אם למדנו משהו מהשבועיים האחרונים, זה שהקיץ כבר פה – ואיתו הביקוש שגדל למשקאות צוננים ומרעננים כדי להקליל את מזג האוויר. כאן נכנסים לתמונה יינות קלילים חדשים, מיובאים ושל יקבים ישראליים, שתלגמו בקיץ הקרוב:
יקב טורא השיק את Snow בציר 2022 – בלנד שמורכב מסוביניון בלאן ושרדונה. היין היבש תסס שלושה שבועות ולא ראה חבית מבפנים, מה שנתן לו צבע צהבהב בהיר וגוף יחסית קליל. פירותי, עדין וחמצמץ עם מינרליות מרעננת ו-12.5% אלכוהול – יילך מעולה עם ארוחות קלות בחום של יולי-אוגוסט. מחיר: 84 ש"ח. ההשקה מגיעה לצד זכייה של יקב טורא בשתי מדליות בתחרות היין Decanter בשבוע שעבר: הבלנד האדום מאונטיין פיק 2018 זכה בציון 95 ומדליית זהב, והקברנה סוביניון 2018 קיבל 90 ומדליית כסף. ברכות.
כשלושה חודשים אחרי שהשיקו את קריניאן "פרא", יקב רקנאטי משיקים לו אח קטן, הבציר הראשון (2021) של קריניאן גפנים צעירות. הגפנים הצעירות ניטעו בשנת 2017, רק 10 מטרים מהחלקה של הקריניאן הפראי הוותיק במורדות הרי יהודה. גיל הגפנים הצעירות, הבציר הידני, היבול הנמוך, הגרגרים הקטנים וההתבגרות במיכלי נירוסטה – כל אלה מייצרים יין כפרי אך רענן וקליל, עם גוף בינוני וקטיפתי. אדום ים-תיכוני מודרני שמתחשב במזג האוויר הקיצי. מחיר: 85 ש"ח.
נמשיך ליינות קיציים נוספים אבל פחות ים-תיכוניים: חברת שקד מביאה לארץ את היינות של היינן הגרמני ארנסט לוסן (Ernst Loosen), שנותנים תמורה גבוהה ביחס למחיר, שנע בין 55 ל-65 ש"ח לבקבוק. ביקב Dr. Loosen בעמק המוֹזל, ששייך למשפחת לוסן כבר מעל 200 שנה, הם מייצרים יינות ריזלינג מוקפדים וקלילים, נאמנים לטרואר של עמק המוזל, עם פירותיות ומינרליות מעניינות. המפתיע ביניהם הוא ה-Riesling Dry, שלמרות דרגת היובש מציע מתיקות מרעננת. בשנת 1996 רכש ארנסט לוסן את אחוזת Villa Wolf בפפאלץ, שם הוא מגדל ומייצר יינות מזנים נוספים, כמו הרוזה האלגנטי והעמוק בצבע סלמון שעשוי מענבי פינו נואר, או הגוורצטרמינר המתקתק והכיפי, פירותי עם ניחוחות טרופיים.
ממשיכים עם היינות הלבנים לקיץ: בתאריכים 14 ו-15 ביוני (ימים רביעי וחמישי), בין השעות 18:00 ל-23:00, יתקיים פסטיבל White במרינה הרצליה, שכל כולו חגיגה של יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, כל מה שאתם צריכים לקראת הקיץ. זו השנה ה-15 של הפסטיבל. באי הפסטיבל יקבלו כוס יין ויוכלו לטעום ללא הגבלה ממגוון רחב של יינות מהארץ ומחו"ל. המחיר לכרטיס לרוכשים בקופות נע בין 79 ש"ח לסטודנטים, לתושבי הרצליה ולעוגנים במרינה, ועד 120 ש"ח לכרטיס רגיל. מחירים מוזלים למי שרוכשים במכירה המוקדמת באתר של "איש הענבים".
ואירוע אחרון וחביב: ב-14 ביוני חוגגים את יום המלפפון הבינלאומי, אז החל מהיום (11.6) אפליקציית אונטופו ומותג הג'ין הסקוטי הנדריקס, בייבוא חברת הכרם, יוצאים בפרויקט מיוחד בעשר מסעדות וברים ברחבי הארץ. הברים והמסעדות יציעו במשך שבועיים תפריט חגיגי עם מנות ספיישל קלילות וקיציות המשלבות מלפפונים, לצד תפריט קוקטיילים על בסיס ג'ין הנדריקס, שגם יכללו כמובן מלפפון – כמו Hendrick's Cucumber Lemonade על בסיס ג'ין הנדריקס, לימון, טוניק ופרוסות מלפפון.
בין המסעדות והברים המשתתפים בחגיגות המלפפון ניתן למצוא את: Selas וקיצ'וקאי של השף אור גינסבורג, מסעדת אונזה, מסעדת טפאו הרצליה, מסעדת גוצ'ה בתל אביב ורמת החייל, מסעדת קיוטו בהרצליה, מסעדת פטוש בחיפה, מסעדת אליבי ופארוק בשוק בתל אביב. בנוסף, במסגרת חגיגות יום המלפפון, הרוכשים בקבוק הנדריקס ממגוון המהדורות, בחנויות האלכוהול המתמחות, יקבלו טוניק מיקסר מבית תומס הנרי 750 מ"ל במתנה.