מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

כנגד ארבעה אחים דיברה הקלייה: מותג קפה ישראלי חדש מביא 4 תערובות קלאסיות

הוד אסולין | 30 באפריל 2025, 02:42

יש משהו מרענן בלהיתקל במותג קפה חדש שלא מנסה להמציא את הגלגל – אלא פשוט לגלגל אותו טוב • Brew & Brothers לוקחים את הקפה האיטלקי הקלאסי ומגישים אותו בארבע גרסאות מדויקות, עשירות ומלאות נוכחות • כל תערובת עם אופי שונה – כמו ארבעה אחים במשפחה אחת, שאפשר לשבת איתם לקפה ולשוחח על החיים

אספרסו מתערובת מיה של Brew and Brothers. צילום: מגזין שותים

בין בתי הקלייה ומותגי הקפה הטרנדיים שמחפשים בידול באמצעות קליות בהירות וחמוצות, תהליכי תסיסה אקזוטיים או שמות ועיבודים שמכוונים לפלחים נישתיים של חובבי הקפה – מותג קפה ישראלי חדש בשם Brew & Brothers מציע דווקא חוויה מסורתית, מוכרת: תערובות בסגנון אספרסו איטלקי קלאסי, בגישה כחול-לבן.

הרעיון של המותג נשען על סיפור משפחתי (גם אם מטאפורי): ארבעה אחים – ליאו, אלה, ניקי ומיה – כל אחד מייצג תערובת שונה, עם אופי מובחן ושקית בצבע שונה, אך כולם בני אותה משפחה. אפשר לומר שמבחינת הסגנון, ארבעתם צועדים לאורך מפת איטליה, מצפון ועד הדרום, דרך פרופילי קלייה וטעמים שמשחזרים את ההבדלים האזוריים של תרבות הקפה האיטלקית, אבל עם התאמות ישראליות.

הפולים נקלים בשני בתי קלייה מקומיים, בעבודה משותפת עם אנשי קלייה מנוסים, שמקפידים על פרופילי קלייה יציבים ומדויקים. התוצאה היא סדרה של תערובות שמתאימה לחך של חובבי הקפה הישראליים, לאנשים שרוצים אספרסו טוב וטרי, אספרסו עם גוף מלא וטעמים קלאסיים מוכרים. בכוונון נכון של החליטה תקבלו אספרסו סמיך וסירופי, עם שכבת קרמה יפה, כמו שהייתם מצפים מקליות בסגנון איטלקי.

גבי מערבי, מאנשי Brew & Brothers, אומר למגזין שותים: "רצינו לייצר משהו שכולם יוכלו לשתות וליהנות ממנו, לא קפה קיצוני מדי, בלי חמיצות מוגזמת, ולא קליות בהירות מדי שמתאימות רק לחובבי הספיישלטי. קלאסי, לא לרדוף אחרי טרנדים. התערובות שלנו מיינסטרים, אבל כל אחת עם אופי קצת שונה".

תערובת 70% ערביקה של Brew & Brothers. צילום: מגזין שותים
תערובת ליאו הבכור – מסורתי עם 70% ערביקה ו-30% רובוסטה
  • תחרות "הקפה הטוב" 2025 יוצאת לדרך: מי קולה קפה לתפארת מדינת ישראל?
  • הכי ישראלי: 6 תערובות זוכות פרסים להכנת קפה שחור כחול-לבן כהלכתו

אז אם תרצו להכיר את המשפחה:

  1. ליאו, האח הבכור, מייצג את המסורת, עם 70% ערביקה ו-30% רובוסטה, ממקורות מגוונים כמו הודו, קולומביה, ברזיל,  ניקרגואה ואתיופיה. קלייה בינונית-פלוס שמעניקה את מה שרובנו מצפים מאספרסו קלאסי: גוף מלא, ארומה ברורה, מורכבות, מרירות מאוזנת ומעט חמצמצות ברקע;
  2. אלה היא אולי הצפון-איטלקית במשפחת Brew & Brothers. הקלייה שלה בינונית-מינוס, עם יחס של 90% ערביקה ו-10% רובוסטה, מה שמוסיף לה גוף ונוכחות בלי לפגוע ברכות. התוצאה היא תערובת נעימה מאוד, רכה, עם פירותיות קלה ומתיקות טבעית. מגיעה מהודו, קולומביה, ברזיל, אתיופיה וגואטמלה;
  3. ניקי מביא תערובת יותר קשוחה, עם 80% ערביקה ו-20% רובוסטה, בקלייה בינונית-פלוס. שילוב של שבעה זנים ממדינות כמו קולומביה, גואטמלה, אתיופיה, הודו ומדינות אפריקה, יוצר כוס מורכבת עם גוף מלא, גוונים כהים של עץ, אדמה ושוקולד מריר;
  4. והאחות הקטנה מיה היא תערובת של 100% ערביקה, קלויה בסגנון כהה דרום-איטלקי, בלי להתנצל, טעמים כהים ועמוקים, תווים של שוקולד מריר ואגוזים קלויים, אבל בלי המרירות הבוטה שמאפיינת לעיתים רובוסטה. הערביקות שבתערובת מגיעות בעיקר מדרום ומרכז אמריקה, כולל ברזיל, קולומביה, וגואטמלה.
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
אספרסו חדש על המדף פולי קפה

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים