מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

מגזין שותים | 3 באוגוסט 2022, 20:51
כוס בירה קרה על שולחן. צילום: engin akyurt

חצי קיץ כבר מאחורינו, וחוץ מלהישאר במזגן ולשתות משהו קר אין לנו יותר מדי מה להציע כדי להתמודד עם החום. על חידושים בתחום הקפה הקר לקיץ כבר סיפרנו, אבל גם בתחום הבירה יש כמה חידושים קיציים מעניינים, וזה שיום הבירה הבינלאומי יחול בהמשך השבוע (ב-5 באוגוסט) זה רק בונוס.

החידוש הראשון הוא Pale Ale חדש בשם 'פאטה מורגנה' מבית מבשלת נגב. בירת קראפט מודרנית שמצטרפת לטרנד האיילים הכשותיים ששוטף את ברזי ארצנו. זהובה וקלילה, עם ארומות מתוקות ומשגעות של פירות טרופיים. כשהארומות הטרופיות מגיעות לצד מרירות כשותית מודגשת יחסית לקטגוריה, מקבלים בירה רעננה וקלילה שיכולה בקלות להחליף את הלאגר שתכננתם לשתות בחום הזה.

פאטה מורגנה החדשה מזכירה קצת את Desert Haze, שהושקה בשנה שעברה בשת"פ של נגב עם Mikkeller מדנמרק לכבוד חגיגות 100 שנה לחברת 'הכרם', אבל יותר מרירה ועצבנית. נו, רואים שאת ההיא הכינו באירופה ואת זאת במזרח התיכון. 4.7% אלכוהול, עם תו מחיר מומלץ של 13 ש"ח לבקבוק שליש.

בקבוק בירה נגב פאטה מורגנה. צילום באדיבות 'הכרם'
נגב פאטה מורגנה – טרופית, מרירה ומרעננת. צילום: 'הכרם'

חידוש נוסף בגזרת הבירות הישראליות הקיציות מגיע בדמות אדרת חדשה לבירה ותיקה. מבשלת אלכסנדר משיקה מארז רביעייה חדש ל-Blonde שלה – אייל בלונדית קלילה, שמתאימה לחום הישראלי ומזכירה בסגנון את הלאגר הבהירות הפופולריות, מה שכנראה הפך אותה לבירה הנמכרת ביותר של המבשלה. עכשיו מארז הרביעייה החדש יהיה זמין בסניפי מגה ויינות ביתן ובאונליין שלהן, במחיר מומלץ של 50 ש"ח.

מארז רביעיית בירה אלכסנדר בלונד. צילום: איל קרן
אלכסנדר בלונד רביעייה. צילום: איל קרן

המבשלה חוגגת 200

המבשלה הבלגית Lindemans, שמתמחה בייצור בירות מסוג למביק (Lambic), חוגגת בספטמבר הקרוב 200 שנה, ולכבוד כך משיקה בירה חדשה במהדורה מוגבלת. בלנד (Oude Gueuze) של למביק בן 4 שנים עם למביק צעיר, שנקרא על שם פרנסיסקה, האם המייסדת של המבשלה. הלמביק שמרכיבים הבלנד יוצרו בשיטת ייצור בלגית מסורתית הכוללת תסיסה ספונטנית. אחרי שמרכיבי התערובת תססו והתבגרו בחביות עץ אלון, הם עורבבו ועברו לבקבוק לתסיסה נוספת של 12 חודשים לפני השיווק.

התוצאה הסופית היא בירה זהובה, יבשה, מורכבת ומאוזנת עם 8% אלכוהול. לפי המבשלה, אפשר לצפות לטעמים של עץ אלון, הדרים, רמזים של וניל ויין שרי עם חמיצות מרעננת. מהבירה החדשה יוצרו 25,000 בקבוקים בלבד של 750 מ"ל, שיימכרו במחיר מומלץ של 100 ש"ח. במבשלה מספרים שאפשר לשמור את הבקבוק בשכיבה במרתף, כמו יין טוב.

בירה למביק Lindemans לכבוד חגיגות 200 שנה למבשלה
Lindemans פרנסיסקה לכבוד חגיגות 200 שנה למבשלה

עוד במסגרת חגיגות 200 שנה ללינדמנס, ממבשלות הבירה הבלגיות הבודדות שעדיין מייצרות למביק בתסיסה ספונטנית, היא משיקה לוגו חדש שיוטבע על תוויות הבקבוקים. בין היתר, משווקות בישראל "לינדמנס קריק" הפופולרית שמיוצרת מבירת למביק שיושנה עם מיץ דובדבנים טהור (3.5% אלכוהול), "לינדמנס תפוח" (3.5% אלכוהול) ו"לינדמנס אפרסק" (2.5%), שמגיעות כעת במארז מיוחד שכולל כוס לינדמנס מיוחדת במחיר מומלץ של 35-40 ש"ח.

מארז בירות Lindemans בטעמי דובדבן, תפוח ואפרסק. באדיבות הכרם
מארז בירות Lindemans בטעמי דובדבן, תפוח ואפרסק. באדיבות הכרם
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בירה הכרם חדש על המדף

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

3-4 כוסות קפה ביום אולי יעשו אתכם צעירים יותר: מחקר חדש

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

חורף של יין: מאילת ועד בוז'ולה, דרך הנגב וקטלוג 2026

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

בית קלייה חדש בתל אביב, והשקות קפה בביג גלילות: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה, חלק 2: הגומייה למקינטה שהפכה למסע

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

88% מעדיפים כוס גדולה: מחקר חדש מגלה את הרגלי הקפה של ישראלים בחורף

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

נספרסו משיקה בוטיק חדש בביג גלילות, וקולקציית תערובות Festive חורפית

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

ערביקה מהודו, ועידת הקפה הראשונה ובית קפה שנסגר: חדשות הקפה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

הקפה שהחזיר את איטליה הביתה

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

בית הקפה Cups ביהודה הלוי נסגר – ומה יש במקומו?

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

Trieste Coffee Experts 2025: מעצבים את עתיד הקפה בטרייסטה

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

להכין קפה בלי ללכלך את השיש: התוספת החדשה למקינטה שלכם

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

קפה מנומר, וחטאים מתוקים במילאנו | אנשי הקפה בשוק

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

6 בתי קפה חדשים יחסית בתל אביב, שמגישים פולי ספיישלטי מקלייה מקומית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים