"רק בגיל 45 הבנתי שלא טעמתי קקאו אמיתי בחיי, למרות שאכלתי הרבה שוקולד", מספר אלכס וסרמן, הילר ויועץ רוחני. ההבנה הזו נפלה אצלו אחרי טקס אינדיאני מסורתי שהשתתף בו לפני שמונה שנים, ובו השאמן נתן לו לשתות משקה קקאו אינדיאני מיוחד – קר, מר ודלוח. הוא היה בטוח שמישהו חיזק את המשקה בצמחים משני תודעה כאלה או אחרים, כי תחושה כמו שהוא קיבל אחרי ששתה את הקקאו הוא לא הרגיש מעולם.
רק אחרי חצי שנה של מחקר הוא הבין שהסוד טמון בקקאו עצמו. "לאחר שחקרתי קצת הבנתי שהאנושות עובדת קשה להוזיל מאוד את הקקאו. הן מבחינת זנים, חקלאות, ותהליכי ייצור שונים שפוגעים משמעותית באיכויותיו. עד אז הבנתי שהקקאו שטעמתי בחיי היה סוג של צל, או הד, לקקאו הפראי שגיליתי אצל השאמן", מספר וסרמן.
קקאו מכיל כמות גדולה של נוגדי חימצון ומיוחסים לו יתרונות בריאותיים רבים, כמו הפחתת לחץ-דם, מניעת שבץ והתקפי לב, שיפור זרימת דם למוח ועוד. "בהיבט הפסיכולוגי", מסביר וסרמן, "הוא משפר זיכרון, מחדד יכולות קוגניטיביות, משפר קואורדינציה, והאפקט הכי משמעותי שהוא יוצר זה אפקט 'פתיחת הלב'. וכשהלב נפתח הכול נפתח". אבל, וזה אבל חשוב, וסרמן מחדד שהיתרונות הבריאותיים נכונים רק לקקאו איכותי, ולא לקקאו תעשייתי וזול.
אחרי כשנה מהטקס הוא החל להתנסות בייצור עצמי של שוקולד, והחל לחקור וללמוד ולהתנסות בהכנת משקה קקאו במטבח ביתו. אחרי שטעם זנים שונים של פולי קקאו וחקר את הנושא, הוא מצא קקאו אורגני איכותי מאקוודור, מזן יוקרתי בשם Arriba Nacional. הוא החל מחקר ופיתוח כדי להפוך את פולי הקקאו למשקה שיהיה איכותי וישחזר את התחושה מאותו טקס אינדיאני, אבל שיהיה גם טעים, בריא וקל להכנה.
התוצאה היא שיקוי (Sheecooi) – משקה קקאו להכנה אינסטנט, טבעוני וכשר, שכבר לא מוכן במטבח הביתי אלא במפעל נורמלי עם כל התקנים הנדרשים. מכיל רק קקאו, תמר מג'הול להמתקה ותערובת תבלינים סודית. "לתבלינים יש תפקיד מאוד חשוב, הם אקטיבטורים, כשהם במינון הנכון הם מפעילים את הקסם של הקקאו", הוא מסביר, ומספר שכמה חברים קרובים כבר סיפרו לו שהשיקוי החליף להם את הקפה של הבוקר, שהרי גם קקאו מכיל קצת קפאין.
שיקוי מגיע בשלושה טעמים: קלאסי, צ'ילי מקפיץ והל מכושף, ובמחיר של 44 ש"ח לשקית של 200 גרם, או 88 ש"ח לשקית של 420 גרם.
טעמנו את השיקוי הקלאסי. ההכנה פשוטה מאוד: מוסיפים לכוס כף אחת (כ-15 גרם) של גרגרים יבשים, שנראים כמו ביסלי פלאפל בטעם שוקולד, מוזגים 35 גרם של מים רותחים, ומערבבים טוב טוב עד שכל הגרגרים נמסים – עדיף עם כפית עץ, שמצורפת בערכה. אפשר להכין כמות כפולה אם רוצים משקה ארוך יותר. לגרגרים לוקח קצת זמן להתמוסס לגמרי, ועד אז המשקה כבר מגיע לטמפרטורה נוחה לשתייה. המשקה סמיך ועשיר, חורפי מאוד, עם ארומות כמעט אלכוהוליות וטעמים עמוקים ומורכבים של קקאו שמזכירים פרלינים. התמרים מוסיפים מתיקות במידה הנכונה וממש אין צורך להוסיף סוכר. אפשר להוסיף טיפונת חלב ולקבל טעמים עדינים יותר.