולפילטר, אבל הם מעולם לא ניצלו את יכולות השיווק וההפצה שלהם כדי להגיע גם לאותם צרכנים מתקדמים יותר, שלא מתפשרים על הטריות וטוחנים את פולי הקפה בעצמם בבית רגע לפני ההכנה.

בימים אלה משיקה קפה עלית לראשונה תערובת ייחודית של פולי קפה שלמים, בשקית של 250 גרם, למכירה ברשתות השיווק לשוק הפרטי. המומחים של שטראוס קפה ניסו לקלוע לטעם הישראלי עם תערובת בסגנון איטלקי, בקלייה כהה, שמורכבת מ-85% פולי ערביקה מדרום וממרכז אמריקה ו-15% פולי רובוסטה מדרום-מזרח אסיה. מתאימה להכנה במכונות אספרסו או במקינטה.

התערובת החדשה נותנת מענה גם לצרכנים שמחפשים קפה בקלייה מקומית טרייה, ולא פולים של מותגים מיובאים שמי יודע מתי נקלו ומה עבר עליהם בדרך לארץ. על השקית מופיע תאריך "עדיף להשתמש לפני", שהוא בדיוק שנה מיום הקלייה, כך תוכלו לדעת מתי בדיוק הקפה נקלה ולבחור את השקית הטרייה ביותר על המדף. כל שקית מצוידת גם בשסתום חד-כיווני לשמירה על הטריות, שמאפשר לגזים שנפלטים מהפולים הטריים לצאת מהשקית בלי להכניס אוויר מהחוץ פנימה, ונחשב כבר כמעט סטנדרט בקרב בתי קלייה.

פולי קפה של עלית בקלייה כהה
קלייה כהה בסגנון איטלקי

שמנו את ידנו על שקית פולי קפה עלית, שנקלו לפני קצת פחות מחודש – טרי במיוחד ביחס לקפה שקונים בסופר, אבל מדובר רק במשלוח הראשון של הקפה לחנויות, נחכה ונראה כמה טריות תהיינה השקיות על המדפים בעוד כמה חודשים.

טחנו, חלטנו וטעמנו. זני הערביקה בתערובת מעניקים לקפה טעמים עמוקים ומתקתקות קרמלית, אבל גם הרובוסטה מגיעה לתת עבודה – בזכותה הקפה מקבל גוף מלא, מרירות עוקצנית וקרמה כהה ויציבה שמחזיקה לאורך זמן בדיוק כמו האפטר-טייסט, שנמשך ונמשך. סגנון איטלקי שמתאים למקינטה ולמשקאות מבוססי אספרסו, עם או בלי חלב.

במחיר של בין 20 ל-25 ש"ח לשקית של 250 גרם ברשתות השיווק – או 27 ש"ח באתר של קפה עלית (למה ככה?) – מדובר בתערובת שנותנת פייט רציני לשאר האפשרויות על המדפים, גם מבחינת טריות וגם מבחינת מחיר.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
ביקורת מוצרים חדש על המדף פולי קפה קפה עלית

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים