מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
  • הירשמו לניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
  • הירשמו לניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
  • הירשמו לניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
  • הירשמו לניוזלטר
מגזין שותים › אלכוהול

שחקניות חדשות בשוק היין: "מזהים שינויים בצריכת יינות פרימיום; מתפתחת בארץ קהילת יין"

הוד אסולין | 29 בנובמבר 2022, 00:55
שמפניה רויאל רזרב ברוט של פיליפונה. צילום: מגזין שותים

זמנים טובים לצרכני וצרכניות היין הישראליים. בתקופת הקורונה צריכת היין גדלה ומאז שוק היין צומח לכל הכיוונים – גדל הביקוש גם ליינות זולים ופשוטים וגם ליינות איכותיים, יותר מעניינים ויותר יקרים – ולמשחק נכנסים שחקנים חדשים, שמביאים לצרכן הישראלי יינות מקומיים ומכל רחבי העולם ובכל דרגות המחירים.

יש עוד הרבה באינסטגרם, בואו לעקוב ולא לפספס >>

יבואנית הבירה רדקס נכנסת לעולם היין

"ניכר כי הולכת ומתפתחת בישראל קהילת יין, מומחים לצד חובבים, כאלה שיש להם בראש את היין הבא שהם ירצו לטעום, אך בו בזמן יחפשו תמיד התנסויות וטעמים חדשים", מאבחן מנכ"ל Radex לירון רוקח. רדקס, שמייבאת ומשווקת מגוון רחב של בירות פרימיום, משיקה כעת לראשונה מחלקת יין, שתכלול מעל 30 סוגי יינות ומבעבעים מאירופה. בשלב הראשון רדקס תביא שמפניות מבית פיליפונה, ריזלינגים מהיקב מקסימין גרונהאוס הגרמני ויינות נגישים יותר מבית דומיין אוריול מדרום צרפת, ובהמשך יינות ממדינות נוספות באירופה, כמו המבעבעים הראשונים אי-פעם שמגיעים לארץ מאנגליה.

"בזכות השאיפה שלנו למצוינות בתחום, הצלחנו להשפיע בצורה ניכרת על תרבות הבירה בישראל ועכשיו אנחנו גאים להרחיב את המומחיות שלנו גם לתחום היין", מספר רוקח, "כל זאת תוך חשיבה על קהל היעד שלנו וחשיפת הקהל הישראלי לטעמים חדשים ושונים על מנת לפתח את תרבות היין".

יין לבן פיקפול של דומיין אוריול מצרפת. צילום: מגזין שותים
פיקפול רענן של דומיין אוריול מצרפת

מחלקת היין הושקה בשבוע שעבר באירוע מיוחד במסעדת Opa של השפית שיראל ברגר, ובו נטעמו כמה מהיינות שמביאה רדקס. שמפניה אחת של פיליפונה למשל, Royale Reserve Brut, נטעמה לצד מנה ראשונה של פטל ואוכמניות בשלוש שיטות הכנה על קרם אספרגוס ותירס, פטרוזיליה ועלי מלוח. השמפניה קריספית, מורכבת ומאוזנת אך עם חמיצות קלילה ובעבוע מדויק. עוד נטעמו: יין פיקפול חמצמץ ורענן של דומיין אוריול ושני ריזלינגים של מקסימין גרונהאוס. רוקח: "אנחנו מבטיחים להמשיך לצרף למגוון היינות שלנו עוד ועוד פריטים מעניינים במטרה להמשיך ולהוביל את תרבות האלכוהול בישראל". בשלבים הראשונים היינות ישווקו לברים ומסעדות, ובעתיד גם יתרחבו לקהל הפרטי.

פטל ואוכמניות בשלוש שיטות הכנה על קרם אספרגוס ותירס, פטרוזיליה ועלי מלוח במסעדת opa של שיראל ברגר. צילום: מגזין שותים
פטל ואוכמניות בשלוש שיטות הכנה על קרם אספרגוס ותירס, פטרוזיליה ועלי מלוח במסעדת opa של שיראל ברגר

רשת אושר עד משיקה את מחלקת "אושר יין ואלכוהול"

רשת הדיסקאונט אושר עד משיקה גם היא מחלקת יינות פרימיום, "לאור מגמת העלייה החדה בהרגלי צריכת היין והאלכוהול, בכמות ובאיכות, בתקופה האחרונה". המטרה: להנגיש יינות פרימיום של יקבים מקומיים לצד יינות בלעדיים במהדורות מיוחדות, במחירים שלדברי הרשת יהיו זולים ב-30% עד 50% משאר השוק.

מגוון "אושר יין ואלכוהול" יימכר בכל 20 סניפי הרשת ברחבי הארץ. עידן גורן, מנכ"ל אושר עד: "בתקופה האחרונה אנחנו מזהים שינויים בהרגלי הצריכה של מוצרי האלכוהול האיכותי ויינות הפרימיום, בייחוד אלו המקומיים. לנוכח העובדה כי יותר מ-60% מרכישות היין והאלכוהול מתבצעות ברשתות השיווק, בחרנו להוביל מהלך שמנגיש את אותם מוצרים איכותיים, מקומיים במחירי אושר עד ללקוחות שלנו".

יינות ממגוון "אושר יין ואלכוהול" בסניף אושר עד. צילום: יח"צ אושר יין ואלכוהול
צילום: יח"צ אושר יין ואלכוהול

בין היקבים שיינותיהם יימכרו בסניפי אושר עד: יקב הרצברג, יקב פאר, יקב צוובנר, יקב וייס, יקב אהרונוף, יקב תל מרשה, יקב סמבטיון, יקב שמאי, יקב רביב ויקבבראון. כמו כן, יקבי בוטיק נוספים יצרו מהדורות מיוחדות – כמו יקב תניא, יקב יהודה, יקב חירות, יקב אור הגנוז, יקב שילה, יקב עמק יזרעאל, יקב לה פורה בלאנש, יקב טברנקל, יקב יפו, יקב גוש עציון, יקב גת שומרון, יקב יתיר, יקב כרמל, יקב סגל, יקב מצודה, יקב קטלב, יקב בית אל, יקב לואיס פסקו, יקב דרימיה, יקב שאטו רמו ויקב 1848.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
חדש על המדף יין יין לבן יין מבעבע

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מעודדים ומתעודדים: "יש תקווה, נחזור למה שהיה פה לפני המלחמה. הישראלים אחים שלי"

מעודדים ומתעודדים: "יש תקווה, נחזור למה שהיה פה לפני המלחמה. הישראלים אחים שלי"

בושם חדש בריח אספרסוֹ-מרטיני: "ניחוח של שחיתוּת"

בושם חדש בריח אספרסוֹ-מרטיני: "ניחוח של שחיתוּת"

נייקי משיקה שלושה דגמים של נעלי אייר ג'ורדן 1 בצבעי קפה

נייקי משיקה שלושה דגמים של נעלי אייר ג'ורדן 1 בצבעי קפה

למה לקפה ערביקה מסומטרה יש טעם כל כך ייחודי? | סיפורי קפה

למה לקפה ערביקה מסומטרה יש טעם כל כך ייחודי? | סיפורי קפה

קפה ביתי בטעם של בית קפה שכונתי

קפה ביתי בטעם של בית קפה שכונתי

"אני אוהב לשמוע שלקוחות אוהבים את הקפה שלי": מאחורי הבר עם הבריסטה והקולה אריה סעת

"אני אוהב לשמוע שלקוחות אוהבים את הקפה שלי": מאחורי הבר עם הבריסטה והקולה אריה סעת

חצי כוס קפה שחור, וקדימה לחזור לשגרה: מעודדים ומתעודדים עם איציק הגדול משוק הכרמל

חצי כוס קפה שחור, וקדימה לחזור לשגרה: מעודדים ומתעודדים עם איציק הגדול משוק הכרמל

בואו להשתתף בהרכבת תערובת פולי הקפה הראשונה שנוצרת בחוכמת ההמונים

בואו להשתתף בהרכבת תערובת פולי הקפה הראשונה שנוצרת בחוכמת ההמונים

בלעדי: צפו בשידור החי של ועידת מומחי הקפה בטרייסטה 2023 – "קפה העתיד: חדשנות וקיימות"

בלעדי: צפו בשידור החי של ועידת מומחי הקפה בטרייסטה 2023 – "קפה העתיד: חדשנות וקיימות"

מעודדים ומתעודדים: "השריטה במטריקס התפוגגה והחלימה. התגבשנו"

מעודדים ומתעודדים: "השריטה במטריקס התפוגגה והחלימה. התגבשנו"

קפה וחדשנות: מומחי הקפה הבולטים בעולם יתכנסו לוועידת מומחי הקפה בטרייסטה, שתארח Bazzara

קפה וחדשנות: מומחי הקפה הבולטים בעולם יתכנסו לוועידת מומחי הקפה בטרייסטה, שתארח Bazzara

ד"ר פוטטו: "העורף צריך להמשיך בשגרה כמה שאפשר, זה משפיע גם על החיילים בחזית"

ד"ר פוטטו: "העורף צריך להמשיך בשגרה כמה שאפשר, זה משפיע גם על החיילים בחזית"

קפה ב-25% הנחה: קופונים והטבות לכבוד חודש הקלייה הישראלית

קפה ב-25% הנחה: קופונים והטבות לכבוד חודש הקלייה הישראלית

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים