
חצי קיץ כבר מאחורינו, וחוץ מלהישאר במזגן ולשתות משהו קר אין לנו יותר מדי מה להציע כדי להתמודד עם החום. על חידושים בתחום הקפה הקר לקיץ כבר סיפרנו, אבל גם בתחום הבירה יש כמה חידושים קיציים מעניינים, וזה שיום הבירה הבינלאומי יחול בהמשך השבוע (ב-5 באוגוסט) זה רק בונוס.
החידוש הראשון הוא Pale Ale חדש בשם 'פאטה מורגנה' מבית מבשלת נגב. בירת קראפט מודרנית שמצטרפת לטרנד האיילים הכשותיים ששוטף את ברזי ארצנו. זהובה וקלילה, עם ארומות מתוקות ומשגעות של פירות טרופיים. כשהארומות הטרופיות מגיעות לצד מרירות כשותית מודגשת יחסית לקטגוריה, מקבלים בירה רעננה וקלילה שיכולה בקלות להחליף את הלאגר שתכננתם לשתות בחום הזה.
פאטה מורגנה החדשה מזכירה קצת את Desert Haze, שהושקה בשנה שעברה בשת"פ של נגב עם Mikkeller מדנמרק לכבוד חגיגות 100 שנה לחברת 'הכרם', אבל יותר מרירה ועצבנית. נו, רואים שאת ההיא הכינו באירופה ואת זאת במזרח התיכון. 4.7% אלכוהול, עם תו מחיר מומלץ של 13 ש"ח לבקבוק שליש.

חידוש נוסף בגזרת הבירות הישראליות הקיציות מגיע בדמות אדרת חדשה לבירה ותיקה. מבשלת אלכסנדר משיקה מארז רביעייה חדש ל-Blonde שלה – אייל בלונדית קלילה, שמתאימה לחום הישראלי ומזכירה בסגנון את הלאגר הבהירות הפופולריות, מה שכנראה הפך אותה לבירה הנמכרת ביותר של המבשלה. עכשיו מארז הרביעייה החדש יהיה זמין בסניפי מגה ויינות ביתן ובאונליין שלהן, במחיר מומלץ של 50 ש"ח.

המבשלה חוגגת 200
המבשלה הבלגית Lindemans, שמתמחה בייצור בירות מסוג למביק (Lambic), חוגגת בספטמבר הקרוב 200 שנה, ולכבוד כך משיקה בירה חדשה במהדורה מוגבלת. בלנד (Oude Gueuze) של למביק בן 4 שנים עם למביק צעיר, שנקרא על שם פרנסיסקה, האם המייסדת של המבשלה. הלמביק שמרכיבים הבלנד יוצרו בשיטת ייצור בלגית מסורתית הכוללת תסיסה ספונטנית. אחרי שמרכיבי התערובת תססו והתבגרו בחביות עץ אלון, הם עורבבו ועברו לבקבוק לתסיסה נוספת של 12 חודשים לפני השיווק.
התוצאה הסופית היא בירה זהובה, יבשה, מורכבת ומאוזנת עם 8% אלכוהול. לפי המבשלה, אפשר לצפות לטעמים של עץ אלון, הדרים, רמזים של וניל ויין שרי עם חמיצות מרעננת. מהבירה החדשה יוצרו 25,000 בקבוקים בלבד של 750 מ"ל, שיימכרו במחיר מומלץ של 100 ש"ח. במבשלה מספרים שאפשר לשמור את הבקבוק בשכיבה במרתף, כמו יין טוב.

עוד במסגרת חגיגות 200 שנה ללינדמנס, ממבשלות הבירה הבלגיות הבודדות שעדיין מייצרות למביק בתסיסה ספונטנית, היא משיקה לוגו חדש שיוטבע על תוויות הבקבוקים. בין היתר, משווקות בישראל "לינדמנס קריק" הפופולרית שמיוצרת מבירת למביק שיושנה עם מיץ דובדבנים טהור (3.5% אלכוהול), "לינדמנס תפוח" (3.5% אלכוהול) ו"לינדמנס אפרסק" (2.5%), שמגיעות כעת במארז מיוחד שכולל כוס לינדמנס מיוחדת במחיר מומלץ של 35-40 ש"ח.
