איפה שותים קפה בהמבורג, מה הכי כיף בתל אביב, ואיזה מנהג פורטוגלי כולנו צריכים לאמץ? • איתי שקד מביא את הסיפורים של תיירי הקפה המזדמנים בשוק הכרמל – זה הסיפור של האחים דזי וריקארדו מהמבורג

מה שמותיכם?
"שלום, אנחנו דזי וריקארדו גומז. אח ואחות, לא בעל ואישה".
מאיפה?
"אנחנו גרים בגרמניה אבל אנחנו ממוצא פורטוגזי, מפורטוגל. נולדנו שנינו בהמבורג. אמא שלנו גם נולדה שם אבל אבא הגיע עם ההורים שלו בגיל 13. כל הסבים והסבתות שלנו עברו לגרמניה בשביל עבודה. אנחנו דור שלישי בגרמניה".
מה אתם עושים בארץ ולכמה זמן הגעתם?
"היינו כאן חמישה ימים. למעשה זה היום האחרון שלנו, טסים בחזרה הערב. באנו כדי לבקר בתל אביב, וגם בירושלים, בגלל ההיסטוריה. היה יותר טוב ממה שציפינו – האווירה, התרבות, החיים ברחובות. הפתיחוּת של האנשים השונים מהמדינות השונות, וכולם כאן ביחד והכול צבעוני וחגיגה".

איך אתם מכינים את הקפה בבית?
דזי: "מהר. אמריקנו שחור במכונת דלונגי אוטומטית, פשוט וקל. לא La Marzocco כמו שאצלכם".
ריקארדו: "בבוקר שותה בדרך כלל קפוצ'ינו עם חלב, ובערב אחרי הארוחה – אספרסו. תמיד. זו מסורת פורטוגלית, קפה אחרי האוכל. גם בבית, כל יום".
ספרו קצת על תרבות הקפה בעיר שלכם.
"יש אצלנו הרבה בתי קפה, מכל הסוגים. גם הרבה בתי קלייה, בגלל ההיסטוריה של המבורג כעיר נמל. היא השער שממנו מייבאים את הקפה לגרמניה ולחלקים נרחבים באירופה. יש קומפלקס מחסנים ידוע, ה-Speicherstadt, באזור העיר העתיקה. זה השער לכל התבלינים, הקפה, אוכל וכל מיני מוצרים שמגיעים מסביב לעולם. יש למשל אזור ייעודי של שטיחים מטורקיה, ארמניה, איראן וכל המזרח התיכון – משם מעבירים אותם ליבשת. כיום פחות מאחסנים שם אבל מסביב עדיין יש בתי קפה היסטוריים ומסורתיים. אזור מיוחד מאוד".
מקום אהוב בארץ עד כה?
"זה לא מקום מועדף אבל בטח הכי כייפי – תל אביב. אנשים ברחובות בערב, מסעדות, ברים, מסתובבים בשדרות ונהנים מהחיים עם האנשים הנהדרים. מלא אמנות וגרפיטי צבעוני על הקירות. הפוך לגמרי מהמבורג הקפואה. רק כמה ימים בשנה אנחנו יכולים לחגוג ככה בחוץ ברחובות, בסוף הקיץ. שאר השנה אנחנו סגורים ומכוסים ומחכים לקיץ הבא".

תודה דזי וריקאדו. נתראה בפעם הבאה.