
זהירות, דוחה: אם אתם בדיוק עכשיו שותים כוס קפה אולי כדאי שתניחו אותה רגע בצד, כי מה שתקראו בכתבה הזו עלול להגעיל אתכם. מה זה עלול, בוודאות יגעיל אתכם.
סרטון טיקטוק קצר שהעלה רופא בריטי בשם ד"ר קאראן רג'אן הפך לוויראלי והגיע ל-150K לייקים. "סתם שתדעו, אם אתם שותים קפה, אתם גם צורכים ג'וקים", מגלה ד"ר רג'אן.
"קפה טחון שאתם קונים ברוב החנויות מכיל ג'וקים טחונים. אחוז מסוים של קפה נגוע בג'וקים וחרקים אחרים. בדרך כלל אי אפשר להסיר אותם לגמרי, אז הם נקלים ונטחנים יחד עם פולי הקפה", הוא מסביר את התופעה, אבל אז מנסה להרגיע: "רוב הרשויות שאחראיות על תחום המזון מאשרות אחוז מסוים של חלקיקי חרקים באוכל שלנו. ג'וקים מכילים חלבונים בכמות גבוהה". נרגעתם? אנחנו לא ממש.
@dr.karanr Coffee & cockroaches #coffee #bug #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sciencefacts
חשוב לזכור שבסופו של דבר קפה הוא תוצר חקלאי, ממש כמו פירות וירקות, ולכן ייתכן שבאופן טבעי יגיעו אליו חרקים ומזיקים.
אז איך ממשיכים לשתות קפה בלי לחשוב על חלקי הג'וקים שאולי נמצאים לנו בתוך הכוס? הפתרון הוא פשוט – במקום פולי קפה תעשייתיים שנטחנו מראש, תעברו לשתות קפה מפולים טריים שתטחנו בעצמכם בסמוך לחליטה. כך תוכלו לראות במו עיניכם שהקפה שלכם עשוי מפולי קפה בלבד, ומה אתם יודעים, גם הקפה שלכם יהיה טעים יותר מקפה שנטחן לפני כמה חודשים. או כמו שמסכם זאת הדוקטור, מההיבט הרפואי כמובן: "אם אתם אלרגיים לג'וקים, תתרחקו מפולי קפה שטחונים מראש".
ד"ר קאראן רג'אן הוא רופא-מנתח ומרצה לרפואה, עם מעל 3 מיליון עוקבים בטיקטוק. הוא מעלה סרטונים קצרים שמלמדים מדע ורפואה בצורה מעניינת ומשעשעת. ולפעמים מגעילה.