מי אמר שבתי מלון לא משקיעים בקפה? רשת מלונות אפריקה ישראל, יחד עם קפה עלית, ערכה תחרות בריסטות לבריסטות של הרשת מרחבי הארץ, שכללה הכנת קפוצ'ינו מושלם והמצאת משקה חדש וייחודי שמבוסס על אספרסו • בסוף הכתבה: המתכון למשקה שזכה במקום הראשון
רשת מלונות אפריקה ישראל ערכה בפעם השנייה את תחרות הבריסטות השנתית של הרשת, יחד עם קפה עלית מבית שטראוס, במתכונת המבוססת על הפורמט של תחרויות World Barista Championship של האיגוד העולמי לקפה ספיישלטי (SCA).
המשתתפים – 14 בריסטות ממלונות Vert אילת, אינדיגו תל אביב, קראון פלזה סיטי סנטר וקראון פלזה תל אביב, ו-Bay View חיפה – התחילו את ההכנות לתחרות בסדנת קפה במפעל של קפה עלית בלוד. אחרי שבועיים של תרגול אינטנסיבי, שכלל המצאה ופיתוח של "משקה חתימה" (Signature Drink) אישי וייחודי שמבוסס על אספרסו, הגיע שלב הגמר של התחרות. מתוך 14 הבריסטות, שישה בריסטות העפילו לשלב הגמר והתמודדו על התואר "אלוף הבריסטה של רשת מלונות אפריקה ישראל".
התחרות נערכה בפורמט של ראש-בראש, כאשר הזוגות נקבעו אקראית בהגרלה. כל בריסטה נדרש להכין שתי כוסות קפוצ'ינו מושלמות, כולל לאטה ארט כמובן, וגם שתי כוסות זהות של משקה החתימה שלו. הייתה חשיבות גם למהירות ההכנה, כי הבריסטה שסיים הכי מהר זכה בשתי נקודות בונוס.
צוות השופטים, שהורכב משלושה מומחים של שטראוס, שפט את הכוסות לפי כמה קריטריונים – כמו הטעם והמרקם של המשקה, הדיוק הטכני בתהליך ההכנה, איכות הלאטה ארט, רמת השירות ואופן הצגת המשקה לשופטים והיצירתיות במשקה החתימה.
הזוכה במקום הראשון, ואדים מנגובי ממלון Vert באילת, הכין משקה חתימה שהוא קרא לו "גולד מרטיני אספרסו" (בתמונה בראש הכתבה). המתכון: בכוס מרגריטה מקוררת מוזגים 40 מ"ל מרטיני ביאנקו ומנת אספרסו, מכסים עם שכבה של קציפת מרנג ומשחימים אותה עם ברנר.
כפרס על המקום הראשון, ואדים זכה בטיסה זוגית לאיטליה או באייפון חדש, לבחירתו. הבריסטה שהגיע במקום השני זכה בסוף שבוע זוגי באחד ממלונות הרשת, ומי שהגיע למקום השלישי קיבל שובר בסך 1,000 ש"ח.