מחקר שבוצע באוניברסיטת אילינוי, ופורסם לאחרונה בכתב העת Journal of Functional Foods, מגלה שצריכת קפאין יכולה לסייע בהפחתת הסיכונים שנגרמים מתזונה עתירה בסוכר ובשומן ולהפחית צבירת שומן בגוף.
החוקרים מאוניברסיטת אילינוי ערכו מחקר על חולדות במשך ארבעה שבועות, שבמהלכם צרכו כל החולדות תזונה שמורכבת מ-40% שומן, 45% פחמימות ו-15% חלבון. בנוסף, חלק מהחולדות צרכו קפאין ממקורות שונים (קפה, מאטה או קפאין סינתטי) בכמות שמקבילה לאדם שצורך ארבע כוסות קפה ביום; חלק מהחולדות צרכו מאטה ללא קפאין; וחלק מהחולדות לא צרכו כלל קפאין או מאטה.
בתום תקופת המחקר, החולדות שצרכו קפאין – ולא משנה מאיזה מקור – צברו 22% פחות שומן ו-16% פחות משקל באופן כללי בהשוואה לקבוצות החולדות שלא צרכו קפאין. החוקרים גם גילו כי אצל החולדות שצרכו קפאין, נצפתה הפחתה של 20-41% בליפידים ובחומצות השומן שנצברו ברקמות השומן בגוף, וכן הפחתה של עשרות אחוזים בנוכחות של אנזימים שמקושרים לתהליכי השמנה.
"לפי תוצאות המחקר, ניתן לומר שמאטה וקפאין יכולים לעזור במניעת השמנה, וניתן להמיר את תוצאות המחקר ולהתאימם לבני אדם כדי להבין איך ניתן להשתמש בקפאין כדי למנוע תופעות של השמנה ומשקל-יתר", ציינה אחת החוקרות השותפות במחקר.
עוד מחקרים על בריאות של קפה וקפאין:
מחקר: צריכה מתונה של קפה עשויה להפחית סיכוי לתסמונת מטבולית
מחקר חדש: שתיית קפה מפחיתה סיכון לסרטן הכבד
מחקר בריטי חדש: "שתיית קפה לא פוגעת בלב או בעורקים"